Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen velkaantuminen

Abstrakti raha tuhoaa seuraavan sukupolven

Mitä on raha? Numeroita maksupäätteessä ja pankin lupaus että niillä numeroilla pystyy ostamaan? Koristeltua paperia?

Kuin tuhka tuuleen

Suomella on akkuteknologian tarpeisiin enemmän metalleja ja kemikaaleja kuin yhdelläkään toisella valtiolla Euroopassa. Mineraalivarat odottavat nyt ottajaansa.

Auto- ja akkuteollisuus on hyvin lähtenyt liikkeelle Uudenkaupungin tehtaalla. Valmet Automotivella Oyj ei ole kuitenkaan tarvittavia satoja miljoonia euroja käyttää akkuteollisuuden tarpeisiin.

Presidenttiehdokkaat 2018 - Kysymykset, joita toimittajat eivät esitä?

 

HYVÄT PRESIDENTTIEHDOKKAAT - 

Muutama kysymys Teille, joihin velkavankeuteen ja köyhyyteen ajettu  kansa Suomessa haluaa vastauksia. Vp. 16.1.2018 mennessä

Tausta: Suomen sosiaalioikeudellisen seuran julkaisu 2016:

Nämä etuudet eivät täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia

Suomen valtion velkakirjat onkin Liikasen takataskussa

Suomi ei enää velkaannu ulkomaille, vaan omalle keskuspankille.  Näin ainakin tämän taloussanomien artikkelin mukaan.

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005331711.html?ref=rss

Tämän ei pitäisi olla mahdollista jos SP olisi Suomen hallituksen päätösvallassa, sillä siinä tapauksessahan valtio voisi rajoittamattomasti kattaa menonsa painamalla rahaa omassa keskuspankissa. Ennen EU:ta SP toimi kuitenkin itsenäisesti, oman harkintansa mukaan ja nyt SP toimii EKP:n linjausten mukaan koordinoidusti.

Suomi lastuna myrskyävällä merellä

Suomessa puhaltavat rajut muutoksen tuulet, joiden kourissa olemme kuin lastu myrskyävällä merellä. Maailman rahamarkkinoilla puhaltaa nyt eriskummallinen darwinistinen euromyrsky, jossa vain vahvat pärjäävät. Eriskummalliseksi tämän myrskyn tekee ilmiö, jossa ”köyhät ja syyttömät” maksavat tuhojen laskun tukien muodossa. Darwinismi tarkoittaa luonnossa historian saatossa tapahtuvaa evoluutiota, jossa vahvat pärjäävät ja heikot kuolevat pois.

Suomen velat ja kilpailukyky

Suomen suurimmat ongelmat ovat valtion velkaantuminen ja kilpailukyvyn puute vientimarkkinoilla.

Kaikki tietävät nämä ongelmat ja kaikki haluavat korjata nämä ongelmat. Suomen nykyinen pääministeri on jopa nimennyt näiden ongelmien korjaamisen  hallituksen keskeisimmäksi tehtäväksi.

Pääministeripuolueen vaalivoitto eduskuntavaaleissa perustui siihen että pääministeri lupasi hoitaa nämä asiat kuntoon. Näyttää siis siltä että myös kansa haluaisi että asiat korjattaisiin.

Suomiremppa - 9 ajatusta

Suomi nousuun:

 

1. Kansa elinikäiseksi opiskelijaksi kirjaimellisesti. Ihmiset eivät poistu koulujensa listoilta valmistuessaan vaan jäävät passiivisiksi opiskelijoiksi. Jos sellainen jää työttömäksi, hän siirtyy koulun opiskelijaksi automaattisesti. Opiskelijalle rakennetaan opintosuunnitelma, joka sisältää työnhakupäivän joka viikko. Työtön hankkii näin alansa erikoisosaamista tai vaihtaa alaa ja voi vaihtaa koulua.
 

Onko Suomen todella pakko ottaa lisää velkaa?

Ihmettelen miksi tämäkin hallitus aina vain rahoittaa budjettinsa velanotolla. Miksei velanotosta jo luovuta?

Velanotosta voitaisiin luopua niin että verotettaisiin enemmän keskituloisia ja rikkaita ja toisaalta kevennettäisiin vähän menopuolta, niin että valtio kantaisi hieman vähemmän vastuuta kansalaisten hyvinvoinnista.

Olen ihan varma ettei siinä kuinkaan kävisi. Kulutus vähän pienenisi, mutta toisaalta, sehän on pääasiassa ulkomaiseen tavaraan kohdistuvaa kulutusta, kun omat kansalliset tuotteemme ovat niin kilpailukyvyttömiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä