Veikko Huuska

Presidentti Putinin lupaus ja sen täyttäminen – ”se ottaa aikaa”

Presidentti Putinin lupaus ja sen täyttäminen – ”se ottaa aikaa”

*

Lupaus syntymäpäivillä 10.7.2017

”Venäjän omatunto”, tunnettu ihmisoikeustaistelija ja Moskovan ”Helsinki-seurantaryhmän” perustaja Ludmila Aleksejeva täytti 90 vuotta 10.7.2017.  Syntymäpäivävieraista tunnetuin oli vanhuksen kotona piipahtanut presidentti V.V. Putin, joka tuotti päivän sankarille arvokkaan pöytäkaluston.  Tämän lisäksi vanhus pyysi ja sai presidentiltä lupauksen armahtaa pitkään vankeusrangaistukseen tuomittu senaattori Igor Izmestyev.

*

Keskustelu ja lupaus: Kyllä mutta se ottaa aikaa..

Tiedätkö, mistä me voisimme puhua?
Tervehdin ilolla vierailuanne, enkä vain siksi, että se on odottamaton ja yllättävä kunnia, tapahtuma. Muuten minun oli tarkoitus juoda lasillinen samppanjaa presidentin kanssa 90-vuotisjuhlan kunniaksi. Voisitteko maistaa aivan vähän?
Vladimir Putin: Tietenkin tällaisessa tilanteessa.
Lyudmila Alexeyeva: Joka tapauksessa, te tiedätte, ajattelen itseäni, tämä syntinen, että pyytäisin presidenttiä olemasta hyväväätekevä kristitty ja tekemään mitä kukaan muu tässä maailmassa, kuin hän, ei voi tehdä. Tämä olisi minulle suurin palkinto, ja se merkitsisi meille molemmille hyvää tekoa seuraavassa maailmassa. Armahtakaa Igor Izmestyev

(Izmestyev on elinkautiseen vankeuteen tuomitun, entisen venäläissenaattorin Igor Izmestjevin armahtamista. Izmestjev tuomittiin muun muassa murhien järjestämisestä, mutta Aleksejeva sanoi RBK -kanavalle pitävänsä häntä syyttömänä. Ks. http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201707202200276966_ul.shtml ]
Vladimir Putin: Hyvä on, minä harkitsen sitä.
Lyudmila Alexeyeva: Pyydän sitä teiltä kaikella hartaudella. Tiedätte, hän on ollut vankilassa jo 12 vuotta, ja nyt on kulunut 12 vuotta niin, että herään yöllä, ajattelemaan häntä. Onko syyllinen vai ei, ei ole niin tärkeää. Uskon, että hän on viaton, ja toiset ajattelevat, että hän on tehnyt syntiä. Kun ihmiset kysyivät, kumpi armahdetaan, Kristus vai Barabbas, nämä idiootit sanoivat: "Barabbas". Mutta tämä oli armollinen teko. Barabbas oli maantierosvo ja tappaja, mutta kun armahdus on myönnetty, ihmiset eivät kysy, onko henkilö syyllinen vai ei, he yksinkertaisesti vain suovat anteeksiannon, heidän hyvästä sydämestään.
Vladimir Putin: Teissä on paljon hyvyyttä.
Lyudmila Alexeyeva: Kiitos.
Vladimir Putin: Niin se on.

*

Lyudmila Alexeyeva: Kyllä, syön kaurapuuroa joka aamu. En tarvitse hienoja vaatteita. En tuskin koskaan mene mihinkään. Ihmiset ajattelevat: "Annamme hänelle Gzhel". Joten, mitä minun on tehtävä? Ja nyt se on kuin kauppa, aivan täynnä asioita, mutta nämä ovat lahjoja ihmisiltä, joten kaikki pysyy.
Arvoisa presidentti, kiitos. Mutta älkää unohda Izmestyevistä.
Vladimir Putin: En unohda.
Lyudmila Alexeyeva: Älkää unohtako. Tehkää tämä hyvä teko. Se tulee olemaan meidän molempien nimissä seuraavassa maailmassa, sillä se on kristillinen teko.
Vladimir Putin: Ei heti, mutta minä teen sen, eikö?
Lyudmila Alexeyeva: Kuten haluatte.
Vladimir Putin: Hyvä.
Lyudmila Alexeyeva: Kyllä. Tiedän, että pidätte sananne. Minäkin. En joko tee lupauksia, tai jos lupaan jotain, pidän sanani

Vladimir Putin: Hyvä. Vielä kerran, onnitteluni ja nyt minun täytyy päästä töihin.
Lyudmila Alexeyeva: Voi te ja kurjat asianne.
Vladimir Putin: Lennän nyt Kazaniin, sieltä Yoshkar-Olaan ja sitten Sochiin, jossa tapaan lasten kanssa.
Perustin suuren lasten keskuksen erääseen olympiarakennukseen. Olemme muuttaneet sen upeaksi keskukseksi. Tuomme sinne lahjakkaita lapsia ympäri maata, nuoria matemaatikkoja, fyysikkoja, balettitanssijoita, muusikoita ja urheilijoita, jääkiekkoilijoita ja taitoluistelijoita. Järjestimme sen niin, että 900 lasta tulee kerralla ympäri maata ja viettää 21 päivää siellä. Me seuraamme heitä; tuomme parhaat opettajat kaikkialta Venäjästä, Moskovasta, akateemikot ja professorit tulevat toimimaan heidän kanssaan. Se on erittäin mielenkiintoinen paikka. Nykyinen ryhmä on tulossa ohjelmansa loppuun ja haluaisin tavata heidät huomenna.
Lyudmila Alexeyeva: Kyllä. Kazan on myös hyvä kaupunki. Mutta mikä vie teidät Yoshkar-Olaan, en tiedä.
Vladimir Putin: Aiomme järjestää kokouksen etnisten ryhmien välisistä suhteista.
Lyudmila Alexeyeva: Ah, presidentin monet menot, lyhyesti sanottuna.
Vladimir Putin: No, kyllä, minun täytyy työskennellä.
Toivotan teille kaikkea hyvää ja ihanaa tunnelmaa, varsinkin tänään. Toivotan teille kohotettua henkeä yleensä, mutta erityisesti tänään.
Lyudmila Alexeyeva: Luultavasti tiedätte miten se on: kun olette kiireinen, ette edes tiedä, millaisessa tunnetilassa olette. (Naurua.)
Vladimir Putin: Onnea teille.
Lyudmila Alexeyeva: Kaikkea parasta. Olen hyvin kiitollinen.
Vladimir Putin: Kaikkea parasta. Heippa.
Lyudmila Alexeyeva: Kiitos.

Suomennos vh, luettavissa kokonaisuudessaan täällä: blogi 9.11.2017;

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245830-ihmisoikeusaktivisti-ljudmila-aleksejeva-ja-yllatysvieras

*

Kremlin presidentinhallinto vahvisti 21.7.2017, että presidentti Putin armahtaa entisen Bashkirian senaattorin Igor Izmestjevan.

”Presidentti sanoi, että se on mahdollista ja että se ottaa aikaa”, sanoi RIA Novostille presidentin lehdistöjohtaja Dmitri Peskov.

https://chelorg.com/2017/07/21/take-time-in-the-kremlin-told-about-the-possibility-of-a-pardon-izmestiev/

*

13. joulukuuta 2017 Moskovan pormestarin alaisuudessa toimivan Pardonsin komissio  hylkäsi yksimielisellä päätöksellä Izmestyevin armahdusanomuksen.

Crime Russia/Financial Crime, 13.10.2018;

 https://en.crimerussia.com/financialcrimes/moscow-commission-passed-application-on-pardon-of-ex-senator-izmestyev/

Moscow commission passed application on pardon of ex-Senator Izmestiev

*

Kuolema

Ludmila Aleksejeva (1927-2018), ihmisoikeusaktivisti ja Moskovan Helsinki –seurantaryhmän perustaja siirtyi tuonaikaisiin 91 vuoden iässä.

Russia — Human Rights Campaigner Lyudmila Alexeyeva Has Died (July 20, 1927 – December 8, 2018)

Prominent Russian human rights campaigner and ex-Soviet dissident Lyudmila Alexeyeva has died aged 91.

Today is Human Rights Day. It is observed by the international community every year on December 10. It commemorates the day in 1948 the United Nations General Assembly adopted the Universal Declaration of Human Rights

https://gosint.wordpress.com/2018/12/10/russia-human-rights-campaigner-lyudmila-alexeyeva-has-died-july-20-1927-december-8-2018/

*

“I was 25 years old when Stalin died and I remember those times well. It was a classic, severe totalitarian state. We saw how much unfairness, how many lies there were in that system, under which we were born and lived.”

Lyudmila Alexeyeva — Interview with Human Rights Watch (2011)

*

Vanki

https://meduza.io/en/shapito/2017/07/20/putin-pays-a-birthday-visit-to-a-russian-human-rights-icon-who-says-he-agreed-to-a-special-pardon

*

L. Alezeyeva puhuu Izmestyev casesta, englanninkielinen tekstikäännös;

https://www.sosoclip.com/izmestiev-video/48C3YYYYRR490844RR4845.html

*

Novaja Gazeta kirjoitti 20.3.2018;

https://www.novayagazeta.ru/articles/2018/03/20/75873-mat-senatora

Armahdusta ei kuulunut.

*

Rambler.ru veti yhteenvetoa: https://news.rambler.ru/person/izmestev-igor/

*

Became aware of the poisoning of the deceased in the Mordovian colony of businessman Levon Hayrapetyan

http://handofmoscow.com/2018/10/10/became-aware-of-the-poisoning-of-the-deceased-in-the-mordovian-colony-of-businessman-levon-hayrapetyan/ Handofmoscow.com  10.10.2018

18 Oct 2017 became aware of the death at the age of 68 years Chairman of the Board of Directors of the publishing house (ID) “Source” Levon Hayrapetyan in the Mordovian penal colony No. 12 (IK-12). He was serving a four-year sentence Zamoskvoretsky court of Moscow, which recognized Hayrapetyan guilty of fraud.

As found by the court that the businessman stole 700 thousand dollars, the mother the life of imprisoned former Senator Igor izmestiev, promising her a more lenient sentence for his son. In fact, these opportunities Hayrapetyan was not.

*

Tämän jälkeen ei ole tapahtunut mitään uutta.

Paitsi että ihmisoikeusaktivisti ja Helsinki-ryhmän perustaja Ludmila Aleksejeva kuoli 8.12.2018 saamatta nähdä armon toteutuvan.

*

Armo koittaa.

Mutta se ottaa aikaa.  

It Will take Time.

*

In the Kremlin confirmed that Mr Putin to pardon the former Senator from Bashkiria Igor Izmesteva.

«The President said it was possible and that it will take time,» said RIA Novosti press-Secretary of the President Dmitry Peskov.
With a request to pardon former Senator, Putin asked the head of the Moscow Helsinki group Lyudmila Alekseeva.

On Thursday, Vladimir Putin personally congratulated the Russian human rights activist and 90-year anniversary. Before departure to Yoshkar-Ola, the President of the day came to Alekseeva in her apartment on the Old Arbat.

Not a gift, but a request

«I said it’s not a gift, it’s a request, do a good deed on Igor izmesteva… Because a pardon is not an act of justice, it is an act of mercy,» — said Alexeyev later at a meeting of the Presidential Council on human rights (HRC).

«I said, I promise. I said, «I know, Mr President, that when you promise, you definitely do,» — said the human rights activist. Putin, according to her, agreed.

«Now tomorrow I’ll be happy with this news, the mother of Igor izmestiev, because I believe the President will fulfill that promise» — said Alekseev.
The head of the HRC Mikhail Fedotov, on hearing the news, smiled and said:

«Lyudmila, I can only say one thing — you are in his repertoire. So, all right, and in 90 years you absolutely.»

https://chelorg.com/2017/07/21/take-time-in-the-kremlin-told-about-the-possibility-of-a-pardon-izmestiev/

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jthesiili kuva
Jari Siili

Hra Veikko Huuska.
Taaskin, luettuani kirjoituksesi,
lasken käteni polvien tasalle edessäsi.
Jari Siili

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset