Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Laillinen esivalta

Milloin ay-pamput pidätetään ?

Olen alkanut ihmettelee onko demokraattisesti äänestetyl hallituksella mitään arvovaltaa . Ay-pamput saa vapaasti nousta kapinaan mielin määrin aiheuttaen mittaamattomia vahinkoja Suomen taloudelle . Satojen miljoonien eurojen törkeästi tuotetuilla vahingoilla Suomen valtiota kohtaan ei ole mitään väliä , eikä vastuuta . Jos joku nuori särkee "typeryyttään" vaikka jonkun viraston ikkunoita tuhannen euron edestä . Miksi hänel on vastuu maksaa aiheuttamansa vahinko ??

Regimentit sekaisin? – tunnustus maallisen ja hengellisen vallan erottamisesta

Raamatussa tehdään selvä ero maallisen ja hengellisen hallintavallan (regimentin) välillä, vaikka ulkonaisessa kristikunnassa sitä ei aina ole tunnustettu.

Vapahtaja itse tiivisti regimenttien erottamisen toisistaan tunnetussa lausumassaan kirkkaasti: Antakaa keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on. (Mark. 12:17.)

Ero regimenttien välillä on niin tärkeä, että ilman sen tuntemista kristillistä uskoa on vaikea, ellei mahdoton oikein ymmärtää. Regimenttioppi loi perustan myös länsimaisen demokratian kehitykselle.

Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan kumipamppua

Ympäristöaktivitsien... anteeksi, -vistien edesottamuksia seuratessa on hankala laventaa mielikuvitusta keksiäkseen absurdimpaa tapaa tavoitella esivallan kaltoinkohteleman marttyyrin, myyttisen sankarin, asemaa.

Länsi menettänyt moraalisen johtajuutensa

Länsivallat ovat Yhdysvaltain johdolla tehneet kansainvälisessä politiikassa raskaita virheitä. Karkeimmat ovat tapahtuneet Ukrainassa ja Lähi-idässä. Vahingon niistä kärsivät Euroopan maat – ei Yhdysvallat ainakaan välittömästi.

Saamme syyttää johtajiamme siitä, etteivät nämä ole maailmalla kyenneet rakentavaan yhteistoimintaan, eivät esittämään vaihtoehtoja kriisien ratkaisemiseksi, eivätkä edistämään Euroopan asiaa moraalisesti kestävällä tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä