Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielikuva

Onko uutisointi Finnpulpin ympäristöystävällisyydestä ollut harhaanjohtavaa?

Onko median uutisointi Finnpulpin sellutehtaan ympäristöystävällisyydestä ollut harhaanjohtavaa?

Hallitus tekee kaikkensa

 Meitä hallitaan mielikuvilla median kautta. Kun tämä hallitustapa viedään kaiken kohtuuden yli, se kääntyy itseään vastaan. Presidentti Niinistö sanoi, että Kataisen ministeriö hallitsi mielikuvien avulla. Mielikuvat luotiin strategisessa viestintätoimistossa nimeltä Ellun Kanat.

Mikä siinä sitten niin ärsytti?

Eilen 24. maaliskuuta uutisvirtaa väritti suru. Germanwingsin lentoturma huomioitiin monin eri tavoin ja sävyin. Yle Kioski julkaisi uutisensa kuvituksena grafiikan, joka herätti paheksuntaa eri puolilla somesfääriä.

Hei. Olen Iltasanomien julkkis :D!

Voi pojat!

Mä pääsin tänään ensimmäistä kertaa mun kampanjassa iltapäivälehteen. Se on varmaan merkki mun suuren kiinnostavuuden ja suosion noususta ja muodostamastani uhasta Suomen tulevaisuudelle :D!

Olen syvästi pahoillani Suuresta Valheesta, kun olen täältä kommarirasisitfasistiputinistiviherpiipertäjävasemmistopuolueesta käsin yrittänyt ylläpitää itsestäni nöyrää, köyhän kansanmiehen kuvaa.

Tiedolla mielikuvia vastaan

Vaalit lähestyvät, mielikuvakampanjointi vahvistuu päivä päivältä ja Natokin puhuttaa puolin ja toisin. Keskusteluita värittävät tiedon rippeet, mutta se täyttyy pääasiassa mielikuvilla, toiveilla ja peloilla. Välistä emme aina ymmärrä, kuinka paljon valtaa annammekaan mielikuville tiedon yli - ainakaan kukaan ei halua myöntää itse sortuvansa sellaiseen. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä