Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Totaalikieltäytyminen

Perustuslakivaliokunta linjaa: lisää totaalikieltäytyjiä linnaan

Minä olen sivarina ja totaalikieltäytyjänä vanha jäärä 80-luvulta. Nykymeno on osin parempaa, mutta myös huonompaa ja kokonaisuudessa valitettavasti kuitenkin huonompaa. Ainakin virallinen linja. Nyt perustuslakivaliokunnan linjan mukaan Jehovan todistajien vapautus asevelvollisuudesta pitäisi lopettaa. Odotan mielenkiinnolla milloin ahvenanmaalaisten ja naisten vapautus myös päättyy.

http://www.akl-web.fi/ihmisoikeudet/Perustuslakivaliokunta_linjaa_lis_to...

Asevelvollisuus on laillista syrjintää

Helsingin hovioikeus on historiallisessa ratkaisussaan päättänyt vapauttaa syrjivään lainsäädäntöön vedonneen totaalikieltäytyjän vankeusrangaistuksesta, johon Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli hänet aiemmin tuominnut. Mies oli vedonnut syrjivään lainsäädäntöön, jonka mukaan ainoastaan Jehovan todistajat voidaan vakaumuksellisista syistä vapauttaa asevelvollisuudesta, jonka hovioikeus katsoi perustuslain vastaiseksi syrjinnäksi. Ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

 

Totaalikieltäytymisestä ja oikeudenmukaisuudesta

Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli lyhyt yleisönosastokirjoitus totaalikieltäytyiseen liittyvästä rangaistuksesta ja sen vääryydestä. Kirjoittaja viittasi aiempaan juttuun inttiblogeista ja kehotti tuomaan esiin myös totaalikieltäytyjien tarinat. Olen täysin samaa mieltä. Sivistysvaltiossa tulee kertoa myös niiden kertomus, jotka ovat marginaalissa. Eri asia on, kerrotaanko tarina kertomuksena vääryydestä  vai tarinana vastuuttomuudesta.

Kieltäydyin tänään asepalveluksesta

Olen tänään, 5.1.2015, kieltäytynyt asepalveluksesta. Kieltäytymispäätös oli monen periaatteellisen ja käytännön asian summa, mutta päällimmäinen syy tekooni on se, etten hyväksy pakollista asevelvollisuutta missään muodossa. Olen pohtinut asiaa monelta suunnalta, ja keskustellut asiasta kymmenien eri näkökulmia tarjoavien ihmisten kanssa vuosien mittaan. Tässä kirjoituksessa avaan joitain asevelvollisuudesta kieltäytymisen syitä.

AKL polttaa 25 950 euroa protestiksi totaalikieltäytyjien vankeusrangaistuksille

Kansan Uutiset uutisoi Aseistakieltäytyjäliiton polttavan huomenna tiistaina 24.6.2014 Porvoon käräjäoikeuden edessä 25 950 euroa leikkirahaa protestiksi totaalikieltäytyjien vankeusrangaistuksille. Summa vastaa yhden totaalikieltäytyjän 173 päivää kestävän jalkapantarangaistuksen valvomisen kuluja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä