Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Edustajistovaalit

Inspiroivaa ilmapiiriä

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päätti hiljattain, että profeetta Muhammedia ei saa sanoa pedofiiliksi. Tuomioistuimen mukaan tällainen arvostelu ”ylittää objektiivisen keskustelun sallitut rajat” ja ”voi lietsoa ennakkoluuloja ja vaarantaa uskonrauhan” (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878098.html). Kielletty väite ei kuitenkaan ollut perusteeton, sillä islamilaisessa traditiossa on yleinen käsitys, että Muhammed oli sukupuoliyhteydessä 9- tai 10-vuotiaan vaimonsa Aishan kanssa.

Lähtölaukaus ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden lakkauttamiseksi

Eduskunnan perustuslakivaliokunta lausui viime perjantaina YTHS-palveluiden laajentamisesta ammattikorkeakouluopiskelijoille. Samalla perustuslakivaliokunta teki merkittävän linjauksen, josta ei ole vielä juuri käyty kunnollista julkista keskustelua:

Ole rohkeasti poliittinen - olet sitä jo muutenkin

Monessa ylioppilaskunnassa ja opiskelijakunnassa käydään edustajistovaaleja. Ääniä on keräämässä monenlaisia listoja, joiden joukkoon sopii myös (puolue)poliittisesti sitoutuneet ryhmät. Moni karttaa politiikkaa edustajistossa, vaikka se on nimenomaan poliittinen toimija. Siksi onkin hassua olla äänestämättä poliittista listaa.

Ruoanlaitto on kallis harrastus

Moniko suomalainen kuluttaa tuntikaupalla aikaansa kirjaimellisesti nälkäpalkalla, saamatta työstään eläkekassaansa karttumaan ja usein vielä huonommalla lopputuloksella. Teetkö sinä ruokaa kotona? Mietipä paljonko kotiruoan tekeminen oikeasti sinulle maksaa ja onko kyseessä riittävän miellyttävä rituaali että se voidaan laskea harrastukseksi? Ja jos oikeasti pidät ruoanlaitosta ja olet hyvä tekemään ruokaa etkä vielä työskentele ravintola-alalla, niin miksi et jakaisi osaamistasi ravintolayrittäjänä?

 

Seitsemän teesiäni HOK-Elannon vaaleihin

Tämä kevät on ollut täynnä osuuskauppojen vaaleja. Huomenna 18.4 alkaa äänestys HOK-Elannon osalta, ja se päättyy 29.4. Vaaleissa valitaan 60 jäsentää edustajistoon yli tuhannen ehdokkaan joukosta. Edustajisto käyttää ylintä päätäntävaltaa osuuskaupassa ja valitsee hallintoneuvoston jäsenet. Olen ehdolla edustajistoon numerolla 997.

 

Tässä seitsemän keihäänkärkeä joita lupaan edustajistossa ajaa jos minut valitaan:

 

1) Hyötyä asiakasomistajille – parempi bonustaulukko

Salven silakat ovat meidän

Mistä HOK-Elannon ja Royal Ravintoloiden välisessä "silakkasodassa" oiken on kyse? Helsingin sanomien uutisoinnista ja erityisesti sen otsikoinnista, saa käsityksen, että jotakin aivan erityistä olisi tapahtunut. 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1460435078909?ref=a-luet-

Ravintola Salvella ei ole uutta omistajaa. HOK-Elanto on ja pysyy Salven omistajana ja HOK-Elanto voi siten harjoittaa omistamaansa liiketoimintaa sopivaksi katsomassaan kiinteistössä. Salve -nimikin on rekisteröity HOK-Elannon nimiin.

Kauppa se on mikä kannattaa - lähikauppa vs hypermarket?

Kesko uutisoi tavoitteestaan kaksinkertaistaa lähikauppojen asiakasmäärät kilpailukykyisellä hinnoittelulla ja lähipalveluiden parantamisella. K-kauppiaat ryhtyvät mielellään yrittäjiksi pieniin, koteja lähellä sijaitseviin myymälöihin. S-ryhmän sen sijaan kirjoitetaan uskovan hypermarkettien kasvuun ja niissä asioivien kuluttajien aikaansaamaan hintojen halpuutukseen.

#TeamTuhatkunta - kentän kattava ydin

Viime viikolla käytiin suurimmassa osassa yliopistoja ylioppilaskuntien edustajistovaalit (pl. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), jossa vaalit käytiin viime vuonna sekä Taideyliopiston ylioppilaskunta TaiYo, jossa vaaleja ei käyty ehdokasmäärän ollessa sama kuin edustajiston paikkamäärän), joissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päättävää valtaa käyttävä ylioppilaskunnan jäsenistä koostuva edustajisto. Vastaavasti ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnissa käytiin vaaleja samalla viikolla sekä käydään nyt kuluvalla viikolla.

Digitalisaatiolla kohti tulevaisuutta

Digitalisaatio on tälläkin hetkellä yksi hallituksen kärkihankkeista ja oli sitä myös viime hallituskaudella. Suomalaisten uskallus ottaa askelia kohti kehitystä ja tulevaisuutta on ollut varovaista, vaikka meillä on tarve tehdä muutoksia kohti tulevaisuutta. Hallituksen tuki digitalisaation kehitykselle on tärkeää, sillä meillä on parhaimmat edellytykset digitalisaatiolle mutta olemme silti keskivertoa kansainvälisissä vertailussa kun puhutaan digitalisaation hyödyntämisestä [1].

 

Mitä? Missä? Milloin? - Tervetuloa yliopiston sähköisiin järjestelmiin!

Opiskelija – käytä ääntäsi! HYY edustajistovaalit käynnissä 4.-5.11!

Tänään ja huomenna valitaan 60 edustajaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Vaalissa voivat äänestää kaikki HYYn jäsenet. Minua voi äänestää numerolla 249. Myös numerot 244-250 ovat hyväksi todettuja.

 

Tässä teesini lyhykäisyydessään:

 

1) Parempaa koulutuspolitiikkaa:

  • Panostuksia edunvalvontaan entistäkin enemmän

  • Aktiivinen ote Helsingin yliopiston sisällä koulutuksen laadun ja saatavuuden parantamiseksi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä