Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeverotus

Työn, eläkkeiden ja yrittämisen verostusta ei saa kiristää

TYÖN, ELÄKKEIDEN JA YRITTÄJYYDEN VEROTUSTA ei saa kiristää. Meidän tulee kannustaa ihmisiä työn tekemiseen, yrittäjyyteen ja ahkeruuteen.

Ahkeruuteen kannustaminen on avain hyvinvointiyhteiskunnan sekä sote- ja muiden palveluiden kehittämiselle.

Keskituloisten verotus on meillä jo nyt aivan liian kireää. Verotusta tulee keventää kaikilla tulotasoilla. Tämä rahoitetaan siirtämällä verotuksen painopistettä päästöjen ja haittojen verottamiseen.

Veroeduista nauttivien eläkeläisten asema Portugalissa vaikeutuu

Suomen ja Portugalin välisestä verosopimuksen suhteen on viimein päästy neuvottelutulokseen. Valtiovarainministeriön tänään antaman tiedotteen mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb olisi saanut Portugalin valtiovarainministeri Mario Centenolta kirjeen, jossa vahvistetaan sitoutuminen uuteen verosopimukseen joka koskee myös Suomesta maksettuja eläketuloja. Sopimuksen myötä veroeduista hyötyvien eläkeläisten asema Portugalissa vaikeutuu.

Lompsastani alkaa pohja pilkistellä

On ilman muuta selvää että maan asiat ovat niin ikävässä kunnossa, että jokaisen meistä on kannettava oma kortemme kekoon jotta voisimme pulasta selvitä. Jotkut näyttävät kantavan korsia kekoon, koska vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Viittaan tässä eläkeläisiin. Heille on jo nyt olemassa valmiit lait ja "orderit", joihin perustuen heitä rahastetaan ilman, että on enää valinnanvaraa ollenkaan olemassa.

Eläkeläiset elättävät meistä monia

Viikonloppuna tuli käväistyä teatterissa. Katsomo oli täynnä viimeistä paikkaa myöten, esityskappale oli mainio ja tunnelma sitä myöten korkealla. Väliajalla tuli seurattua minkälaista yleisöä paikalla oli. Porukka oli kuten aina ennenkin, 80-90 prosenttisesti eläkeläisiä.

Työmarkkinatuki ja tuloverotus

Professori Heikki Hiilamo on todennut työmarkkinatuen verotuksen turhaksi, koska työmarkkinatuella elävä joutuu turvautumaan toimeentulotukeen muun muassa näitä veroja maksaakseen. Itse esittäisin ongelman pikemminkin vaatimukseksi tuloverotuksen yleiseksi yhtenäistämiseksi, pääomaverotusta lukuun ottamatta.

EVA: Hyvätuloisten verotusta kiristetty 11 kertaa viime vuosina

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkaisi arvion (15.6.2015), jonka mukaan hyvätuloisten verotusta on  merkittävästi kiristetty viime vuosina. Kiristys on tapahtunut niin veroprosentteja nostamalla, progressiota kiristämällä kuin veropohjaa laajentamalla. Kaiken kaikkiaan raportti laskee tehdyn 11 erilaista toimenpidettä.

Työnsä tehneet eläkeläiset on vaaleissa unohdettu

Kimmo Kiljunen (sd.), kirjoittaa Vantaan Sanomissa (1.4.) kuinka hän itse on osasyyllinen eläkeläisten köyhtymiseen. Minusta on epärehellistä, että vaalien alla hän on kovasti pelastamassa eläkeläisiä, kun viimeiset 4 vuotta SDP:llä olisi ollut täydet mahdollisuudet toimia toisin. Puheet ovat suuria, teot pieniä – kalastuslupia lähinnä.

Havaintoni on, että yhdenkään suuren puolueen vaaliohjelma ei puhu eläkeläisistä. Eläkeläisille se on todellinen ongelma. Heidät on tosiasiassa unohdettu ja suuret vaalipuheet eivät käy toteen. Onneksi he löysivät minun kaltaiseni.

Pienellä veronkorjauksella valtava piristysruiske kansantalouteen

Eläketuloja verotetaan ankarammin kuin työtuloja. Tavalliset eläkeläiset eivät voi paeta veroja ulkomaille, kuten raippaverojen ruoskimat eläkeläiset. Korkein hallinto-oikeus on vienyt tämänkin asian ennakkoratkaisua varten EU:n tuomioistuimeen. 

Suomen eläkepolitiikka on ollut kaikkea muuta kuin älyllistä toimintaa.  Se on ollut jatkuvaa eläkkeiden tason laskua taitetulla indeksillä. Pääministeri Stubb on luvannut eläkeläisille vieläkin kylmempää kyytiä ja eläketulojen jäädyttämistä. Eläkevaroja käytetään spekulatiivisesti Suomen valtion talouden kaunisteluun.

Kysymyksiä joihin minulla ei ole vastausta

Ajatusten Tonava lilluu lempeästi ja purkaa pohdintojaan kommentoitavaksi. Esittämiini kysymyksiin minulla ei ole faktaan perustuvia vastauksia, vielä. Joitain ajatuksia aiheesta aina kysymysten ohessa.

 

Jos terveellisten ruokien arvonlisäveroa laskettaisiin, kuinka se vaikuttaisi kansanterveyteen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä