Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalilupaus

Vaalilupaukset manipuloivat inhimillisiä tunteitamme

Puoluejärjestelmä ja niihin vaikuttavat intressijärjestöt murentavat yhteiskuntamme kehitystä.

Politiikan uutena nimenä mutta tavallisena kansalaisena olen ihmetellyt jo pitkään eri puolueiden eritasoisia ja erilaisia vaaliohjelmia. Todistamme joka neljäs vuosi kuinka luvatut vaaliohjelmat eivät toisiinnu hallitusohjelmassa tai hallituskauden poliittiset päätökset ovat jopa täysin vaaleissa luvattujen asioiden vastaisia. Vaalilupausten tarkoitus onkin nykyään vallan tavoittelun nimissä manipuloida inhimillisiä tunteitamme.

Vaalilupaukset patoutuvat

Poliittinen päätöksenteko on niin hidasta, että väkisinkin vaalilupaukset patoutuvat ja tukkivat lopulta poliittisen juoksun.

Esimerkkinä vaalilupauksesta voisi käyttää vaikkapa perustuloa, se on vihreiden vaalilupauseliittiä vuodelta 1983 tai jopa aiemmin.

Demareiden vaalilupaus lupaa poistaa köyhyyden ja on julistettu jo vuodesta 1899.

Demareiden teemoihin kuuluu, uudistus, vahvistus, osaaminen, työllisyys, kasvu, nousu, tutkimus ja oikeudenmukaisuus.

No voidaankin sitten perustellusti kysyä, milloin he aikovat sen toteuttaa, vaikkapa Kojamon vuokra-asukkaille?

Antti Rinteen 10 miljardin vaalilupaukset

Oppositio usein lupaa parannuksia tuohon ja tähän asiaan, ja niiden siivittämänä pääsee hallitusvastuuseen. Kun ministerisalkun avaa niin sieltä löytyvätkin sakset, joilla vastuullisesti leikataan kaikilta niiltä, joille lisää luvattiin. Kuluvana kautena indeksileikkauksilla leikattiin perusturvasta 200 miljoonaa kaikilta ja lisättiin 4,75 euroa yksinhuoltajien lapsilisään. Sitä markkinoidaan nyt suurena parannuksena. Vaaleissa puhuttiin oikeudenmukaisuusvajeesta ja sitten vaalien jälkeen kestävyysvajeesta.

Eutanasia-aloitteesta vaalilupausten mittari?

Kansalaisaloite "Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta " luovutettiin eduskunnalle eilen, aloite keräsi hieman yli 63 000 allekirjoittajaa ollen 16. eduskunnalle toimitettu kansalaisaloite. Vaalikonevastausten perusteella aloitteen läpipääsyn pitäisi olla triviaali kysymys: 119 kansanedustajaa on ilmoittanut eutanasiaa kannattavansa. Valitettavasti asiat eivät kuitenkaan ole aina näin selviä.

Vaalilupaus kansalle nähtäväksi

Ja näin kävi kuningas Kansalta käsky, että kaikkien poliitikkojen on tuotava vaalilupauksensa nähtäväksi. Timo Soinikin lähti matkaan vaalilupuksensa kanssa joka oli tiineenä. 

Koska autoveron poistolle ei ollut tilaa valtiovarainministeriössä, joutui Timo ja petetty vaalilupaus yöpymään veneen alla. 

Ja kun veneen tappi oli irti pääsi reiästä valoa taivaalle kuin tähdeksi, silloin Timo Soini sai idean uudesta veneverosta.

Perussuomalaisten maahanmuuttopetturuuden alku

On selvää, että perussuomalaiset ovat pettäneet lähes kaikki vaalilupauksensa, mutta tarkastelen vielä puolueen pahinta petturuutta ja sen alkuajankohtaa: turvapaikanhakijoiden kansainvaelluksen päästämistä rajattomasti Suomeen. Jotkut perussuomalaiset ovat koittaneet selittää, että “ei kukaan voinut aavistaa, että Suomeen olisi alkanut tullut näin paljoa turvapaikanhakijoita tänä vuonna”, ja että tämän takia “hallitusneuvotteluissa ei osattu varautua tämmöiseen”. Väitän, että näin ei ole näreet.

Missä olet suomalainen?

Missä olet?

Missä olet, feministi, kun naisia alistavan kulttuurin omaavia nuoria miehiä tulvii maahasi?

Missä olet, ympäristöaktivisti, kun muuttoliikkeen suunta on kohti pohjolaa, jossa asukkaan hiilijalanjälki on huomattavasti lähtömaataan suurempi?

Missä olet, talouskurin kannattaja, kun valtionvelkaa kasvatetaan lisäbudjetein muukalaisten eduksi?

Politikointia by Mr. Harakka

 

Kirjoitan tämän avauksen siksi, että keskustelu asiasta itse blogissa johon tämä liittyy (http://timoharakka1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204138-jarjestelmanmuutos-y...) menisi liiaksi ohi ko. blogin sisällöstä.

Tosiaan mielestäni Timo Harakka kirjoitti muuten varsin hyvän avauksen, mutta sortui sen viimeisessä lauseessa (IMO) populistiseen ja älyllisesti epärehelliseen toteamukseen:

"Hallituksella on kansan mandaatti. Mutta äänestäjät eivät äänestäneet järjestelmänmuutosta. "

Vaalilupaus ja vaalipetos

Jos äänestäjille luvataan että hallitsematon tai hallittu suomalaiseen yhteikuntaan sopeutumiskyvyttömien ihmisten haaliminen ja rahtaaminen maahan lopetetaan ja hallituksessa päätetään että pakolaisia otetaankin enemmän kuin ennen, äänestäjä on petetty.

Jos äänestäjille luvataan että huonon rahan heittäminen hyvän rahan perään etelän vetelille, eli molokin kitaan, lopetetaan ja hallituksessa päätetäänkin toisin, eli lisää hyvää rahaa lapetaan huonon rahan perään, suoraan molokin kitaan, niin silloin äänestäjää on petetty.

Työttömäksi joutunut työläinen äänestää eduskuntavaaleissa luotettavaa tahoa

  Itsensä työllään ja työnsä tuottamalla lisäarvolla yhteiskuntansa muut asukkaat monta vuotta elättänyt työläinen on lähtenyt töihin  pimeyden vallitessa varhain aamulla. Auringonlaskun aikoihin työläinen kävelee raskain askelin kotikatuaan pitkin pieneen kotiinsa, josta hän on pankille velkaa vielä 200 000 euroa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä