Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Homoseksuaalit

Jos vaihteeksi keskusteltaisiin uskonnottomien avioliitto-oikeudesta...

Avioliitto on monille tärkeä tapahtuma. Itselleni se on juridinen tapahtuma. Joskin melko ajankohtainen, aion siirtyä sellaiseen säätyyn. Juridiikkaan liittyvät edut ovat sen suuntaisia että katson sen olevan järkevää - siitä huolimatta että olenkin nauttinut siitä että on yhä joitain yksittäisiä ihmisiä joita "susiparina" eläminen häiritsee. Ihan heidän vuokseen en kuitenkaan jaksa ihan kaikkea mutkikkuutta. Olen elänyt puolisoni kanssa yhdessä hieman yli 15 vuotta, joten en usko että asia omalla kohdallani muuttaa arkea juuri mitenkään.

Turku Pride

Turku Pride on saanut osakseen kovaa kritiikkiä.

Tapahtuman painotukset on koettu mm. liian yksipuolisina. Taustalla on sanottu olevan kasvava vastakkainasettelu cis-homojen ja transihmisten välillä.

Voin omalta, yksityisen ihmisen ja cis-homon näkökulmasta kommentoida ko. prideä.

Kristittyjen anteeksipyyntöjä odotellessa...

Näin Pride -viikolla voi olla hyvä muistuttaa siitä että nykyään homoseksuaalit pääsevät naimisiin. Tämä ratkaisu oli jotain jolle kauhisteltiin vakavasti ennen lainsäädännön tulemista. Kristityt liittivät siihen paljon kaikenlaista.

Gay-gaala jakaa homot pyhiin ja pahoihin

Voi kauhistuksen kanahäkki! Jokavuotinen Gay-gaala lähestyy jo neljättä kertaa. Savoy-teatterissa 2.2.2017 järjestettävä Gay-gaala on ruotsalaista alkuperää ja perustuu QX-lehden ja Internetissä toimivan deittipalvelu Qruiserin hankkeeseen.

Perustavanlaatuista Koiramäenlaskua

Timo Lehtonen kirjoitti kirjoituksen "Avioliittolaista on tulossa perustuslain vastainen!". Se yrittää reagoida eilen kirjoittamaani tekstiin "Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ja assosiaatiotahraus".

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ja assosiaatiotahraus

Uuden Suomen blogien kommenteissa virisi jännittävää. Timo Lehtonen esitti kommentissaan (5.9.2015 12:31) puolustusta siitä että homoseksuaalit eivät saisi mennä naimisiin. Ja kommenteissa hän esitti suoraan että "Laki avioliittolain muuttamisesta johtaa perustuslain vastaiseen lakiin!" Tahdon2013 -kampanjan läpimennyt lainmuutosehdotus jonka eduskunta on säätänyt on siis perustuslain vastainen.

Kuka provosoitui kakkaus-uutisesta?

Blogini poistettiin. Miksiköhän?

Jotta ympäröivää maailmaa voisi tarkastella tasapuolisesti, vääristelemättä, MEDIANKIN on ylitettävä kieltäminen jatkumossa

kieltäminen
kieltoreaktion hyväksyminen
käsitteleminen
uudelleen suuntautuminen

Uusi Suomi haluaa näemmä ylläpitää kuplaa monikulttuurisuuden pelkistä myönteisistä puolista. Jos bloggaaja raportoi kaduille ulostavista ihmisistä, pitääkö henkilöiden yksilöiminen jättää tästedes tasolle, että kyseessä olivat ihmiset - eivät koirat?

Venäläiset homoseksuaalit hakevat turvapaikkaa Suomesta

Helsingin Sanomat raportoi, että Rovaniemellä  venäläinen homopariskunta odottaa turvapaikapäätöstä Suomesta. Kyselyjen mukaa jop 60 - 70 % homoista ja lesboista harkitsee muuttoa Venäjältä, koska homojen ja lesbojen vaino on kiihtynyt niin vakaviin mittasuhteisiin Venäjällä.

Suomi on Venäjän naapurimaa ja pian tänne voi siis periaatteessa kohdistua pakolaisten tulva, joka muistuttaa Italiaan ja Kreikkaan nykyisin kohdistuvaa turvapaikan hakijoiden aaltoa.

Huonon Omantunnon Kysymys

Tänään on taas joillain ollut huono omatunto. Heistä tuntuu, että tylyttämällä homoseksuaaleja kieltämällä näiltä tasa-arvoisuus lain edessä jotenkin edistää jollain merkillisellä tavalla vaikkapa lasten asemaa. 

 

Mitä tiede sanoo uskonnollisten suhtautumisesta homoihin?

Sitä, miten uskonnolliset yhteisöt suhtautuvat seksuaalimoraalin kysymyksiin ja homoseksuaalisuuteen, voidaan selittää yhteiskuntatieteen avulla. Yhteiskuntatiede lähtee tarkastelemaan uskontoja siten, että uskonto syntyy sosiaalisena ilmiönä yhteisössä, ja siinä tapahtuu prosessi, jossa yhteisö projisoi omat arvonsa ja moraalikäsityksensä jumaliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä