Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiroshima

Japani on uhriutumisen maailmanmestari

Tänään on vierähtänyt 73 vuotta siitä kun Yhdysvallat räjäytti ydinpommin Japanissa, Hiroshiman kaupungissa.

Pommin aiheuttami​en tuhojen tultua yleiseen tietoon syntyi sinänsä inhimillisesti ottaen ymmärrettävä, mutta vähemmän looginen tai rationaalinenasetelma:

Japanista tuli uhri ja japanilaisista ikäänkuin marttyyreja.

Yhdysvalloista tuli ikäänkuin konna ja syyllinen johonkin ennenkokemattomaan kavaluuteen.

Mikä on YLE:n motiivi jatkuville Hiroshima-kauhufilmeille?

 

 

 

 

 

Eräs menee parhaillaan (19-20) YLE yhdellä.

 

Tarkoituksena syyllistää USA:a?

 

Tarkoituksena viedä huomio pois Krimin/Ukrainan tapahtumista? Pakolaistulvasta Suomeen?

 

Vaiko muistuttaa, että Putinin Venäjä on vasta uhannut meitä ydinaseilla ja sijoittanut Iskander-ydinkärkiohjuksia, joiden kantomatka kattaa koko Suomen?

Atomipommien pudottaminen oli sotarikos

Atomipommien pudottamista Hiroshimaan 6.8.1945 ja kolme päivää myöhemmin Nagasakiin koskevista päätöksistä ja niiden toimeenpanosta vastaavat syyllistyivät hirvittävään sotarikokseen ja rikokseen ihmisyyttä vastaan.

Hiroshiman pommi tappoi arviolta 166 000 ihmistä. Määrä oli noin puolet kaupungin 350 000 asukkaasta. Suurin osa kuoli välittömästi. Monet menehtyivät pommin aiheuttamiin tuskallisiin palovammoihin ja säteilysairauteen.  Nagasakissa kuolonuhreja oli arviolta 80 000.

6.8.1945

Tänä aamuna tulee kuluneeksi 69 vuotta siitä, kun amerikkalainen B 29 lentokone pudotti 6.8.1945 atomipommin japanilaiseen Hiroshiman kaupunkiin. Kello 8.16 kaupungin keskustassa tapahtunut räjähdys surmasi 75 000 ihmistä ja vielä vuosia pommin uhreja kuoli radioaktiiviseen säteilyyn. Tuhoista huolimatta Japani ei heti antautunut ja amerikkalaiset pudottivat muutama päivä myöhemmin toisen pommin Nagasakin kaupunkiin lähes vastaavin seurauksin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä