Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Laittomat lakot

Poliittisten lakkojen kirous

Juuri uutisoitiin, että hallituksen kaavaileman aktiivimallin seurauksena joukko ay-liikkeitä ovat intoutumassa poliittiseen lakkoiluun. Ensi perjantaina koko pääkaupunkiseudun julkinen liikenne lähijunat poislukien seisahtuu vuorokaudeksi sen vuoksi, että Julkisen hyvinvoinnin laitos aikoo olla äänitorvena työttömille aktiivimallin vuoksi. Paljon parjattu aktiivimalli muka heikentää työttömien oikeuksia tukiin, mistä johtuen ay-kenttä kostotoimena ironisesti heikentää julkisen liikenteen varassa olevien mahdollisuutta käydä töissä tai koulussa.

 

Laivanteko Turussa tökkii

Onko työnantaja sanonut rumasti kun metallimiehet ovat mielensä Turun telakalla pahoittaneet?

Pari tämmöistä mielialalakkoa ja Meyer Turku korvataan Meyer Singaporella.

Ei tuosta aiheesta enempää ja voimme palata rasismin ja Perussuomalaisten pariin.

Laittomat lakot Suomen maan tapa

Suomi on laittomissa lakoissa johtava pohjoismaa. Vuonna 2014 Suomessa oli 143 lakkoa, Ruotsissa vain 5 lakkoa.

http://ek.fi/wp-content/uploads/EK_Tyotaistelutilastojulkaisu_2014.pdf

Tänäänkin lakkoillaan.  Konduktöörien ulosmarssi pysäytti koko kaukoliikenteen tänään aamulla kello 03.00 vuorokaudeksi. Alalla on voimassa oleva työehtosopimus ja työrauhavelvoite.

Lakon toimeenpanijat luonnehtiavat lakkoa poliittiseksi. Onko ay-liike unohtanut, kenelle tässä maassa kuuluu lainsäädäntö- ja budjettivalta,  - >eduskunnalle.

20 päiväsakkoa - tekisitkö uudelleen?

Suomessa saa perinteisesti talousrikoksista melko kovan tuomion, sakoilla joskus selviää, joskus häkki heilahtaa (SS 1.10.2013).

Kovat rangaistukset talousrikoksille ovat perusteltuja, sillä ne ovat selvimmin rikoksia joissa hyötyä punnitaan riskiä vasten, ja kovat rangaistukset vähentävät talousrikollisuutta. Tuomio on yleensä sopiva, kun sitä kärsivä ei enää harkitse saman rikoksen uusimista.

Kymmenen kohdan lista Suomen pelastamiseksi

Arvoisa Juha Sipilä. Nyt kun kaikki ajattelevat Suomen kansalaiset ovat nähneet miten suomalainen ammattiyhdistysliike halventaa demokratiaa ja tekee kaikkensa tuhotakseen Suomen talouden sekä työllisyyden, on aika ottaa työhanskat käteen ja lähteä töihin Suomen pelastamiseksi. Työn helpottamiseksi tässä lyhyt kymmenen toimenpiteen lista työn saattamiseksi alkuun nyt kun uudistuksiin tähtäävän yhteiskuntasopimuksen solmiminen on osoittautunut mahdottomaksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä