Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Indoktrinointi

Tarina suomalaisen lukion indoktrinoinnista

Olipa kerran psykologian oppitunti, jossa opettaja käski meitä opiskelijoita piirtämään professorin paperille. Itse piirsin parrakkaan ukkelin, jolla oli verkkatakki ja silmälasit. En ollut ainoa jonka hahmottelema professori oli mies. Itseasiassa suurin osa meistä piirisi miehen. Vuosi oli 2013.

Kyllä minä niin mieleni pahoitan!

Päivän HS:n nettisivun raportissa Turun puukotuksista mainitaan perin asiallisesti, että "Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui." Muutama päivää aiemmin samaisen lehden ulkomaanuutisissa kerrottiin, että "Kuusi afrikkalaistaustaista ihmistä loukkaantui lauantaina Maceratan kaupungissa Italian keskiosassa, kun autolla liikkunut mies ampui heitä."

Minun kielikorvaani verbi loukkaantua, silloin kun ihmistä ammutaan tuliaseella tai isketään veitsellä, tuntuu jotenkin tapahtumien vakavuutta vähättelevältä.

Koulujen uskontotunneilla hoidetaan vanhempien laiskuutta

YLE kirjoitti kansanedustajien keskuudessa tekemästään tutkimuksesta, jossa kysyttiin viime aikoina tapetilla olleesta uskonnonopetuksen uudistamisesta. Tulokset ovat suomalaisen nuorison kannalta synkkää luettavaa.

Tribalistisen identiteettipolitiikan rauniot

Tuskin kukaan enää ajattelee, että politiikkaa tehdään jollakin tavalla järkeä käyttaen. Näin ei tokikaan ole ja politiikka Suomessa onkin puolitotalitaristista eturyhmä- ja puoluepolitiikkaa. Tilanne tietenkin on tätäkin vakavampi, kuten tavallista.

Pohditaanpa hetki sitä, millä tavalla puolueet muodostuvat, miksi niihin liitytään, miksi niissä ollaan ja minkä vuoksi niistä erotaan. Taustoitus on hyvä aloittaa lätkä- tai jalkapallofaneista.

Ikävä Jeesuksen opetuksia

TL; DR-versio: Minä toivoisin, että evankelisluterilaisen kirkon miljardiomaisuuden päällä istuvat suomalaiset kirkonmiehet kullatuissa saarnastuoleissaan muistuttaisivat itselleen, mitä Jeesuksen opetukset pitävät sisällään. Muistia näyttää olevan syytä virkistää myös Lutherin tai Raamatun opetuksista nöyryyden , lähimmäisenrakkauden, valehtelun tai vaikkapa rikkauksien tavoittelun suhteen.

--------------------------------------------------------------------

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä