Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Orjatyö

Suomalaiset työttömät joutuvat lähtemään turvapaikanhakuun?

 

Hallitus haluaa taas vaihteeksi kaunistaa työttömyystilastoja, siis ei kun alentaa työttömyyttä, vai mitä se nyt on kun vaalit lähestyvät.

Onko siitä tullut vanhentunut ajatus, että työstä pitää maksaa palkkaa?

Eräässä työtä ja työttömyyttä käsittelevässä Facebook-ryhmässä kommentoitiin osuvasti, että nykyään on "hihhulointia ja sosialismia" tai vähintäänkin "vihervasemmistolaista" vaatia työstä palkkaa. Eletään todellakin sellaisessa väärinkäsityksessä, että sosiaaliturva olisi palkkaa. Eihän se ole, mutta nykyään on menty siihen, että oikea työtön käy TÖISSÄ!

ILO:n 106. yleiskokous (osa 5)

Puola – C29 Pakollinen työ

Pohjois-Korea on lähettänyt noin 50 000 kansalaistaan työskentelemään ulkomaille. Maan ydinaseohjelma kaipaa kipeästi ulkomaista valuuttaa, joten Etelä-Korean mukaan työntekijöiden palkoista suurin osa menee maan eliitille ja ydinaseohjelman rahoittamiseen. ILO on seurannut tilannetta jo pitkän aikaa, ja raporttien mukaan pohjoiskorealaiset työntekijät tekevät 12–16 tuntisia työpäiviä ja yleensä vielä ilman vapaapäiviä. Työntekijät siis työskentelevät käytännössä orjuutta vastaavissa olosuhteissa.

ILO:n 106. yleiskokous (osa 3)

ILO:n historiaa Kari Tapiolan kertomana (osa2)

Olisiko aika erota, Terhi Mustakangas?

Kirjoititko jo eroanomuksesi, vai aloitetaanko nimienkeruu, mielenosoitukset ja yhä uudet blogi- ja lehtikirjoitukset asiasta? Kaikki se kansalaisoikeuksiin kuuluva yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden tavoittelu, jota vastustat ja johon osallistuvia syljet naamalle. Sanot demariaatteen puolustamista ja toimintasi oikeutettua kritiikkiä someraivoksi.

 

Vaihtoehto erollesi

Työtä ja vaalityötä

 

Kovasti on taas viime päivinä puhuttu työttömien työllistämisestä palkatta. Oulun demarit laukaisi vilkkaan keskustelun aiheesta tarjoamalla palkatonta harjoittelua vaalityön merkeissä. Siitä syntyi poru, johon varsinkin perussuomalaiset tarttuivat innolla. Tuskin kukaan enää kuitenkaan pitää perussuomalaisia työväenpuolueena saati työttömien asioiden hoitajina.

Jos samasta työstä maksetaan joillekin palkkaa ja joillekin ei, niin kyllä mielestäni kyseessä on palkattomien duunareiden osalta orjatyö.

Työttömän ihmisoikeudet

 

Liisa Hyssälä arvosteli joku aika sitten tilapäiseksi tarkoitettujen tukimuotojen muuttumista pysyviksi ja nosti esimerkiksi asumistuen.   Totta, maailma on muuttunut, ennen tuet olivat tilapäisiä ja työpaikat palkallisia ja pysyviä. Toisin on nyt, työt ovat tilapäisiä ja palkkaa ei työstä edes aina saa, joten tukia tarvitaan pidempäänkin.

Asumistuki kuviossa on jotain outoa:

Poiminta aamulehdestä

Tässä tämä orjatyötä koskeva linkitys myös usariin. Laitan sen netin puolelle näytille (painetusta sanasta).

Asia koskee aamulehdessä (to 25.8.2016) ollutta pakkotyötä koskevaa mielipidekirjoitusta "Oikeusvaltion asema horjuu Suomessa".

Tarkennus 31.8.2016 klo 17.30: Kirjoituksessa siteerattiin minuakin. Siksi se erityisemmin kiinnosti.

Tässä linkki tekstiin:

http://henriautero.blogspot.fi/2016/08/poiminta-aamulehdesta.html

 

Terveisiä Seinäjoen työvoimapiirin arkistosta

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Kävin tonkimassa Seinäjoen työvoimapiirin arkistoa (arkiston muodostaja) Vaasan maakunta-arkistossa. Sen aineistosta pääsee hyvin perille siitä, että työ on suomalainen hyve. Ajoittain jopa liikaakin. Nimittäin suomalaisilla on äärinationalistisen epäterve suhtautuminen työntekoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä