Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Vainojen uhrien muistopäivä

Velvollisuutemme on muistaa ja muistuttaa

Tänään vietetään kansainvälistä Vainojen uhrien muistopäivää. Avasin tällä viikolla maailmaa kiertävän näyttelyni ”Miranda – mustalaisten holokausti” kansallisen kiertueen Tšekin tasavallassa, Brnossa.

Stalinin terrorissa surmattujen muistaminen luupin alle Venäjällä

Stalinin terrorissa surmattujen muistaminen luupin alle Venäjällä

Vainouhrien muistopäivän tilaisuus Krasny Borissa 30.10.2017

*

Venäjän valtiollisen politiikan painotukset näkyvät arjessa ja juhlassa.  Yleisesti tunnettu pyrkimys palauttaa Neuvostoliiton aikana hankittu asema maailmanvaltana ja siihen liittyvä lujan ”ohjatun demokratian” ulottaminen läpi yhteiskunnan on johtanut vapaan kansalaistoiminnan rajoituksiin ja painostuksiin, joissa on erotettavissa jopa pelottelun elementtejä. 

Vastustitko sinä orjuutta ja keskitysleirejä tänään?

Ihminen katsoo historiaan aina teeskennellen sivistyneempää kuin on. Vainojen uhrien muistopäivänä kauhistelemme keskitysleirejä, hoemme “ei koskaan enää” ja ajattelemme, että jos ME olisimme olleet tuossa tilanteessa, olisimme tehneet asioille jotain.

Holocaustin kieltäjät toimivat Suomessakin

               Ruotsin vastarintaliike SMR joka on Suomessa toimivan Suomen Vastarintaliikkeen katto-organisaatio, on tänään viritellyt kulkuesteteippejä joidenkin toimitusten eteen. Tarkoitus on antaa signaali että toimitusten ei pitäisi raportoida tänään Vainojen uhrien muistopäivään liittyvistä tapahtumista.  SMR´n sivuilla komeilee otsikko jossa holocaustia sanotaan bluffiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä