Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kartelli

Epäiletkö korruptiota, kartellia, rikosta, verovilppiä? Ilmoita viranomaiselle

 

Ilmoita korruptiosta

Suomessa ei ole korruptiontorjuntaan keskittynyttä virastoa, joka tutkisi epäilyjä korruptiosta. Monet viranomaiset kuitenkin vastaanottavat ja käsittelevät ilmoituksia erilaisista väärinkäytöksistä.

 

Näin ilmoitat korruptioepäilystä:

Suomi on välistävetäjien luvattu maa

Semel-kartelli taksiongelmien syypää (Rauno Jääskeläinen 22.08.2018) antoi hyvää lisävaloa taksien kela-kilpailutuksien taustoihin.

Colorado ja Kanada näyttävät mallia miten huumesota voitetaan

Colorado on näyttänyt miten parhaiten viedään pohjaa huumeparoneilta ja Kanada seuraa perässä. Siis laillistamalla kannabiksen.

Pelkästään Colorado on vienyt rikollisryhmittymiltä miljardi dollaria yhdessä vuodessa ja ovat sen järkevästi sijoittaneet kouluihin ja ennaltaehkäisyyn ja antamalla uuden laillisen bisneksen, joka luo työtä ja sitä kautta hyvinvointia. Todella mahtavaa ja ennenkaikkea järkevää. 

Leivän hinnan jakautuminen on vinoutunutta

Suomalaisen maataloustuottajan osuus leivän hinnasta on vaivaiset 4 prosenttia. Jokin on pahasti silloin pielessä. Teollisuuden osuus leivän hinnasta on 54 prosenttia ja kaupan osuus 30 prosentin luokkaa. Miten on mahdollista, että leivän tuotantoketjussa suurimman työn tekevä maanviljelijä saa omasta raaka-aineestaan vähiten? Luulisi siinä kotimaisen maanviljelijän olevan itsekunnioituksen huipulla, kun hänen työtään arvostetaan näin paljon. Tavallisen kotimaisen ruokaviljan viljely on Suomessa toivottoman huonolla tolalla.

Niukkuuden myyminen on parasta bisnestä

Lähiaikoina on mediassa ollut esillä neljä aihetta, joilla ei välttämättä äkkiseltään tuntuisi olevan mitään yhteyttä:

Kallis asuminen on talouskasvun este (HS 6.2.2016)

Yle: Rajuista hinnankorotuksista kertonut Caruna maksoi veroja vain 1,6 prosenttia (Yle 31.1.2016)

Bussifirmat voivat saada jättisakot epäillystä kartellista (HS 26.1.2016)

Kamalan kallis kartelli

Lyhyt ajatusleikki: sinulla on kauppa. Myyt tuotetta, jota asiakkaiden on hengissä selvitäkseen pakko ostaa. Asiakkailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa tuotetta sinulta. Laskisitko hintaa tai parantaisitko palvelua? Vai pitäisitkö hinnat korkeina ja harjoittaisit toimintaa kuten aina ennenkin, kun sinulla ei ole pelkoa, että menettäisit asiakkaasi kilpailijalle?

Puunostokartelli puhuttaa jopa maailmalla

 

Suomen markka devalvoitui 1990-luvun alun laman oloissa rajusti.  Yritysverotus uudistettiin samaan aikaan. Hieman myöhemmin 1995 alusta Suomi liittyi EY/EU:iin.

Kaikki nuo kolme isoa tapahtumaa merkitsivät Suomen metsäteollisuudelle valtavaa hyötyä.  Miljardeja alkoi valua tileille eikä niiden tarvinnut tehdä juuri mitään.

 

Mitä tekivät kolme isoa metsäyhtiötä?  Mikä oli niiden kiitos yhteiskunnalle ja yksityisille?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä