Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta 2015

Vuosi paketissa

Vuosi 2015 on lopuillaan, mitä sinulle jäi mieleen kuluneesta vuodesta.  Varmasti muistat vielä Pariisin terrori-iskut, sekä vielä jatkuvan pakolaisten saapumisen suurin joukoin. Pakolaisista on noussut valtakunnanuutisiin päivittäin lööppejä.

Itsenäisyyspäivä 2015!

 

"Monet palas', mutta liian monet jäivät, vuoksi kodin, isänmaan ja uskonnon. Ilman ontuvaa ystävääni, olisimme vain läntisin lääni. Ilman miestä, jonka jalka on nyt puuta, olis' arkipäivä kuudes joulukuuta. Ilman teitä, selvinneitä jostain sieltä, puhuisimme nyt vierasta kieltä. Ilman heitä, joiden ristit ovat puuta, olis arkipäivä kuudes joulukuuta."

Oi niitä aikoja...

Päivi Paunu nousi Suomen levymyyntilistan ykköspaikalle kyseisen nimisellä laululla loppuvuodesta 1968. Laulun sanoissa haikailtiin takaisin entisiä hyviä aikoja.

 

Tottakai kaikki haluaisivat muistella entisiä hyviä aikoja.

 

Mutta paljon hyödyllisempää on muistella niitä pahoja aikoja ja yrittää ottaa niistä jotain opiksi jotta niitä hyviä aikojakin riittäisi.

 

Pääministeri Juha Sipilä, osa 4.

Tänään siis enää tasan kolme kuukautta supermielenkiintoisen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkuun. 8.huhtikuuta kevätaurinkoisten äänestyspaikkojen kumileimasimet nostetaan kissan lailla pöydille, niin kauppakeskuksissa, kunnantaloilla kuin postitoimipaikoissa.

Tällaiselle minun kaltaiselle politiikkafanille vaaliväittelyt ja kaikenlaiset vaalitentit ovat arjen piristys ja päivitetyn poliittisenkuvan muodostamis aikoja.

Vaalien tulos, siis pääministeripuolueen osalta on selvä, tuollaista gallup-suosiota ei voi mitenkään keskusta enää sössiä.

Puolustuspolitiikka on turvallisuushaasteistamme keskeisin

Presidentti Sauli Niinistö viittasi tänään uudenvuodenpuheessaan kolmeen suureen kysymykseen Suomessa: turvallisuuteen, talouteen ja ympäristöön. Mielestäni nämä kaikki voidaan nähdä Suomen turvallisuushaasteina.

2015 vaalirauhan julistus poliitikoille

Maantiedon opettajamme lukiossa rakasti kysellä paikkojen sijaintia. Missä sijaitsee Ouagadougou? Missä ovat Baleaarit?

Jos opettajamme vieläkin eläisi kysyisi hän epäilemättä: missä sijaitsee Waleanttien saaristo? Minä vastaisin nyt kuin apteekin hyllyltä: se taitaa olla Suomessa – meidän eduskunnassamme!

Viittaan tässä SDP:n nousevaan - nuoren-nuoreen kykyyn - Antti Lindtmaniin, joka pääsi kertomaan lihavan poliittisen waleen. Hän väitti eduskunnassa, että Perussuomalaiset haluaisivat esittää leikkauksia köyhimmille.

Presidentti V.V. Putinin vuoden 2015 budjetti romahti kuin korttitalo

Venäjän talous romahti. - Valitettavasti koneeltani putosi jälleen editori, joten joudun kirjaamaan tekstin komeenttiruutuun. Ole hyvä ja lue sieltä. Kylmäävää tarinaa..

Eduskuntavaaliehdokkuus varmistui

 

 

Muutos 2011 puolueen vaalikokous Espoon Entressessä tänään valitsi minut eduskuntavaalit 2015 ehdokkaakseen.

Uudenmaan vaalipiiristä valittiin kahdeksan ehdokasta, joukossa mm. kansanedustaja James Hirvisaari, Muutos 2011 puolueen puheenjohtaja Jari Leino, Lohjan kaupunginvaltuutettu Eila Hassinen ja Uudenmaan Muutos 2011ry:n puheenjohtaja Marjukka Kaakkola.

Eipä sitten muuta kuin kampanja käyntiin, ensimmäinen vaaliteltta Lohjan syysmarkkinoilla lauantaina 6.9.  Mielenkiintoinen kahdeksan kuukautta edessä, ei käy aika pitkäksi ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä