Veikko Huuska

Kaikki blogit puheenaiheesta ”Sekametelisoppahallitus”

Äänestäjille kuluttajansuojaa – ei enää ”sekametelisoppahallituksia”, kiitos!

# Suomessa on ollut voimassa jo vuosikymmeniä omituinen ja parlamentaarisille demokratioille vieras ”sekametelisoppahallituskulttuuri”. Se selvästikin harmittaa äänestäjiä, joten äänestysprosentti jää alhaisemmaksi kuin oikeissa demokratioissa, joissa puolueet jo ennen vaaleja kertovat äänestäjille, minkä muiden puolueiden kanssa ne ovat aikeissa muodostaa hallituksen. Tuollaista kuluttajansuojaa äänestäjät aivan ymmärrettävästi kaipaavat. Muuten he jäävät vaalipäivänä kotiin.

Välikysymys voi muuttaa Suomen mädän poliittisen ”kulttuurin”!

# Tämä päivämäärä 24.11.2017 saattaa olla ja toivottavasti todella on käännekohta. Suomen Labour-blokki on nimittäin vihdoinkin löytänyt itsensä. Se tietää huonoja aikoja tämän maan pölkkypäiselle ”sekametelisoppahallituskulttuurille”, sillä Suomi on toivottavasti siirtymässä vihdoinkin pohjoisen Euroopan sivistyneiden blokkivaali-demokratioiden joukkoon.

SOS-hallitus on Suomen poliittisen ”kulttuurin” tuote

# Euroopan Unionin maissa järjestetään ns. vapaita vaaleja. Ellei järjestettäisi, ei EU-jäsenyyden ehtoja olisi ymmärtääkseni täytetty. Mutta kun vertailee vaikkapa vain EU-maiden vaalitapoja, joutuu lievää suuremman hämmennyksen valtaan.

Sipilä otti hyödyn 2015 ”apupuolueidensa” vaalisokista

# Juha Sipilän (Kesk.) hallituksessa on monta valuvikaa, joita pääministeri ei ole myöntänyt virheiksi – puhumattakaan että hän ryhtyisi niitä korjaamaan. On merkillistä, miten pääministeri on päässyt itsevaltiaana määräilemään, vaikka hallituksessa on mukana myös kaksi melkein yhtä suurta puoluetta.

Kansa ei halua osallistua ”vaaliarpajaisiin”

# Kunnallisvaalit ovat lähestymässä. Mutta eipä luulisi, sillä äänestäjät miettivät, onko listoilla yhtään puoluetta, jota voisi äänestää. Moni jättää taas vaaliuurnat väliin. Ja miksi niin? Siksi, että Suomen puolueet ovat yhtä mössöä.

Kokoomus hallituskumppanina myrkkyä persuille ja demareille

# Perussuomalaiset (PS) ovat SSS-hallituksen aikana kokeneet ennätyksellisen jyrkän kannatuksen

laskun. Huhtikuun vaaliosuus oli 17,6 prosenttia. Tuoreimmassa mielipidemittauksessa Perussuomalaisten kannatuksen luisu jatkui loka-marraskuussa 0,9 prosenttiyksikköä ja kannatus on nyt vain 9,8 prosenttia. SDP:n kannatus sen sijaan nousi 2,4 prosenttiyksikköä ja ylsi peräti 20,7 prosenttiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä