Veikko Huuska

Google kumartaa Venäjän markkinoita - viis kansainvälisestä laista

Googlen Venäjällä ylläpitämissä karttatiedoissa Krim näytetään osana Venäjää.

Google sanoo "kunnioittavansa Venäjän lakeja". Siksi se sanoo muuttaneensa karttanäkymäänsä niin, ettei Krim enää ole osa Ukrainaa.

Näin kertovat Interfax ja Tass. Venäjän perustuslaki tuomitsee valtakunnan rajojen esittämisen väärässä muodossa separatistiseksi toiminnaksi ja esittäjän ulkomaiseksi agentiksi.

Tapahtunut näyttää osoittavan, että maailman suurimpiin megakomplekseihin kuuluva Google pyllistää mieluummin kansainväliselle laille, joka määrittää valtioiden viralliset olemassaolevat rajat, kuin asettuu alttiiksi Venäjän mahdollisille toimille, jotka voisivat rajoittaa tai uhata sen liiketoimintaa maassa.

Ks.: https://meduza.io/en/news/2019/03/05/google-maps-corrects-bug-that-marked-crimea-as-ukrainian-for-russian-users

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Se on tilanne tänään jos matkustaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Venäjän valtakunnan duuman puhemies Vjatseslav Volodin ilmoitti viime tammikuussa, että Krimin esittäminen Ukrainaan kuuluvaksi rikkoo perustuslakia, ja vaati yhtiön edustajaa puheilleen. Googlea uhattiin toimenpiteillä, ellei "korjaa" karttatietojaan ennen aprillipäivää, 1.4.2019.

https://www.unian.info/m/politics/10420551-okay-go...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Yllättävän "notkea" on Google puhemiehen "käsittelyssä". Pitäisipä läntistenkin päättäjien hieman "säätää", joskin kansalaisyhteiskunnan ja laillisuuden periaatteiden pohjalta. Tepsisikö Googleen Lännessä? Nythän tuntuu, että valtiot ovat vahaa megayhtiöiden edessä..

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Google tekee sen mitä firmat yleensä, konttaa rahojen edessä. Roistovaltio Venäjä ei tosin tule saamaan Krimiä itselleen noillakaan konsteilla.

Venäjä voi tulla kitisemään minulle sen valtakunnan rajoista: Itselläni on toimistoni seinällä Suomen kartta vuodelta 1932, eli se ainoa oikea kartta. Voidaan katsoa kuka vääristelee kenenkin rajoja.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Valistunut nykynäkemys maailmanmenosta on, että globaalit suuryhtiöt dominoivat valtioita ja valtiollisia päättäjiä.
Mutta tässä näemme jotain muuta

Tätä systeemistä tilannetta kannattaa pohtia. Ovatko läntiset valtiolliset päättäjät pehmohousuja, jotka eivät pysty vetämään rajoja konglomeraateille?

Pitääkö meidän valita komentosillalle kovempia tyyppejä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Maailman 100 suurimmasta taloudesta vain 31 ovat valtioita ja 69 liikeyrityksiä.

The world’s top 100 economies: 31 countries; 69 corporations

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kun katsoo Tellusta lähiavaruudesta, ei ihmisolion nysväämiä rajoja näy missään. Rajat ovatkin vain ihmisten päissä, joita viiraa omat pelot ja ahdasmielinen nurkkakuntalaisuus. Upeaa lentoa planeetan yli - ORBIT - A Journey Around Earth in Real Time [4k] > https://www.youtube.com/watch?v=Xjs6fnpPWy4

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Duuma > valeuutinen = kriminalisointi > valeuutinen voidaan poistaa verkosta = sensuuri. Valeuutisen levittäjää voidaan rangaista..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset