*

Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokeilukulttuuri

Länsimetroprojekti on väärin ymmärretyn kokeilukulttuurin loogista satoa.

Länsimetroa alettiin tehdä puutteellisilla suunnitelmilla, yllätyksiin ei varauduttu ja urakoita limitettiin aikataulusäästöjen vuoksi, jolloin niiden valvonta vaikeutui, kertoo aamun HS Ernst & Young oy:n tekemän tarkastusraportin perusteella.  Itse Länsimetro Oy:llä on myös ollut liian vähän resursseja yksityiskohtaiseen talouden ja aikataulun seurantaan, rakentamisen valvontaan ja riskien hallintaan.

Kulttuurimuutos kokeilun kautta

Elämme kroonisessa taloudellisessa vajeessa, eli enemmän pitää saada. Vai pitääkö?

Valtiontalous on elänyt yli varojensa jo pitkään, ja viimeisen kymmenen vuoden ajan vauhti on ollut jo luokatonta. Voisi sanoa, että elämme muiden rahoilla (#muidenrahat).

Suomi-Ruotsi poliittinen maaottelu Itsenäisyyspäivän kunniaksi

Pikku-Mustan yliopiston politiikan tutkija skoolasi Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi tutkijankammiossaan filosofin kanssa. Se tuntui ihan aiheelliselta, vaikka Suomenlinna nykyään olikin autonominen. Suurella osalla asukkaista oli kuitenkin edelleen sidoksia Suomeen, vaikka enemmistö olikin muualta tulleita.

- Miltäköhän Suomen politiikka mahtaisi näyttää, jos siellä noudatettaisiinkin ruotsalaisia poliittisia käytäntöjä venäläisten käytäntöjen sijasta, filosofi pohti ääneen.

Uudistuksia kaivataan - Koulutus

Koulutuksesta leikataan.


Yleisesti ottaen, siihen panostetaan, mitä pidetään tärkeänä. Tosiasia on myös se, että jostain on leikattava, ja meillä on paljon asioita joista on varaakin leikata. (Tässä aikaisempi leikkauslistani.) Koulutus ei ole yksi näistä.

Koulutus on ehdottomasti yrittäjyyden ohella top-listan kärjessä asioissa jotka voivat nostaa Suomen suosta. Tosiasiahan on, ettei meillä ole minkäänlaista mahdollisuutta ruveta halpatyömaaksi.

Arlasta mallia: Käytäntölähtöisillä innovaatioilla Suomi nousuun

Uusi Suomi uutisoi 21.7.2015, kuinka Arlan pari vuotta sitten lanseeraama kokeileva kulttuuri johti Arla proteiini -tuoteperheen kehittelyyn ja menestykseen. Ideoita Arla haki suoraan suomalaisilta kuluttajilta. Vaikka johto suhtautui tuoteperheeseen aluksi varauksella, sitä kokeiltiin siitä huolimatta. Myös työntekijät ovat nyt entistä sitoutuneempia yritykseen. Selvisi myös, että muutostyöhön työntekijät kaipaavat eniten tukea lähiesimiehiltä ja sitten yritysjohdolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä