Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuuton vastaisuus

Yes, Suuri Valkoinen Bwana*!

Maahanmuuttokeskustelussa törmää asioiden outoon yhdistämiseen: maahanmuuton vastustaminen nähdään rasismina ja maahanmuuton kannattaminen rasismin vastakohtana.

Tosiasiassa rasismi ei ole maahanmuuton vastustamisen ehdoton kulmakivi. Maahanmuuton vastustamisen tiimoilla rasistisuutta ja rasismia tosin ilmenee joidenkin maahanmuuton vastustajien retoriikassa ja toimissa.

Mutta maahanmuuton kannattamisen suora vastakohta rasismi ei missään tapauksessa ole. Sen suora vastakohta on maahanmuuton vastustaminen. Näin ollen maahanmuuton kannattaminen ei ole yhtä kuin ei-rasismi.

Jos Alppien turmakonetta olisikin ohjannut muslimi?

 

Hirvittävä uutinen Alppien lentosurmasta maaliskuussa 2015 ja sen taustoista: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1427356428636jako=ca7c6f7eec53262b11f07b99e2f0c569

Kysymys: huomaatteko tässä uutisessa kommentteja myöden mitään outoa? Minä nimittäin huomaan ja se 'outous' on hyvin paljastavaa.

Maahanmuuton suuri kupla on lopultakin puhkaistava

Miksi maahanmuutosta puhutaan niin paljon esimerkiksi täällä Puheenvuorossa? Miksi joidenkin mielestä juuri maahanmuutto on vaikkapa tulevien eduskuntavaalien keskeisin kysymys? Miksi keskustelu on niin kiivasta ja saa aikaan ryöppyinä tulevia törkyviestitulvia toimittajille, poliitikoille ja viranomaisille? Miksi asiantuntijat, tutkijat ja käytännön työtä tekevät joutuvat suojaamaan puhelinnumeronsa ja muun yksityisyytensä uhkausten esittäjiltä? Miksi puhumme maahanmuutosta ongelmana?

Mikä maahanmuuttokeskustelu?

Aika-ajoin Uuteen Suomeen ilmestyy blogikirjoituksia, joissa maahanmuuttovastainen henkilö esittää valmiita faktoja vaikkapa Ruotsin palavista ghetoista esimerkkinä epäonnistuneesta maahanmuutosta. Mielenkiintoista, että muka Suomen asioista hyvin huolestuneet kansalaiset pohtivat mieluummin Ruotsin asioita kuin kotimaan tilannetta. Yrittäisivät löytää rakentavia ratkaisuja Suomen ongelmille pohtimalla omien eikä naapureiden ongelmia, jos ongelmia Suomessa on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä