Veikko Huuska

Saksassa Yhdysvalloista: Valheellinen ystävä

​Saksassa pohditaan yhä vakavammin uutta asetelmaa, johon on jouduttu Yhdysvaltain presidentin irtottojen ja tyrmäyslausuntojen johdosta.

Johtopäätökset Saksassa ovat samantapaisia kuin Trumpilla, suhteiden heikkenemisen syyt tietysti ovat täysi peilikuva Trumpin esittämiin nähden.

Tuorein STERN- lehti (1.8.2018)vetää vahvat ja näkyvät johtopäätöset:

Yhdysvallat on asemoinut itsensä uusiksi. Se katsoo olevansa muiden maiden lakien yläpuolella. Ge ajattemevat, että se on täysin laillista. Mutta mihin tämä johtaa?

Se johtaa tilanteeseen, jossa Saksa voisi tehdä saman ja ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Lehti on haastatellut tähtituottaja Walter Wullemweberiä, joka sanoo olleensa suuri Amerikan iailija aina NSA-skandaaliin saakka.

Tuolloin paljastui, että Obaman aikainen kansallisen turvallisuuden elin oli vuosia vakoillut liittikansleri Merkelin puheluita.

Nyt Wullemweber puhuu "vääristä ystävistä". Kansikuva liittyy teemaan otsikolla: "Der Falshen Freund". -

Vaikka uudelleen arviointiin onkin Trump paljossa syyllinen, uudelleenorientoitumisen juuret ovat vankasti jo Obaman kaudella!

Osa hiusjuurista juontaa alkunsa vieläkin kauempaa.

Ihan kaikkeen suhteita kuormittavaan Trump ei sentään aivan yksin ole syyllinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Trumppi ajaa Amerikan etua, aivan sama onko vastapuoli Merkel, Putin tai Rakettimies. Pisnes on pisnes ja Mooses on Mooses tätä muiden länsimaiden on vaikea sulattaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Se, että Yhdysvallat on asettautunut muun maailman yläpuolella olevaksi maailmanpoliisiksi, jota ei kansainväliset sopimukset sido, ei ole mitään uutta, vaan se on ollut vallitseva asiaintila aina toisen maailmansodan päättymisestä asti.

Risto Koivula

Nyt nämä täkäläiset "ystävät" kritisoivat USA:ta siitä, että SE EI OLISI TEHNYT NOIN RIITTÄVÄSTI ja että he EIVÄT VOI ENÄÄ LUOTTAA ETTÄ NIIN JATKUISI"...

Donald tietää, että se on mahdotonta ja järjetöntä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset