Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulun yksinäisyys

Meistä jokainen on lahjan arvoinen

Jossain Suomen metsissä kasvaa vahva kaksimetrinen joulukuusi, joka jonain päivänä koristaa eduskuntatalomme aulaa. Näen vain mielessäni, kuinka kuusi on valaistu mitä kauneimmin kynttilöin ja koristettu mitä kauneimmalla ja kirkkaimmalla joulutähdellä, joka osoittaa maamme tulevaisuuden tuleville vuosikymmenille. Kuusen alla on monia joulupaketteja – eri ikäisiä, kokoisia ja muotoisia – joista jokainen, on tarkoitettu meidän maamme asukkaille.

Ei-kaivattu yksinäisyys

Joulu ja vuodenvaihde tuovat monelle kaivatun tauon arjen aherrukseen, kiireeseen ja hulinaan. Usealle pitkät pyhät merkitsevät kuitenkin ”ei-kaivattua” yksinäisyyttä. Yksinäisyys on yleinen ja vakava ongelma Suomessa. Se ei kosketa ainoastaan yhtä ihmisryhmää tai sukupolvea, vaan läpileikkaa koko yhteiskuntaa. Yksinäisyyttä pidetään jopa yhtä suurena terveysriskinä kuin tupakointia. Se myös tappaa kolme kertaa varmemmin kuin ylipaino. Tutkimusten mukaan yksinäisyys kohottaa jopa 14 prosentilla varhaisen kuoleman riskiä.

Työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset - joulukeräysten unohdetut!

Kirjoitin aiemmassa blogissani, miten jouluna vähävaraisia lapsiperheitä muistetaan keräyksillä. Joulun jälkeen he unohtuvat. Jouluksi hyvää mieltä ja hyväosaisuudestaan anteeksiantoa kaipaavat, tarvitsevat kohteen, jolla rauhoittaa omaatuntoaan.  On hienoa, että jouluksi lapsiperheille mahdollistetaan ruuan suhteen parempi joulu, kuin se voisi olla ilman tukea.

Joulukeräyksissä unohtuvat kuitenkin työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset. Heidän jouluaan taloudellisesti kukaan ei muista.

Vai muistaako?

Raskasta joulua

Suurella suulla olen kuullut puhuttavan, että "Suomi on rikkaampi, kuin koskaan". Minun korviini tuo sattui välittömästi. Todellisuus on kokemukseni mukaan aivan toinen ja aivan, kuin vahvistukseksi luin ystäväni fb-profiililista linkin, jossa kerrotaan näin;  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/joulu-moninkertaistaa-avun-t...

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä