Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Median ideologinen hegemonia

Median vastuu epäeettisestä uutisoinnista

 

Turun terrori-iskun päätekijän hehkutus suomalaisessa mediassa (MTV) alkoi toden teolla tänään, kun  MTV:n tietolähteet (HML:n vankisairaalasta)  analysoivat ensikosketukseltaan terrori-iskun päätekijää, luonnehtien häntä fiksuksi, kohteliaaksi ja hyväkäytöksiseksi.

 

Avoin kirje päätoimittaja Jääskeläiselle: Häpeä Yle

Ylellä on Iso uudelleenarvioinnin paikka. Pääongelma on poliittisesti asenteellinen ja ideologisesti värittynyt yksipuolinen uutis- ja ajankohtaistoiminta. Ei pelkästään joku eettinen menettelytapa vastakommenttien pyytämisestä uutisten kohteena olevilta. Ulkopuolisen selvityksen varjolla tehtävä pinnallinen face-lift ei myöskään auta.

Media hyljeksii somali-ihmisoikeustaistelijaa, Mona Walteria

Ruotsalainen, somalitaustainen islam-kriitikko Mona Walter vieraili viikko sitten Suomessa, Fortress Europe -mielenosoituksen pääpuhujana. Mona Walter on Ruotsin Ayaan Hirsi Ali. Molemmat ovat ryhtyneet länsimaihin päästyään taistelemaan, kuin tiikerit oman entisen uskontonsa ja kulttuurinsa naisia alistavia ja muita epähumaaneja käytäntöjä vastaan. On vaikea olla kunnioittamatta tällaisia ihmisoikeustaistelijoita, mutta toisilta se onnistuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä