Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Pertti Haaparanta

Mikä meni mönkään Euroopan talouselvytyksessä 2008 jälkeen? – vai menikö?

Mikä meni mönkään Euroopan talouselvytyksessä 2008 jälkeen? – vai menikö?

*

Vuoden 2008 talouskriisin alettu taloustieteilijöiden enemmistö oli yksimielinen elvyttämisen tärkeydestä.  Kreikan rumaksi äitynyt romahdus julki tulleine puliveivauksineen ja siihen liittyvä identiteettipolitiikan nousu tarjosivat kuitenkin päättäjille oivan tilaisuuden harjoittaa suurituloisia hyödyttävää kiristävää finanssipolitiikkaa. 

Talousnobelisti murskasi SSS-hallituksen kur(j)istuslinjan

# Suomen SSS-hallituksen köyhiä kur(j)istava leikkauslinja saa kovaa kritiikkiä amerikkalaiselta talousviisaalta nobelistilta Joseph Stiglitziltä.

Anne Berner ja veroparatiisit ”unohtuivat” Sipilän puheesta

Keskiviikkona 16.9. pääministeri Juha Sipilä halusi kerätä Suomen kotien väen televisioiden ääreen kuulemaan totuuden sanaa siitä, miten vaikeita aikoja elämme, kun Suomen talous ei kasva ja kun väki rynnii Välimeren eteläpuolelta etsimään elämän edellytyksiä jopa täältä pussin perältä Suomesta. Tulokkaat on tietenkin otettava ystävällisesti vastaan, tutkittava ja pääteltävä, onko heillä todellinen tarve saada turvapaikka.

Miksi elvytys ei toiminut?

Professori Pertti Haaparanta totesi kaikkien olevan väärässä: puolueet, järjestöt, EU. Kaikki. Siinä ei ole uutta. Väärässähän ne ovat. Viemällä ihmisiltä rahat valtion menoja vähentämällä piti saada ihmisille enemmän rahaa ja siten talous kasvuun. Ei onnistunut. Jokin kumma kaavassa tökki.

 

Meille on tarjoiltu väärää, kur(j)istavaa talouspolitiikkaa

EU:ssa ja Suomessa aletaan vihdoin tunnistaa ja tunnustaa, että näihin saakka harjoitettu kur(j)istava leikkauspolitiikka ei ole oikea keino taloustaantuman voittamiseksi. Sitä on kokeiltu vuodesta vuoteen, mutta tuloksia ei näy.

Kreikan vaalit – herätys €-alueen väärästä talouspolitiikasta?

Olemme seurailleet jännittyneinä Kreikan vaalituloksen selviämistä. Kreikkalaiset ovat tuoneet julki protestinsa ja täydellisen turhautumisensa vanhojen puolueiden kähmintään ja mädännäisyyteen äänestämällä valtaan uuden vasemmistopuolueen Syrizan.

Onko säästäminen lumelääkettä €-kriisiin?

Pitihän sitä katsoa televisiosta eduskunnan välikysymyskeskustelua hallituksen talouspolitiikasta. Keskustelun alkajaisiksi nähtiin harvinaislaatuinen näytelmä, kun välikysymyksen varsinainen vastaaja, valtiovarainministeri Antti Rinne (Sdp) puuttui paikalta.  Puhemies Eero Heinäluoma (Sdp) jo hermoili ja kyseli, oliko Rinteestä tehty näköhavaintoja. Kun Rinteen olinpaikasta ei ollut tietoa, pääministeri Alexander Stubb (Kok.) määrättiin lukemaan Rinteen puheenvuoro.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä