Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Liberaalidemokratia

Onko liberaalidemokratia parasta mitä ihminen voi tehdä housut jalassa

Onko liberaalidemokratia parasta mitä ihminen voi tehdä housut jalassa

*

Motto: Liberalismi ja Demokratia suhtautuvat toisiinsa kuin tuli ja vesi.

Liberalismi ihannoi ja tavoittelee vapauksia (lat. libertas) – ja useimmiten myös saavuttaa ne.  Libertas on perimmältään filosofinen käsite, asiain tila, jossa joku tai jokin on vapaa

Yksi uusi puolue, kiitos!

 

Hallitusvastuu on näyttänyt, että persujen populistinen retoriikka on odotusten mukaisesti osoittautunut populistiseksi retoriikaksi.

Siitä huolimatta olen edelleen sitä mieltä, että persujen molemmat jytkyt ovat olleet parasta mitä suomalaisessa politiikassa on tapahtunut kymmeniin vuosiin.

Viranomainen ja demokratia

Mitä on demokratia? Itse asiassa se on paljon laajempi käsite kuin se, että valitsemme neljän vuoden välein jotain edustajia sekä tyydymme asioiden tilaan emmekä valita. Myös valittaminen on osa demokratiaa. Sen takaa mm. mielipiteenvapaus. Keskeisimpiä käsitteitä länsimaisessa liberaalidemokratiassa on julkisen vallan velvollisuus noudattaa tarkoin lakia. Tätä kutsutaan vallan kolmijako-opiksi. Kansa valitsee edustajat. Viranomaiset toimeenpanevat lain. Oikeuslaitos valvoo viranomaisia, ratkaisee riitoja ja tuomitsee rikolliset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä