Veikko Huuska

Sotaveteraani

Onko ISIS-terroristit parempia kuin omat sota- ja YK-veteraanimme?

Ilmeisesti ovat, sillä sieltä Suomeen tulevilla ns. "sotaveteraaneilla" odottaa täällä erikoisvastaanotto.

Koska artikkelista käy suoraan ilmi, että nämä 'taistelijat' ovat nimenomaan terroristijoukoissa, on esitetty ohituskaista kuvottava ja loukkaava omia sotaveteraanejamme kohtaan.

"Suomesta on lähtenyt terroristijärjestöjen riveihin noin 80 henkilöä. Määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia matkustajia ei välttämättä ole pystytty yksilöimään.

Presidentti Koivisto pohti huomista - omatunto kolkuttaen

[U] “ ... Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. 

 

“Petä mieluummin luodut odotukset kuin annetut lupaukset”

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’ n kanavalta erästä asiakohtaa kysyttäessä Koiviston jotain erityispiirrettä.

Sotaveteraani Henrik Forsiukselle

Luin haastattelunne MTV3: n sivuilta.

Sanoitte: – Me emme todellakaan taistelleet turhaan, vaan Suomi on pärjännyt hyvin sodan jälkeen. Meillä on nyt vaikeaa, mutta se on väliaikaista.

Olette aivan oikeassa. Me nyt jatkamme arvokasta työtänne. Tänään menen ystävien kanssa Helsingin keskustaan marssimaan saman lipun alla, jonka vuoksi taistelitte.

Avoin kirje UPI:n johtajalle Teija Tiilikaiselle

(Julkaistu Uuden Suomen puheenvuorossa ja Bloggerissa)

 

 

 

Raasepori 14.3.2015

Asia: UPI ja Charly  Salonius-Pasternak

 

Arvoisa Teija Tiilikainen, johtaja!

 

Lähetin tutkijallenne Charly Salonius-Pasternakille twitterillä linkin, joka mielestäni on täyttä asiaa. Siinä Saksan entinen liittokansleri Helmut Schmidt pohtii nykyistä tilannetta EU:n ja Venäjän välillä. Juttu on mielestäni lukemisen arvoinen:

Eräs joulumuisto 70 vuoden takaa

”Enkeli taivaan lausui näin..” kajahti kirkossa komeasti.

 

Tämän 70 vuoden takaisen joulukertomuksen myötä haluan lähettää lämpimän joulutervehdyksen kaikille Uuden Suomen sivustojen lukijoille, kirjoittajille ja kommentaattoreille - sekä aivan erityisesti tämän kaiken mahdollistajalle, Niklas Herlinille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä