Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnallisvaalit

Paloheinä 81,2 % – Kontula 41,1 %. Demokratian itsepuolustus?

Sata vuotta sitten moni suomalainen kamppaili kovasti yleisen äänestysoikeuden puolesta. Aika moni ei sitä enää arvosta. Ymmärrän heitä hyvin: moni kokee, ettei heillä ole todellisia vaikutusmahdollisuuksia. Varsinkin köyhät ja vähemmän koulutetut niin kokevat. Toki myös moni kriittinen koulutettu niin kokee.

 

Näissä vaaleissa voi päättää mistä tahansa

Poliitikot ja heidän liepeillään pyörivät jantterit levittävät nyt viimeisenä vaalipäivänä kovaan ääneen propagandaa tyyliin "Kunnallisvaaleissa et voi äänestää henkilöä, vaan puoluetta" ja "kunnallisvaaleissa ei päätetä eurosta/maahanmuutosta/pakkoruotsista/jne."

Kun vaalikoneet eivät riitä - kysymykseni helsinkiläisille ehdokastutuilleni

Nämä vaalit muodostuivat poikkeuksellisen vaikeiksi minulle. Tutun äänestämistä voi pitää helppona ratkaisuna mutta kaikki tutut eivät välttämättä ole samaa mieltä asioista. Toisaalta, voisihan sitä käyttää eri vaalikoneita mutta ne ovat johtaneet sen verran häpeällisiin äänestyspäätöksiin ettei niitä kehtaisi myöntää edes kaatokännissä. Ei sinänsä mitenkään yllättävää, koska vaalikoneet ovat kerta toisensa jälkeen täysin surkeita.

 

Harrastusten Helsinki - kolme keinoa kohti onnellisempaa kaupunkia

Me kaikki tarvitsemme lämpimän kodin, laadukkaan terveydenhuollon ja koulutuksen, joka auttaa puhkeamaan kukkaan. Näiden lisäksi tarvitsemme myös iloa ja toivoa. Myös niitä voidaan edistää politiikassa. Kaupunginvaltuusto päättää yömetron, päiväkotien ja kaavoituksen lisäksi esimerkiksi terassien aukioloajoista, kävelykaduista ja harrastusmahdollisuuksien tukemisesta.

MTV:n vaalikeskustelu arvoton näytelmä

Seuraan yleensä kaikki vaalipaneelit mitkä tv lähettää, niin tänäkin iltana MTV:n vaalikeskustelun. Se tosin oli ajoittain enemmänkin päällehuutamista kuin asiallista mielipiteiden esilletuontia.

Illan puheenjohtajakaksikolla ei ajoittain ollut homma hallussa. Ei ole ihme, jos kansalaisten kiinnostus politiikkaan on sitä mitä on. Keskustelusta ei ajoittain saanut mitään selvää, kun puhuttiin niin paljon toisten päälle.

Kokoomus pysähtyi Porvarinlahdelle

Helsinki teki vuonna 2006 esityksen Östersundomin alueen liittämisestä Helsinkiin perusteena kaupungin tarve kasvaa idän suuntaan. Hanketta ajoivat kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) ja silloinen valtuuston puheenjohtaja Jan Vapaavuori (kok). Jossain vaiheessa nähtiin, että Östersundomin alueen rakentaminen tekisi Malmin lentokentän rakentamisen tarpeettomaksi. Helsinki piti liitosta kiireellisenä asiana hoitaa. Hankettaa haluttiin edistää myös, koska Länsimetron rakentaminen näytti (jo) tuolloin mahdottomalta tehtävältä.

Vapaavuoresta Kokoomuksen vetonaula?

 

Kunnallisvaalit tulossa!!! Helsingin herruudesta mitellään. Monet jo äänestäneet ennakossa! Jaksammeko innostua? Jaksammeko odotaa? Pitäisi! Menkää toki äänestämään! Liian paljon on nähty vaivaa moisenkin oikeuden saamiseksi, että se sitten jätettäisiin käyttämättä.

 

 

Ajankohtaista Siuntion kunnallisvaaleissa ehdokas Kari Vierinen numero 61

 

ERINOMAISEN MAHTAVA TULOS  90 ÄÄNTÄ JA VAHVA VALTAKIRJA VALTUUSTOTYÖHÖN SIUNTIOSSA !

 

Ajankohtaisia kuntavaaliteemoja:

- Uusi moottoritie kantatielle 51 on suunnittelun osalta loppusuoralla ja Siuntiontien risteykseen on tulossa eritasoliittymä. Båtvikin alueelle nykyisen sillan kohdalle tulee myös eritasoliittymä. Störsvikin tien kohdalle tulee autoille ylikulku ja kevyelle liikenteelle alikulku (Kuva 2.).

 

Kansa ei halua osallistua ”vaaliarpajaisiin”

# Kunnallisvaalit ovat lähestymässä. Mutta eipä luulisi, sillä äänestäjät miettivät, onko listoilla yhtään puoluetta, jota voisi äänestää. Moni jättää taas vaaliuurnat väliin. Ja miksi niin? Siksi, että Suomen puolueet ovat yhtä mössöä.

Harkitse ketä äänestät, huolella

Puolueet luovat jälleen ruusuista kuvaa kuntien tulevaisuudesta. Ehdokkaat lupaavat asioita, joita he eivät voi täyttää tai eivät edes halua tai eivät pysty niitä täyttämään.

Vasta viikko sitten saimme lukea, että ei edes kansanedustajilla, joita te äänestitte, ole itsenäistä valtaa Eduskunnassa, vaan puolue sanelee sen, kuinka täytyy äänestää. Ymmärsit, että ketä tahansa äänestit Eduskuntavaaleissa, hänellä ei ollut mitään Kansanedustajan valtaa, sillä puolueen johto oli sen vallan itselleen anastanut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä