Veikko Huuska

Onko Venäjän Tandem jo hajonnut - vai hajoamassa?

Vaikka Yhtenäinen Venäjä -puolue säilyttikin johtavan aseman duuman äskeisissä vaaleissa, puolueen asema ei ole likikään ennallaan.  Vähintään samaa voidaan sanoa presidentilliseen "paikka vaihda" -temppuun ilmoitusasiana valmistautuneen valtatandemin, pääministeri Putin ja presidentti Medvedevin nykyisestä statuksesta.

Selvää on ollut, että Putinin regimi joutuu turvautumaan joihinkin toiminnallisiin temppuihin. 

Oliko nikkeli-miljardööri Mihail Prohorovin pikainen visiitti parrasvaloihin tällainen samettiverhojen takana sommiteltu näytösehdokkuus? 

Tänään mielenkiinto kohdistuu pääministeri Putinin jo perinteelliseksi muodostuneeeen Volodja-sedän vastausrupeama -televisioesiintymiseen.  Viime vuonna hän vastaili melko suvereenisti 4,5 tunnin ajan eri tahoilta tulleisiin, mutta epäilemättä jonkinasteisen ennakkomoderoinnin läpäisseisiin kysymyksiin.

Tänään oli taas se päivä.  Pääministeri Putin oli tulessa pitkä tovin, kokonaista 4 tuntia jälleen.

Joku, jolla on ollut tilaisuus seurata koko spektaakkeli suorassa tv-lähetyskessä esittää Novaja Gazetan sivuilla kysymyksen:

"Новая Газета
Вопрос: склько раз за 4-х часовую прямую линию с Путиным упомянули фамилию Медведев7 Ответ: 0 раз. Медведева больше нет"

Eli:

"Montako kertaa 4 tunnin aikana pääministeri Putin mainitsi presidentti Medvedevin nimen?"

"Vastaus on: 0 kertaa" NG kirjoittaa nettisivullaan.

Onko Tandemin toisen osakkaan, presidentti Medvedevin työ tehty.  Saako Medvedev mennä? 

Milloin ja miten "iso" järjestää tämän (tilanteen vaatiman) toimenpiteen?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juhani Putkinen

Todellisuudessa Venäjää hallitsee KGB-klikki, joka on asettanut milloin kenetkin keulakuvakseen pettääkseen typerää länttä.

KGB-everstiluutnantti Putin oli presidenttinä keulakuva ja todellisuudessa lankoja vetelivät KGB-kenraalit. Medvedev taas on ollut vain nukke, jolla ei ole ollut minkäänlaista valtaa tehdä itsenäisiä päätöksiä missään asiassa.

Matti Palviainen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset