Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta ECR

Euroopan parlamentille valittiin uusi puhemies

Eilen illalla Euroopan parlamentti valitsi itselleen uuden puhemiehen väistyvän puhemiehen, saksalaisen Martin Schultzin (S&D) tilalle. Uusi puhemies on italialainen Antonio Tajani (EPP).

"Kansa ei koskaan äänestä väärin"

AfD joutuu mahdollisesti jättämään ECR-ryhmän Euroopan parlamentissa. Saman ryhmän, jonka jäsenenä ovat myös perussuomalaiset mepit.

Saksassa järjestettiin eilen kolmessa osavaltossa maapäivävaalit. Kaikissa  näissä AfD nousi uutena puolueena maapäiville eli osavaltioparlamentteihin.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213608-saksan-maapaivavaalien-sup...

Persujen munaton europolitiikka ja ECR

Tänään Hesarin gallupissa Perussuomalaiset saivat 16,1% kannatuksen ja puolue oli neljänneksi suosituin. Yksi merkittävä tekijä alhaiselle kannatukselle on mielestäni puolueen epäselvä eurolinja. Puolueen edustajat kyllä kritisoivat euroa ja sen aiheuttamia ongelmia, mutta uskottavaa ratkaisua ongelmaan, eli Suomen eroa valuuttaunionista, ei puolue ole suostunut esittämään. Jos puolue alkaisi rohkeasti ajamaan paluuta markkaan, perussuomalaiset pääsisivät taas poliittisen keskustelun keskiöön ja siten kannatus lähtisi taas nousuun. Miksi siis puolue ei suostu euroeroa esittämään?

Jussi Halla-aho ja Marine Le Pen ovat tervehtineet toisiaan!

Euroopan parlamenttivaaleissa puhalsivat uudet, raikkaat tuulet. Tärkein muutos oli se, että liittovaltiokehitykseen ja unioniin kriittiset suhtautuvat puolueet lisäsivät rajusti kannatustaan. Nyt niillä on merkittävä asema päätöksenteossa.

Perussuomalaisten tulevasta puolueryhmästä pidettiin kovaa meteliä ennen vaaleja. Tarkoituksena oli äärileiman lyöminen eli puolueen mustamaalaus.

Perussuomalaiset Halla-aho ja Terho joukon jatkona

Perussuomalaisten ylistämän ECR ryhmän johtaja Syed Kamall kertoi naamatusten keskustelleensa persumeppien kanssa ja tuleen siihen tulokseen, että

- he täydentävät ryhmää.

Suomessa Halla-aho ja Sampo Terho ovat luoneet mielikuvaa vaalien alla, että heillä on joku optio ja he kilpailuttavat muiden maiden äärioikestolla kenen ryhmään kuuluvat.

Samaa käsitystä on luonut myöskin puheenjohtaja Soini Suomen kansalle.

Mediavallan vahtikoira: HS ja “ECR:stä persuille haittaa”

Helsingin Sanomissa oli tänään kaksi perussuomalaisiin liittyvää uutista. Ensimmäisessä käsiteltiin suomalaisen virkamiehen sotkeentumista EU-parlamenttiryhmien muodostumiseen ja toisessa ECR-ryhmään liittymisen vaikutuksia perussuomalaiset-puolueeseen.

 

HS: Perussuomalaiset raivostuivat virkamiehen muukaislaisviha-väitteistä

Perussuomalainen johdonmukaisuus - onko sitä?

Perussuomalaiset vaativat selvitystä ulkoministeriöstä, koska puoluetta on arvosteltu Financial Timesissä. Nimetön suomalainen virkamies on aiemmin siis spekuloinut perussuomalaisten jäävän ulos Europarlamentin konservatiiviryhmä ECR:stä.

Katkerat suomalaiset eivät armahda koskaan

Vielä muutama päivä sitten moni Puheenvuoronkin kirjoittaja (ynnä muu some) kehräili tyytyväisenä siitä, ettei Perussuomalaiset ainakaan ole saavuttamassa europarlamenttiryhmän ECR:n paikkoja, sillä tohtori Halla-ahon vanhat ja kärsityt tuomiot tämän estäisivät. Tyytyväiset kehrääjät katselivat myös mahdollisuuksia, että PS:n nykyinen ryhmä EFD voisi menettää ryhmäasemansa. Näin udeltiin, että sinnekö Ruotsidemokraattien ja Kultaisen sarastuksen kaveriksi mennään "maltillista kritiikkiä" esittämään.

Perussuomalaiset ja komission puheenjohtaja

Perussuomalaiset on hyväksytty jäseneksi ECR-ryhmään Euroopan parlamentissa. Tämä on kieltämättä maltillisempi ryhmä, kuin perussuomalaisten edellinen viiteryhmä, EFD. Mutta syökö uusi ryhmä myös perussuomalaisten kannatusta. Minne hävisi se protesti, EU:n ja euron , vastustaminen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä