Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Tarinat

Ajasta aikaan: Tarina

Selventävä kantateksti on aluksi syytä lukea täältä.

 

Nykyajan mytologinen selitys: Elämä ja Kone myyttisinä voimina

Mitä maailmassamme on tällä hetkellä tapahtumassa, ja mikä tarkoitus ja paikka meillä ihmisillä on noissa tapahtumissa? Vastaus kysymykseen voi hahmottua, jos muodostamme todellisuudestamme myyttisen tarinan. Seuraan tämän tekstin järkeilyssäni paljon Pasi Takkisen ansiokasta artikkelia ”Elämän ja Koneen dialektinen pyhyysoppi” (Elonkehä 2/2016).

Taiteen ja tieteen tarinat - ihmisten tarinat

 

Ajassa liikkuu kullekin ajalle tyypillisiä tarinoita ja virtauksia. Viime viikkojen ajan lehtiä lukiessani olen nähnyt useita kirjoituksia, joissa puolustetaan tieteen tarinoita. Käsitteenä minulle tieteen tarinat on uusi ja ennen näkemätön. Liekö rantautunut Suomeen jostakin muualta maailmasta. Tuolla käsitteellä pyritään voimakkaasti puolustamaan tieteellisen tiedon pätevyyttä. Onko se jotenkin uhattuna siis?

Paljastuskirjoitus elämän tarkoituksesta

Paljastan tässä kirjoituksessa elämän tarkoituksen, mutta ainoastaan individualistisen ihmisen elämän. Esimerkiksi kastemadon ja koivun tarkoitusta en paljasta.

Yksi apina kirjoittaa täydellisen Vanhan testamentin

... ääretömästä määrästä apinoita, mutta palkkaisitko tämän kyseisen apinan kirjoittamaan myös Uuden testamentin?

Tämä vanha viisaus todennäköisyyksistä, otoksista ja kausaalisuudesta palasi mieleeni kun verotiedot julkaistiin kuluneella viikolla. Tai itseasiassa näistä verotiedoista tehdyt tulkinnat laittoivat minut pohtimaan jälleen tarinoiden voimaa ja sitä, miten ”jokusta” tulee ”kuka”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä