Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisen toimet

Maailma on täydellinen

Maailma on täydellinen koko ajan. Jokainen tekee omasta näkökulmastaan, jokaisella hetkellä, niin hyviä valintoja kuin osaa ja kykenee. 

 

Vaikka maailma on täydellinen, miksi ei tunnu siltä, että se on paras mahdollinen? Koska toisen valinta ei jonkun toisen mielestä olekaan hyvä. Joku olisi — sen toisen sijassa — valinnut eri tavalla, eikä pysty unohtamaan, vaan puuttuu asiaan ja alkaa muokata sitä omaan parempaansa. Ja mitä siitä syntyy? Kaikenlaista, politiikkaakin. 

 

Mutta maailma on täydellinen koko ajan.

Ilmastotieteen "konsensusta" kyseenalaistetaan jo 770 tutkimuksen voimalla

Ihmisen rooli ilmastonmuutoksen aiheuttajana jää pieneksi viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana julkaistujen tutkimusten nojalla. 

”... since January 2014, the last 2 and half years, 770 peer-reviewed scientific papers have been published in scholarly journals that call into question just how settled the “consensus” science is that says anthropogenic or CO2 forcing dominates weather and climate changes, or that non-anthropogenic factors play only a relatively minor and inconsequential role.”

 

Ilmasto ja me

Emme voi vaikuttaa säähän millään tavoin, vaikka ehkä haluaisimme. On  sopeuduttava tai etsittävä parempaa muualta, jos paikallinen ei kelpaa. Säähän vaikuttavat auringon säteily sekä maanpinnan ominaisuudet kuten vesistöt ja vuoristot.  Säähavaintoja tekee jokainen tavallaan. Ilmasto on toisen tason havaintoihin perustuva ilmiö.  Sen muutoksia emme pysty aisteillamme havaitsemaan. Tietoisuus siitä ja intohimot sen osalta ovat myös aivan toisella tasolla kuin sään kohdalla.   

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä