Veikko Huuska

Trumpin eilistä lehdistötilaisuutta verrattiin Suomeen

Trumpin eilistä lehdistötilaisuutta verrattiin Suomeen

Eilinen välikohtaus Yhdysvaltain välivaalien jälkeisessä presidentti Trumpin lehdistötilaisuudessa sai väriä, kun CNN:n johtavana Valkoisen Talon kirjeenvaihtajana tammikuusta 2018 alkaen toiminut Jim Agosta hiljennettiin presidentin käskystä. Presidenttiä avusti hänen lehdistöavusatajansa, joka yritti napata mikrofonin Acostan kädestä.

Katso kuva: https://edition.cnn.com/2018/11/07/media/trump-cnn-press-conference/index.html

*

Suomi liitettiin hieman mielenkiintoisella tavalla tähän tapahtumaan.

Eduardo Domingues @eduardohelsinki twiittasi hetki sitten (8.11.2018 klo 10:50):

 

“Like in Finland shut upping journalists today, but in a less rude way: White House pulls CNN reporter Jim Acosta's pass after contentious news conference.”

Eli:

"Kuten Suomessa, vaiennettiin toimittajat tänään, mutta vähemmän töykeään tapaan: Valkoinen talo peruutti CNN-toimittaja Jim Acostan ”passi” (kulkuluvan) kiistanalaisen tiedotustilaisuuden jälkeen."

Eduardo Domingues viittasi selvästikin välikohtaukseen, joka tapahtui Helsingissä, #Helsinki2018 -presidenttitapaamisen lehdistötilaisuudessa viime kesänä.  Presidenttien Trumpin-Putinin lehdistötilaisuuden alkaessa poistettiin paikalta eräs henkilö.

https://twitter.com/eduardohelsinki/status/1060454235006033920

 

*

Annetaanpa Savon Sanomien kertoa 16.7.2018;

”Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedotustilaisuuden yhteydessä oli harvinainen välikohtaus, jossa tiedotustilasta poistettiin yksi henkilö.

Käsirysyksi yltynyt protesti alkoi juuri ennen tiedotustilaisuuden alkua, kun paikalla oli runsaslukuinen joukko median edustajia.

Kaikille Linnaan menneille toimittajille ja kuvaajille oli tehty turvatarkastus, mutta toimittajilla oli lupa pitää mukanaan työvälineitä. Häirikkömiehen kädessä olleessa paperissa luki Nuclear Weapon Ban Treaty eli ydinaseiden kieltosopimus.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Tilanteeseen tuli nopeasti turvamiehiä, jotka veivät miehen pois tilasta. Mies teki sen verran vastarintaa, että häntä kiskottiin käsivarresta kunnolla.

Yhdysvaltalaismedia on tunnistanut miehen toimittaja Sam Husseiniksi, joka on kirjoittanut muun muassa Nation-lehdelle. Hän työskentelee Washingtonissa. Hän vaikuttaa nettiprofiiliensa perusteella pitkään vaikuttaneelta kansalaisaktivistilta.

Nationin päätoimittaja Katrina vanden Heuvel vahvistaa Twitterissä, että Husseini on työskennellyt lehdelle Helsingin huippukokouksessa.

– Trumpin hallinto panettelee säännöllisesti mediaa. Olemme hyvin huolestuneita tiedoista, joiden mukaan Husseini on poistettu tiedotustilaisuudesta.

Lähde/Linkki: Savon Sanomat, 16.7.2018: https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Toimittaja-poistettiin-Trumpin-ja-Putinin-tiedotustilaisuudesta-katso-video-k%C3%A4sirysyst%C3%A4/1227715

Savon Sanomien uutisen yhteydessä on video tapahtuman tiimellyksestä.  Kesto 23 sec.

Kuista näkyy miten toimittajaan käydään käsiksi selvästi ”takavyö”-otteen tapaisella liikkeellä.

*

Suomi on perinteisesti sijoittunut hyvin lehdistön vapautta ja journalismin yleisiä toimintaedellytyksiä mittaavissa kansainvälisissä katsauksissa.  Taannoin Suomi menetti ykkössijansa, ja menetyksen sanottiin liittyneen pääministeri Sipilän perjantai-illan huumaan, eli häiritseväksi koettuun textailuun eräälle ison mediatalon toimittajalle.

*

Katso myös:

CNN: Man forcibly removed from Trump-Putin press conference https:// Kesto: 3:23

*

BFG: Journalist Sam Husseini Dragged Out of Trump-Putin Press Conference in Finland by Secret Service

https:// Kesto: 1:10

*

NBC Special Report : Journalist Forcibly Removed From Trump-Putin Press Conference Room | NBC News: https://

Kesto: 2:19

*

Democracy Now!: Meet the Reporter Dragged from Trump-Putin Press Conference for Trying to Ask About Nuclear Treaty https://

Kesto 12:47

*

Summit-välikohtauksesta lisää: https://www.google.fi/search?biw=1536&bih=768&ei=jwnkW8bUCqnJrgSax5fACw&q=helsinki+2018+sam+husseini+putin+trump&oq=helsinki+2018+sam+husseini+putin+trump&gs_l=psy-ab.12...0.0.0.2405.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.MwAw25SkABg

Kuvia: https://www.google.fi/search?q=helsinki+2018+sam+husseini+putin+trump&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIh4aZxcTeAhVihosKHR0nC_gQ_AUIDigB&biw=1536&bih=768

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Jim Acosta
✔ @Acosta

I’ve just been denied entrance to the WH. Secret Service just informed me I cannot enter the WH grounds for my 8pm hit

2:46 AM - Nov 8, 2018

78.4K

80.4K people are talking about this
https://twitter.com/Acosta/status/1060334166083059712

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Katsoin videon. Kyllähän toimittaja käyttäytyi varsin tökerösti. En laskenut mutta todella monta kertaa pyydettiin istumaan ja antamaan mikrofoni pois.

Toki näyttää siltä, että tähän juuri pyrittiinkin. Jos ns. mitään ei olisi asialle tehty olisi CNN saanut käytännössä oman lehdistötilaisuuden ja muut vain kuunteluoppilaina, mutta nyt kun taas asialle tehtiin jotain voidaan vetää marttyyri kortti ja kertoa kuinka WH on uhka demokratialle. Eli CNN "voitti" asiassa joka tapauksessa, niin tai näin.

Naurettavaa käytöstä CNN:ltä! Lähinnä tulee mieleen kiukutteleva 4v lapsi. Varmasti saavat kuitenkin lähetettyä toisen toimittajan sinne joten kyse ei ole demokratian uhkasta.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nähdyn perusteella sitä voi pitää harkittuna provona.
Mutta näytti sopivan myös DJT:lle.
Jim Agostan uralle tämä tietää nostetta.
Win - Win?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Acosta käyttäytyi asiassa tökerösti, joka on kaikkien havaittavissa julki tulleissa nauhoitteissa.

Ei työhönsä palkattua naista saa läpsiä käsille edes erinomaisen CCN: n toimittajkaan

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kaikesta päätellen saa..

Iltauutisten mukaan mr. Acostan ackreditointi Valkoiseen Taloon palautettiin tänään.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Valkoinen Talo muokkasi todellisuutta:

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/washingt...

"Washington Post: Valkoisen talon julkaisema video CNN:n toimittajan mikrofonikärhämästä oli muokattu"

"Valkoisen talon lehdistöpäällikön julkaisema video CNN:n toimittajasta keskiviikon lehdistötilaisuudessa oli muokattu, kertoo Washington Post.

Valkoinen talo perui CNN:n Jim Acostan lehdistöpassin pian sen jälkeen, kun tällä oli ollut tiukkaa sananvaihtoa lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Lehdistöpäällikkö Sarah Sanders perusteli lehdistöpassin perumista sillä, että Acosta oli kajonnut Valkoisen talon harjoittelijaan, joka yritti ottaa tältä mikrofonia pois.

Sandersin Twitterissä jakama video tilanteesta on asiantuntijoiden analyyseissä paljastunut muokatuksi. Acostan käden liikettä oli nopeutettu, jolloin se näytti todellista aggressiivisemmalta.

Alkuperäisessä, peukaloimattomassa videossa Acostan vasen käsi näyttää liikkuvan vain mukana, kun hän yrittää oikealla kädellään pitää kiinni mikrofonista. Muokatussa videossa hän näyttää iskevän kädellään harjoittelijan kättä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset