*

Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Talvisota

Turistit tallaavat Raatteen pikahautoja

Turistit tallaavat Raatteen pikahautoja

Helsingin Sanomat, Suomussalmi 8.9.1967.

*

Raatteen pikahaudat

”Virallinen käsitys on, että suomalaiset ovat hoitaneet täsmällisesti kunniavelkansa sotien vainajia kohtaan.  Että kaikki taistelutantereilta löytyneet ruumiit on toimitettu siunattuun maahan.

Porvareiden osingot vaativat verta

"Lapuanliikkeen painostus sai aikaan, että Mannerheimista tuli puolustusneuvoston puheenjohtaja ja kenraali Waldenista sen jäsen. Valitettavasti puolustusneuvosto (asetus 11.3.1931) ja myös mainitut nämä kaksi henkilöä toimivat alussa hitaasti ja huonosti. Jos he heti olisivat käyneet käsiksi tehtäviinsä kunnolla, meillä olisi talvisodassa ollut toiset ja paremmat puolustuslinjat ja enemmän aseita kuin mitä oli.

Ukrainan jatkajavaltio perusteilla - onko Suomella malttia tunnustaa?

Venäjän puolustushallinnon TV Zvezda ja uutissivusto LifeNews uutisoivat, että Itä-Ukrainan venäjämieliset separatistialueet aikovat muodostaa uuden liittovaltion Ukrainan lailliseksi seuraajavaltioksi. Donetskin kansantasavallan johtajan mukaan muodostettava valtio on saamassa oman perustuslain ja lipun. Vähä-Venäjäksi (ven. Malorossija) nimettävän valtion pääkaupungiksi tulisi Donetsk, kertoo Verkkouutiset  - Ikuinen eläköön! Uraa!

Talvisota - taustaa ja yllättävä päätös!

Veteraanien päivä kirvoitti tekstejä paatoksella, tiedolla ja luulolla - Talvisota on herkkä tapahtuma; sitä pidetään myös kansakuntamme yhtenäistäjänä ja ilmiönä, jossa mahdoton tehtiin mahdolliseksi.

Talvisodasta on kymmeniä kirjoja ja siltikään sen kaikkia taustoja ei ole auki julkaistu eheäksi tapahtumaketjuksi - nyt tälle vuodelle on ilmestymässä paljon uutta |* - onhan 100 vuotta siitä, kun kansakuntamme P.E.Svinhufvudin johdolla julisti maamme itsenäiseksi ---

Sotapolku.fi-palvelun valheenaikaiset kartat tuputtavat disinfoa talvisodasta!

YLE 6.12.2016: "Palvelu näyttää myös siihen lisättyjen sotilaiden joukko-osastojen liikkeet rintamalla. Näin voi seurata esimerkiksi oman sukulaisen sotapolkua." - Käytiinkö siis talvisodan taistelut muka ulkomailla, Venäjällä tai Neuvostoliitossa? Kävikö talvi- tai jatkosodan suomalaissotilas tai kukaan muu 1939-45 Svetogorskissa tai Priozerskissä tai Sovjetskissa? - Ei

Ruotsalaiset vapaaehtoiset Talvisodassa - muistoja

*

Tänään 13.3.2017 tuli kuluneeksi 77 vuotta siitä, kun Talvisodan rytinä päättyi.

Ankaran päivän muisto elää.

Presidentti Niinistö vierailee parhaillaan Ruotsissa ja osallistuu Talvisotaan osallistuneiden Ruotsi-poikien muistojuhlaan. 

Sankarikansan torjuntavoitosta 77 vuotta

Kommunistisen Neuvostoliiton imperialistisen aggression talvisodan päättymisen 77-vuosipäivänä nousee kiitollisuus 1939–1940 sodan veteraaneja ja tuon ajan sukupolvea kohtaan heidän sankaruutensa johdosta. Maamme selvisi hyökkäyksestä itsenäisenä, joskin raskaan ihmisuhrin ja aineelliset tappiot kärsineenä. Klassisia tappiolukuja käyttääkseni Suomi menetti kaatuneina 25.000, Neuvostoliitto 217.000 miestä. Suuren ja kauniin Karjalan sekä Sallan–Kuusamon alueen menettäneenä kansamme koki raskaan vääryyden kohdistuneen Suomeen.

Talvisodan päättymisestä 77 vuotta 13.03.2017

Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 77 vuotta maanantaina 13.03.2017 .

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö  on maanantaina käymässä Tukholmassa. Presidentti Sauli Niinistö tapaa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin ja ulkoministeri Margot Wallströmin.

Sata vuotta selviytymistä

 

Vuosi vaihtuu  muutaman tunnin kuluttua. Suomi siirtyy juhlimaan satavuotista itsenäisyyttään. Itsenäisyyttä, jonka merkitykset ovat kansalaisillemme monitasoisesti arvolatautuneet.

Äitini syntyi helmikuussa 1917. Seuraavan vuoden huhtikuussa hänen isänsä tapettiin punikkina ilman oikeudenkäyntiä. Myös äitini äiti oli teloituslistalla, mutta hänet armahdettiin vuoden ikäisen lapsensa takia.

Itsenäisyyden hinta on ollut raskas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä