Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kumppanuus

Haluamme tarjota kaikille parempaa, emme kuori kermaa

Olen seurannut viime viikkoina huolestuneena keskustelua, jota omasta alastani käydään. Yksityisen varhaiskasvatuksen sanotaan olevan “kermankuorintaa.” Tämä tuntuu kohtuuttomalta, sillä käytännössä toiminnassamme on kyse laadukkaan varhaiskasvatuksen tarjoamisesta. Tarjoamme tuhansille aikuisille työtä ja vanhemmille varmuuden, että heidän lapsensa saavat työpäivien aikana huolenpitoa.

 

Muutenhan he olisivat vallankumouksellisia kansalaisia

Mielenosoitus on vaikuttamista epäsuoran signaalin välityksellä. Mielenosoittajat antavat vihjeen yhteiskunnallisista havainnoistaan äänekkäästi huutamalla. Nämä havainnot he haluavat osoittaa päättäjille mielenosoituksessa, joka nauttii yhteiskunnan perusoikeussuojaa. Mielenosoituksessa saa huutaa kovaan ääneen sekä asettaa näytteille älykkäitä iskulauseita. Mieltään osoittavat haluavat uskoa yleisellä tasolla siihen, että mikään taho ei tahallaan vahingoita heitä millään tavalla.

Erkki Tuomiojan päiväkirjasta: Miten Suomi jallitettiin NACC:iin 1992

Erkki Tuomiojan päiväkirjasta: Miten Suomi vedettiin NACC:n "tarkkailijajäseneksi" 1992

*

Sadekesän korkeita huveja ovat kirjat.  Paksut kirjat, eritoten.  Erkki TuomiojanSiinä syntyy vielä rumihia. – Poliittiset päiväkirjat 1991-1994” on sellainen, 680 sivua.

Myönnän, että minulla oli joitakuita taka-ajatuksia, kun tartuin tähän mammuttiin – sen kansilehtikin tuo mieleen Donnerin ”Mammutin”, taitaa olla samaa kaliiberia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä