Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän media

Boikotti Duumassa

Mehän kaikki tiedämme, tai ainakin luulemme tietävämme, venäläisten tiedonlevitteiden olevan V.Putinin käsissä olevan valtioapparaatin (lue: Kremlin) hallussa ja käskyvallassa. Mitä meidän pitäisi ajatella kun ne ovat nousseet kapinaan Putinin toista käsikassaraa Valtion duumaa vastaan?

Miten kauan Kreml pystyy pitämään Venäjän nuorison poissa kaduilta?

Kremlin Uljas Uusi Maailma – nuoret venäläiset eivät ole talutettavissa

A Brave New World for the Kremlin

*

Noin 20-vuotiaat nuoret ovat muodostaneet suuren osan Venäjällä viime viikkoina esiintyneiden mielenilmaisujen osanottajista. Nuorison voimistunut liikehdintä tuottaa huolia Kremlille, joka yrittää kamppailla Neuvostoliiton jälkeen syntyneiden nuorisoikäluokkien sydämistä.  Kreml toteuttaa tämän ”kuhertelun” tuttuun tyyliin – siis aivan oman mallinsa mukaan.

*

Johan Bäckman, "ihmisoikeusaktivisti ja asiantuntija"

Johan Bäckman jatkaa uskollisesti linjallaan. Venäjän media on jo pitkään käyttänyt Bäckmania lähes ainoana asiantuntijana  Suomesta ja Suomen ja Venäjän välisistä suhteista.

Tässä taas pohdittavaa

Tässä Venäjän verkossa katsauksessaan Jarmo Mäkelä antaa taas paljon pohdittavaa! Toivottavasti kaikille US-puheenvuoron kirjoittajille ja lukijoille?

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_suomi_polvillaan/8613293

"Tunnettu ihmisoikeustaistelija Johan Bäckman"

Venäjällä neuvotaan välttämään matkustamista Suomeen, koska Suomessa lapset otetaan pois vanhemmiltaan.

Venäjän mediassa on jälleen näyttävästi uutisoitu Suomeen liittyvästä lapsikohusta. Siihen on puuttunut jo myös Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov. Venäjän median tietojen alkuperäisenä lähteenä siteerataan Johan Bäcmania, jota kuvaillaan tunnetuksi ihmisoikeustaistelijaksi.

Näin Venäjä vastaa kun Suomi herää informaatiosotaan

Lännen Media julkaisi viikonvaihteessa uutisen, jossa se kertoi, että Suomeen on perustettu eri ministeriöiden ja valtioneuvoston kanslian asiantuntijoista koostuva yhteysryhmä jonka tehtävänä on varautua Venäjän yhä voimistuvaan informaatiovaikuttamiseen.

Loimme Venäjän medialle pelipaikan

Olen kiinnostunut propagandasta ja sen myötä katselen laajalti uutisia ympäri maailman, myös pahoin parjattua Venäjän tarjontaa. Vuosien varrella olen huomannut, että voimme oikeastaan syyttää omaa ns. länsimediaamme siitä, että venäläiset ovat saaneet tällaisenkin määrän katsojia lännessä. Sama logiikka kertoo myös, miksi vaikkapa EU:n sanktiopolitiikka rakoilee. Katsokaamme hetki peiliin.

Valehtelun vuosi

Älkää jääkö odottamaan. Kun käsky käy, ampukaa sanoin. Siten toimii sosiaalinen media.  Televisio on silti tehokkain aseemme. Olemme luoneet massapsykoosin. Nyrkkeinämme ovat toimittajat ja poliitikoista Vladimir Žirinovski, joka suoltaa tauotta puhetta, eikä jätä tilaa ajattelulle.  Tämä voisi olla nykyvenäläinen päiväkäsky.

Piiri pieni pyörii

Presidentti Boris Jeltsin yllätti kaikki 15 vuotta sitten. Hän jätti paikkansa uudenvuoden tv-puheensa jälkeen. Valtavaa maata johdetaan television avulla.

Jeltsinistä kerrotaan, että hänet kuskattiin television ääreen katsomaan, jos häneen haluttiin vaikuttaa. Juoppoa presidenttiä ohjattiin annostelemalla hänelle oikeanlaisia uutisia.

Tekouutisia – Sputnik räjäyttää tajunnan

Venäjän ykköspropagandistin asemaan on tunkua. Jotkut sanovat, että hän on Mihail Leontjev, Odnako (Toisaalta) -ohjelman juontaja, toiset vakuuttavat, että titteli kuuluu uuden, kansainvälisille areenoille suunnatun Sputnik-median pääjohtaja Dmitri Kisiljoville.

Leontjevin ohjelmassa esitettiin perjantaina, että uudet todisteet osoittavat, kuinka malesialainen matkustajakone MH17 ammuttiin alas.   Uusimmalle ”paljastukselle” oli syynsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä