Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta Buk-tutkinta

Venäjä on vastuussa MH17-koneen pudottamisesta

Hollannin mukaan Venäjä on vastuussa malesialaisen matkustajakoneen MH17 alasampumisesta. Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatin  Buk-Telar-ohjusajoneuvo ampui konetta. Ajoneuvo oli peräisin Venäjän Kurskista. Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut MH17-kone tuhoutui Itä-Ukrainassa 17. heinäkuuta 2014 sen jälkeen, kun ohjus oli iskeytynyt siihen. Koneessa oli 298 ihmistä, joista noin kaksi kolmannesta hollantilaisia. Onneksi en ollut menossa sinnepäin hääpäivää viettämään. Oli se tällaisenaankin riittävän vaikuttava hääpäivälahja ystävällismieliseltä naapuriltamme.

Hollannin pyytämiä BUK-koeräjäytystietoja ei toimitettukaan Suomesta

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini pitivät dramaattisen ja tunteikkaan tiedotustilaisuuden, joka nousi viikonlopun ykköspuheenaiheeksi kautta koko suomalaismedian.

Suomi panttaa edelleen tietoja Buk-testeistä

Näin minä tulkitsen Helsingin Sanomien uutisoimat ulkoministeri Timo Soinin puheet Birminghamista: "Katsotaan ensin, mikä on prosessin tulos." Hollannin syyttäjäviranomaisten johtama kansainvälinen rikostutkijoiden ryhmä kaipaa tietoja Suomessa tehdyistä Buk-ohjusten testeistä, mutta tietojen luovutus näyttää estyvän ulkopoliittisista syistä - Suomi ei halua ärsyttää Venäjää. Buk-ohjusten testi on osa MH17-lennon tuhon rikostutkintaa, malesialaisen matkustajakoneen turmassa kuoli 298 ihmistä 17.7.2014.

Venäjän pelko näkyy, pahasti

Eilinen presidentin tiedotustilaisuus vahvisti sen, mikä on näkynyt pitkään ylijohdon toimissa: Venäjän pelko saa jo hysteeriset mittasuhteet ja lamaannuttaa järjen käytön. Presidentti viittasi lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran siihen, että hän todella pelkää itänaapuria eikä pysty enää sen vuoksi toimimaan järkevästi. Mitä tästä pitäisi ajatella? 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä