Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kevät 1918 Suomessa

Oikeisto valehtelee vuodesta 1918

Suomalaisia on huijattu alusta asti ja vieläkin yritetään, vaikka vuosi vuodelta se käy vaikeammaksi, koska suomalainen arkistolaitos on kasannut kiitettävästi lähteitä nettiin. 

Yksi valhe on, että punaiset aloittivat kapinan laillista hallitusta vastaan. Ensinnäkin, Suomessa ei ollut mitään laillista hallitusta, vaan hallituksen asema oli ollut kiistanalainen siitä lähtien, kun Kerenski laittomasti hajotti eduskunnan. 

Vappu 1918 Viipurissa – tunteet, tendenssi ja Elsa Heporauta

Elsa Heporauta oli Keskisuomalaisen rintamakirjeenvaihtaja. Hän oli silloin nuorisoseuraliikkeen vaahtopäinen vaikuttaja, kirjailija, pienen pojan äiti ja opettajaseminaarin lehtorska. Kirjoitukset ovat tarkoitushakuisia, tunteikkaita ja kaunokirjallista tehoa tavoittelevia.

Elsa Heporaudan tekstit Viipurista ja myös vapusta siellä ovat asenteellisia ja pyrkivät vaikuttamaan lukijan mielialoihin ja katsomuksiin. Ajatustakaan ei uhrata sodan punaisille uhreille. Valkoisuus, politiikka, uskonto ja militarismi ovat keitoksen osasia ja mausteita.

Ei, ei sen niin mennyt, Lenin ei lahjoittanut itsenäisyyttä Suomelle

Elimme Suomessa kauan Neuvostoliiton elinaikana erityisesti sodan jälkeen lukemattomien valheellisten historiakuvien aikakautta. Vähitellen mennyt todellisuus oikenee. Kitinättä se ei tietenkään ole tapahtunut, niin monet jopa ammattilaisina esiintyneet ovat olleet valheiden vankeina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä