Hajoaako EU? Syttyykö sota EU-maiden kesken? ECFR:n raportti: Kylmää kyytiä..

Hajoaako EU? Syttyykö sota EU-maiden kesken? ECFR:n raportti: Kylmää kyytiä..

*

Johdanto

Eurovaalit 2019

Olen ”kunnon EU-kansalaisena” tehnyt sen, mitä kunnon EU-kansalaisen kuuluu tehdä, nimittäin katsonut kaikki YLEn lähettämät EU:n parlamenttivaalilähetykset.  Olen kalibroinut tajuntani vastaanottimet tarkkaan mutta myös kriittiseen asentoon, hoputtaen itseäni: Veikko, nyt tikkana, huomioi ja ota vastaan kaikki positiiviset ja uutta luovat näkemykset, ja tutkiskele niitä sydämesi kammioissa.  Näin juuri olen tehnyt. En silti ole voinut välttää loppusummaukselta: uskovaisten sitkeää euforiaa ja hyssyttelyä.  Kriittiset äänet eivät ole päässeet framille, jotain teknisiä sumekritiikkejä on esitetty, ehkä lähinnä, jotta ei päästäisi suoraan huutamaan, että ”kaikki kritiikki” on suljettu ulos.

*

Keskikohta

Kansakuntien kritiikki on julmaa ja kylmää…

Ensinnäkin: ”Jopa kolmannes mielipidemittaukseen Ranskassa ja Puolassa osallistuneista uskoo, että sota Euroopassa on mahdollinen.”

Toiseksi: ”Kolme kymmenestä ihmisestä uskoo, että EU-maiden välille tulee todennäköisesti syttymään jonkinlainen konflikti.”  – 

Kolmanneksi: ”Yli puolet eurooppalaisista uskoo, että Euroopan unioni tulee hajoamaan seuraavan 20 vuoden sisällä.”

Neljänneksi: ”Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Alankomaissa, Itävallassa, Slovakiassa, romaniassa, Kreikassa, Tsekissä ja Puolassa enemmistö ihmisistä uskoo, että EU:n hajoaminen seuraavien vuosikymmenten aikana on realistinen mahdollisuus.”

Viidenneksi: ”Esimerkiksi Ranskassa uskotaan vahvasti sekä EU:n hajoamiseen että konfliktiin maiden välillä.”

Kuudenneksi: ”Tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa äänestäjistä onkin sitä mieltä, että politiikka ei toimi joko kansallisella tasolla, EU:n tasolla tai kummallakaan.”

Seitsemänneksi: ”Kuitenkin viimeisin eurobarometri osoittaa, että romahduspelosta huolimatta Euroopan unionilla on edelleen vahva kannatus jäsenmaissa.  ECFR:n tutkimuksen mukaan 92 prosenttia äänestäjistä uskoo, että EU:n hajoamisella olisi heihin negatiivinen vaikutus.

*

Kuka tai mikä tällaista roskaa kirjoittaaMihin tutkimukseen tuollainen mustamaalaus perustuu?  Mistä on kysymys.

Kuka kirjoittaa: Helsingin Sanomat, torstaina 16.5.2019. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006107250.html Huom: ilahduttavasti EI maksumuuria.

Mikä tutkimus: HS referoi Guardian-lehden artikkelia, jossa se valottaa tutkimusta, jonka ”takana on” ECFR (European Council of Foreign Relations), ja sen mielipidemittaus toteutettiin 14:ssä Euroopan maassa eurovaalien alla.  Nämä maat muodostavat 80 prosenttia tulevan Euroopan parlamentin paikoista.

Mistä on kysymys: Eurforinen ja hyssyttelevä kertomus EU:sta ja sen erinomaisuudesta ei taida ihan pitää paikkaansa.  Vahinko sinänsä, ettei Suomi pienenä valtiona sisältynyt ECFR:n selvitykseen.  Ehkä täältä olisi tullut noin 92 %:n kannatuslukuja? 

Mutta selvää lienee, että kaikki ei ole ihan sitä, miltä sen kerrotaan olevan?  Riippuu tietysti kertojasta.  Kuka rohkenee epäillä ECFR:n luotettavuutta tutkimusselvityksen tekijänä?  Itse en osaa sanoa. En tunne organisaatiota, siitä ei ole suomenkielistä Wikipedia- tai muutakaan helposti löydettävää artikkelia verkossa. Onko ECFR feikkifirma, vai pitääkö tähän suhtautua vakavasti? Onko heillä myyrä siellä? 

Ennen kuin muuta  todistetaan, luotamme näihin tietoihin, miksi emme luottaisi?

*

European Council of Foreign Relation

Tutkimuksen raportti kokonaisuudessaan täällä.  Se on englanninkielinen. Valitettavasti en pikaisista etsinnöistä huolimatta löytänyt suomenkielistä raporttia. Ei ehkä yllätys sinänsä?

 https://www.ecfr.eu/publications/summary/what_europeans_really_feel_the_battle_for_the_political_system_eu_election

Samalla kun pahoittelen, että en pysty tarjoamaan suomenkielistä tekstiä tutkimusraportista, liitän tähän vain tämän pätkän, joka on kenties koko savotan ”kovin” juttu. Ainakin se on raportin mukaan ”most surprisingly”.:

Most surprisingly, young voters are more likely than their older counterparts to believe that there is a real possibility of WAR between EU member states. The shares of those aged 18-24 and the general voting population that hold this belief are, respectively, 51 percent and 38 percent in the Netherlands, 46 percent and 35 percent in France, and 51 percent and 31 percent in Romania.” (korosteet, VH:n)

(Ruotsissa näin uskoo nuorista 29 %, ja kaikista vastanneista 27 %.

Haastatelutujen määrä oli kaikissa maissa 1000, paitsi Ruotsissa 2000, Tanskassa 1 400, Kreikassa 500 ja Slovakia samoin 500.  Kahden tuhannen otoksella Ruotsin mielipide-ilmaisu on siis virhemarginaaliltaan vähäisin, siis tarkin. …  27 % svenssoneista uskoo sodan mahdollisuuteen… Hmm, tätä pitää nyt märehtiä.

*

Questions – No Answers Wanted

Onko ”todellisuus” siis näin perin erilainen kuin ”luotu todellisuus”?

Mistä ikinä tässä on kysymys?  Klerkkien petos? Eliitin lume.  Massojen kapina? Euroopassa kytee.  Ilmiselvästi kytee. ”Kukaan” ei huomaa mitään.

Euroopan Unioni on poliittinen hanke. 

Sen lehtolapsi, Euro, on erityisen poliittinen raha ja poliittinen hanke. Politiikka on vastakkaisten mielipiteiden kohtaamista ja niiden sovittelua, tai pistevoittoja, joskus jopa selkävoittoja.

Selkävoittoja on helpointa saada (lue: ottaa) jos vastapuolen kädet on sidottu taakse ja suukin vielä kapuloitu, ehkä monot voideltu liukkaiksi.

Miten Kansan näkemys voi olla näin eri kuin virallinen totuus?

Onko se itsessään juurisyy.

*

Muutamia tosiasioita

”Nyt (eurovaaleissa, vh) ratkaistaan, jääkö Eurooppa liberaaliksi, maailmalle avoimeksi ja yhteistyöhön suuntautuneeksi vai tuleeko siitä autoritäärinen, nationalistinen ja vihan täyttämä.” 

Kuka sanoi? Saksan SPD:n kärkiehdokas Katarina Barley, Die Zeitin mukaan.

*

”..vastakkain ovat nationalistit ja edistykselliset. … Nationalismi on levinnyt Euroopassa kuin lepra.”

Ranskan presidentti Emmanuelle Macron, maaliskuussa 2019.

*

”(nationalismi on…) ideologinen myrkky”.

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

*

Mikä ihmeen ECFR?

Englanninkielinen Wikipedia kertoo:

The European Council on Foreign Relations (ECFR) is a pan-European think tank with offices in seven European capitals. Launched in October 2007, it conducts cutting-edge independent research on European foreign and security policy and provides a safe meeting space for decision-makers, activists and influencers to share ideas. ECFR builds coalitions for change at the European level and promotes informed debate about Europe’s role in the world. ECFR has offices in Berlin, London, Madrid, Paris, Rome, Warsaw and Sofia.

Lue lisää:

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Council_on_Foreign_Relations

ECFR:iin me uskomme. 

EFCR We Trust.

Miksipä emme luottaisi.

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu