Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Afrikan nuorisotyöttömyys

Työ rauhoittaa - nuoret tarvitsevat haasteita ja tarpeelliseksi tuntua!

Viimeisen tiedon mukaan marokkolaiset nuoret olivat niin Espanjan Barcelon kuin Suomen Turun iskujen takana - nuoria miehiä - kotona Marokossa ei ollut töitä. Lännen eldorado houkutteli, oli odotus työstä ja uudesta elämästä - näinkö? Ehkä, tai sitten ei. Kuitenkaan töitä ei löytynyt ja nuoren miehen/ nuorten miesten energia patoutui ja herkistyi ehkä kutsuille uskonveljiltä, jotka lupasivat jotain sellaista, mistä kaikki kunnon uskovaiset haaveilevat.

 

Kyllä suomenafrikkalainen tietää: ei koko manner tänne mahdu

Viime aikoina Afrikasta Eurooppaan suuntautuva muuttoliike on puhuttanut niin Ylen Ykkösaamussa kuin Osmo Soininvaaran blogissa.

Tulijoiden määrä kasvaa alati kiihtyvää vauhtia eikä loppua virralle näy. Totta myös on, ettei tänne paeta enää pelkästään sodan tai nälänhädän kaltaisten humanitaaristen kriisien jaloista.

Maapallomme hurja nuorisotyöttömyys

Tuore raportti kertoo harvinaisen karua kieltä siitä missä parhaillaan mennään tällä pikkuplaneetallamme. Maailman nuoresta sukupolvesta (1,8 miljardia 15-29-vuotiaita) yli kolmannes on ilman työtä, koulutusta ja tulevaisuutta. Maailman kaikista työttömistä lähes 50 % on näitä nuoria. Samassa raportissa todetaan, että tuosta 1,8 miljardista (siis nuorisoa) joka neljäs ei pysty ansaitsemaan edes 1,25 dollaria/päivä, mikä pidetään äärimmäisen köyhyyden rajana.

Yep! Africa

Tämän vuoden alkupuoliskolla yhteensä 3 593 gambialaisnuorta saapui ”backway”:n kautta, Välimeren ylitse Eurooppaan (lähinnä Italiaan), siis hengissä... Nigerialaisia tuli reilusti kaksi kertaa enemmän, mutta Nigeriassa on sentään 150 miljoonaa asukasta kun Gambian väestöluku on vain hieman alle 2 miljoonaa. Mistä gambialaisten migraatiointo johtuu? Hollantilainen Kees Broere otti siitä selvää ja tämä blogi perustuu hänen havaintoihinsa.

Työttömyys on kovaa työtä

Työttömän työkirjasta poimittua sanaseppoilua:

 

Työtön ei uskalla ottaa pätkätöitä, koska pelkää menettävänsä korvaukset!

Työtön ei uskalla olla oma-aloitteinen, koska pelkää motivoituvansa uudelleen työhön!

Työtön ei uskalla ajatella innovatiivisesti, ettei vain tarttuisi työ käteen!

Työtön ajattelee olevansa tuplavahinko yhteiskunnalle, jos hän ei ota töitä  vastaan ei sitä myöskään hänelle anneta!

Työtöntä vituttaa se, kun joillekin on innovoitu työtä, mutta hänelle ei!

Nuorisotyöttömyys ja siirtolaisuus

[Tiedän, että pitäisi kirjoittaa A.Stubbista, mutta menköön tälläinen turhanpäiväinenkin aihe.]

Työttömyys puhuttaa Suomessa ja Euroopassa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Afrikka vaikka sen väestö on koko maailman nuorin. Ja tulee olemaan. Eikä nyt puhuta mistään pikkuluvuista vaan sadoista miljoonista ihmisistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä