*

Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Karjala-kysymys

Karjalaisten lähetystön esitys Karjalan palauttamiseksi 1952 JKP:n mukaan

Karjalaisten lähetystön esitys Karjalan palauttamiseksi 1952 JKP:n mukaan

Presidentti Paasikiven päiväkirjat puhuvat – eli 65 vuotta sitten..

*

Tuskainen kuiskaus menneisyydestä.

Sain sattumalta käsiini kirjan menneisyydestä. „Metsäsissipäälikön muistelmat. Osa yksi: Karjalan metsä-sissit nousevat." , jonka kirjoittajaksi on merkitty „Ilmarinen“. Kirja on painettu WSOY:n kirjapainossa Porvoossa vuonna 1927.

 

Tässä kirjassa on vedet silmiin nostattava kirje, jonka metsäsissit muotoilivat suomalaisille Karjalan ystäville karjalaisessa piilopirtissä keskellä metsää vuonna 1921.

 

„Karjalan metsäsissit. 30.06.1921.

 

Palauttavatko persut Karjalan Suomelle?

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa puhaltavat uudet tuulet. Venäläinen Rufabula on pannut merkille, että ulkoministeri Soini sanoi vuoden 2012 presidentivaalikampanjassaan ottavansa Karjalan kysymyksen esille Venäjän kanssa, jos tulee valituksi. Puolustusministeri Jussi Niinistön sanotaan haikailevan Karjalaa aina Aunuksen ja Vepsän maille, Syvärille ja Äänisen aaltoihin asti.

"Liberaaliksi" ja "demokraattiseksi" tunnustautuva Rufabula ei ole näköjään mikä tahansa lehdykkä. Sen vakiokolumnisteihin kuuluu entinen CIA:n analyytikko Paul Goble.

Koska suuri musta päällikkö palauttaa intiaanien maat...

Joku Tanskanen vaatii Karjalan palauttamista. Vanhan jankkaamista ja mielikuvituksen puutetta, miksei samalla vaadi Kuolaa korkoina. Ei meitillä löydy niin paljon rautaa rajalle että onnistuisi, eikä löydy Natoltakaan. Tosiasiat on vain hyväksyttävä. Muuten voisimme vaatia:

—Julius Caesarin suorittama kansanmurha ja etninen puhdistus Galliassa on hyvitettävä

—Engelsmannit palauttakoot siirtomaista ryöväämänsä rikkaudet Intiaan ja Ahrikkaan

—Hyvittäkööt belgialaiset Luitpold kakkosen kauheudet Kongossa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä