Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Reservivaluutta

RESERVIVALUUTTA DOLLARI – YHDYSVALTOJEN MAHDIN YKSI TUKIJALKA

Yhdysvaltoja voitaisiin aivan oikeutetusti kutsua historian suurimmaksi imperiumiksi ja sen valuuttaa dollaria maailman suurimmaksi ja eniten käytetyksi valuutaksi. Ainoastaan sen edeltäjä Iso-Britannia ja sen valuutta punta pääsee lähelle Yhdysvaltojen saavuttamaa asemaa. Menestyksen avaimina esitetään yleensä ahkerien ihmisten muutto sinne, dynaaminen joustava ja sopeutuva talous, sekä itse kapitalismin ylivoimaisuutta. Vaikka nuo ovat hyviä perusteita, niin vähemmän puhuttu asia menestyksen takana on reservivaluutta dollari, joka on ollut isossa asemassa menestyksen takana.

Kiinan Yuan tulee maailman reservivaluutaksi – oletko valmis?

Kiinan Yuan tulee maailman reservivaluutaksi – oletko valmis?

 

IMF tulee lokakuun kokouksessaan 2015 vahvistamaan Kiinan nousun finanssimaailman kärkeen.  Agenda ja aikataulu tunnetaan: noin 20. päivä lokakuuta 2015 murtuu US Dollarin ylivalta.

*

Suurvaltapolitiikan aakkoset

USA irrotti dollarin kultakannasta vuonna 1971. Tämän jälkeen dollarin kelvollisuus maksuvälineenä on ollut pelkän uskon varassa. USA:n dollari voisi olla vaarassa menettää tämän aseman mm. siitä syystä, että sen oma talous on perin kyseenalaisella tolalla valtiovelan keikkuessa 100% pahemmalla puolella BKT:sta ja sen kasvulle ei näy loppua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä