Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyllisyys

Moraalin edessä jokainen on syyllinen

Moraalin edessä jokainen ihminen on syyllinen. Sen vuoksi se halutaan poistaa maailmasta. Kun moraali poistetaan silmistämme, sen uskotaan katoavan myös mielestämme. Media ruokkii moraalittomuutta. Mutta Jeesus sanoi: "moraalista ei katoa yksikään kirjain - ennemmin taivas ja maa katoavat." Moraali ei poistu vaikka sitä ei tunnusteta. Sen edessä jokainen on syyllinen - epäonnistumme moraalin edessä jatkuvasti. Koska moraalin edessä jokainen on syyllinen, kukaan ei voi tuomita toista. Toisia tai toista arvosteleva ihminen syyllistyy itse moraalittomuuteen.

Kiusaaminen = SINÄ olet syyllinen!

Juurikin sinä olet syyllinen kahteen asiaan: ilmastonmuutokseen ja siihen, että kiusaaminen on SALLITTUA.

 Tekemäni kyselyn mukaan 90% suomalaisista on joutunut kiusaamisen kohteeksi. Todennäköisesti siis sinuakin on kiusattu, kuten minuakin on, ja minua yritetään kiusata yhä! - - - miksikö?

Voimme vaikuttaa asioihin, kuten ilmastonmuutokseen, mutta missä määrin? Kiusaamisen saamme, jopa helposti, kitkettyä täysin, jos vaan haluamme.

Mutta kuka haluaa lopettaa pahan puhumisen? Kuka haluaa olla mollaamatta minua?

* * *

KYSELYNI TULOKSIA TÄLLÄ HETKELLÄ:

Yks paska hailee, eli; Yhteiskunnan vika!

Kävin tässä ihan hiljattain mieltäni avanneen keskustelun erään mielenterveyspotilaan omaisen kanssa. Tuo omainen oli huolissaan siitä, että hänen lähiomaisensa on sulkeutunut kotiinsa. Ei juurikaan käy missään. Viettää aikaa tietokoneella pelaten, kotonaan ollen - siis jatkuvasti yksin. Ruokana on pääsääntöisesti ovelle tuotava Pizza limsan kera.

Mitä miehen pitää tehdä että se saa omakotitalon hintaisen hatun päähänsä?

Mitä miehen pitää tehdä että se saa omakotitalon hintaisen hatun päähänsä?

Sähköiset sotilaat, virtuaaliset järjestelmät ja tappajarobotit – näin me luonnollistamme ja etäännytämme tappamisen itsemme ulottumattomiin

Erään blogistin pääsiäissaarna 2017

*

Eräs vastaus on: Pitää olla kaksi tohtoriväitöstä suorittanut Matti Nykänen, jolla on lehmän hermot, korkeat testosteroniarvot ja kamikazen vakaumus.

Oletko kuten minä: syyllinen ja syytön? Yhtä älykäs ja p...

Minulle aina sattuu kaikkea. Minut on sekä tuomittu syyttömänä (Suomessa) ja jätetty syyllisenä tuomitsematta (Suomessa). Olen esiintynyt sekä (vale)lääkärinä, että (vale)poliisina. Moniko voi kehua samalla? Käytin sanaa kehua, koska tuntuu, että osa ihmisistä ajattelee, että kun kerron faktoja, niin kehun itseäni. Niin ei ole.

lo que hice mal? - Tarkoitan: ¿Qué he hecho

Kumpaa tarkoitan? Teinkö jotain väärin, vai mitäkö tein - sama asia - onko?

Syyllisyys on äitien uskollinen kumppani

Jälleen on juhlittu yksi äitienpäivä. Äidit on kiitelty, lahjat annettu ja parhaat palkittu, nyt äidit laskeutuvat takaisin maan kamaralle, omalle paikalleen. Alkaa äitien arki, kiire ja vastuu, alkaa äitien päässä tuttu supina, syyllisyys. Olenko antanut tarpeeksi, olenko antanut kaikkeni? Vai petkutinko sittenkin, enkö edes yrittänyt?

Minäkö syyllinen?

Luin juuri Abdirahim HUSU Husseinin blogista, että olen syyllinen Lähi-idän ihmisten kärsimyksiin. Mistä se syyllisyys minulle tulee? Syntymästäni? Onko syntymäpaikkani siis ensisijaisesti maapallo? 

Syytetyt tuomittakoon

Jos henkilö äityy lyömään toista nyrkillä ja tämä toinen puolustautuu lyömällä takaisin, on pian paikalla kolmas puolustautujaa torumassa, tämä kun on päästänyt vihan valloilleen. Hän on siis syyllinen jonka ansaitsisi tuomita.

Mutta jos välienselvittely jatkuu niin kauan että toinen osapuoli tulee rökitetyksi, samainen kolmas henkilö katsoo hävinneen aloittaneen tappelun ja siis olevan syyllinen. Siksi että köniinsä saanut sai mitä ansaitsikin ja "ken miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu". Ei kukaan tahdo olla hävinneen puolella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä