Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Visio

Juha Sipilä ja ”visio”

 Hallitusohjelman 2015 visio ei ole visio: 


”Suomi vuonna 2025 on uudistuva, välittävä ja turvallinen maa, jossa jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä. Yhteiskunnassamme vallitsee luottamus.”

 

Eikö Suomi ole jo tuollainen?

 

 

 

SKOL:n visio ei ole visio

VISIO 

Suunnittelu ja konsultointi on suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvostettu kilpailuetu ja osaamisen kehittämisen merkittävä alusta. Samalla suunnittelu- ja konsultointiala kasvaa palvelualojen kärjessä ja alan kannattavuus mahdollistaa toiminnan kehittämisen.” SKOL 

 

Kielivirheen lisäksi tuo ”visio” höpsii yhteiskunnasta tautolgisia trivialiteetteja.

JA TUO PORUKKA AVUSTAA YRITYKSIÄ JA JULKISHALLINTOA STRATEGIOIDEN LAATIMISESSA!!!

Suomen tulevaisuudenvisio on hämärän peitossa ellei peräti hukassa

Suomen tulevaisuudenvisio on hukassa – paraatiovet ovat avoinna islamille

”Talvisodan ihmeelle uusi selitys”, otsikoi Helsingin Sanomat 18.8.2018 Jarmo Huhtasen artikkelin, joka koski emeritusprofessori Vesa Kanniaisen väitöstutkimuksen tuloksia ”Talvisodan ihmeestä”. Kanniaisen kerrotaan tutkimuksessaan havainneen, että mitä enemmän sotilaat välittävät tulevista sukupolvista, sitä vahvempi halu on uhrautua taistelussa.

Missä ne on, ne visionäärit?


Politiikka on vaihtoehtojen esittämistä, uusia avauksia ja nykyisen olemassa olevan järjestelmän korjaamista, niiltä osin kuin se on tarpeellista. Jaa, no unilta juuri heräsin, eihän tämä reaalielämässä näin toimi, koska politiikan tekemisen ja julkisen keskustelun kulttuuri ei tänä päivänä anna tilaa älylliselle visiokeskustelulle.

Turun visiokaan ei ole visio

Tämäkään  ”visio” ei ole mikään visio, koska se ei tuo Turun kaupungin strategiaan mitään uutta näkemystä: 

Kaupunkistrategia Turku 2029 

VISIO i

Suomen Turku on kiinnostava ja rohkeasti uudistuva eurooppalainen yliopisto- ja kulttuurikaupunki, jossa on hyvä elää ja onnistua. 

 

Tutkimusneuvoston visio ei ole visio

 

Kuvan visiossa ei esitetä suuntaa mikä on visioiden tarkoitus, vaan kriteeri: ”vetovoimaisin ja osaavin”. Ja sitten jatketaan vision ”toteutumisella”, mikä ei kuulu visioon. Ei ihme, että Suomessa hapuillaan sinne tänne, kun tämä joukko ei edes ymmärrä sitä, mistä visioissa on kyse: 

 

 

 

TUTKIMUS- JA INNOVAATIONEUVOSTO:

 

Puheenjohtaja 

pääministeri Juha Sipilä 

Varapuheenjohtajat

VTT:n kelvoton visio

VTT:n visio, kuva, ei ole visio lainkaan. Teknologian merkitys tulevaisuuden kannalta on laajalti hyväksytty. Fakta ei voi olla mikään visio. 

Tutkimus- ja innovaationeuvoston visio ei ole visio

Poliittinen sanamagia  ei voi olla visio ja tiekartta  on höpösuomea kun tarkoitetaan suunnitelmaa: 

 

"Tutkimus- ja innovaationeuvosto on päättänyt neuvoston visiosta ja tiekartasta vuoteen 2030. Neuvosto on sitoutunut visioon, jossa Suomi on vuonna 2030 vetovoimaisin ja osaavin kokeilu- ja innovaatioympäristö." 

Ja edelläkävijyyden obsessio vaivaa Suomea vuodesta toiseen: 

Nesteen visio ei ole visio

Luulisi, että suuren yrityksen yrityssuunnittelijoilla tai johdolla olisi edes alkeellinen kyky käsitteelliseen ajatteluun, mutta ei: kuva.

Mistä visioista on kyse: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/243787-mista-visioissa-on...

Helsingin visio ei ole visio

Suomalaisissa  strategiapapereissa esitetyt visiot ovat harvoin visioita. Ei myöskään Helsingin kaupunkistrategian  visio, kuva. Tavallisesti höpövisioissa sorrutaan jonkinlaiseen mittariin, kuten tässäkin tapauksessa. Että ollaan paras. Tuollainen ei anna mitään suuntaa tulevaisuudelle.

Toinen esimerkki surkeasta visiosta. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä