*

Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen sodat

Hesari mollaa sankareita!

Helsingin Sanomien viikkolehdessä 49/2017 Sivulla B13 on Vesa Karosen kirjoittama juttu Suomen sotilaiden kännäilystä sodissamme.

Lainaus:
"Pohjoisessa saatiin alkoholia saksalaisilta, oikein konjakkiakin. Mainitsematta jää, että soturit humaltuivat jo siitä, kun pullon etiketissä luki "Alkoholfrei" (=alkoholiton).

Entisenä Saksassa juottolan pitäjänä tuo "Alkoton" särähti korvaan pahasti ja muistin oikein, että alkoholittomien oluiden esiin marssi alkoi todenteolla vasta 2000-luvun alussa.........

Sota ja rauha Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden aikana

Sota ja rauha Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden aikana

 - Kvantitatiivinen selvitys -

*

Suomi julistautui itsenäiseksi tasavallaksi torstaina 6.12.1917.  -  Keskiviikkona 6.12.2017 Suomi juhli näyttävästi valtiollisen itsenäisyytensä 100-vuotispäivää.

Meillä on toistuvasti juhlittu sotiemme sankareita, niin kaatuneita kuin pystyssä pysyneitä.  Joskus on kehoteltu muistamaan myös rauhan askareet.

*

Suomi sai ja menetti itsenäisyytensä laukaustakaan vaihtamatta

Suomi itsenäistyi laukaustakaan vaihtamatta, ennen sotiamme, joihin usein viitataan Suomen itsenäisyydestä puhuttaessa. Suomen alueella ei ollut sotatoimia ensimmäisen maailmansodan aikana ennen kevättä 1918. Ensimmäisen maailmansota johti Venäjän sisällissotaan ja sen romahtamiseen, jonka seurauksena Suomen suurruhtinaskunta, Venäjän keisarikunnan osa, julistauttui itsenäiseksi 6. joulukuuta 1917.

Suomen sisällissota "punaisten" ja "valkoisten" välillä alkoi tammikuussa 1918 ja päättyi "valkoisten" ja Saksan armeijan voittoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä