Veikko Huuska

Presidentti Trump avoimessa sanasodassa Iranin presidentin kanssa

 

https://www.verkkouutiset.fi/donald-trump-iranin-presidentille-uhatkaa-uudestaan-ja-karsitte/

Presidentti Trump tikkukirjain-sodassa;

Iranin presidentti Hassan Rouhani totesi sunnuntaina diplomaateille, että ”Amerikan tulisi tietää rauhan Iranin kanssa olevan kaikkien rauhojen äiti, ja sodan Iranin kanssa olevan kaikkien sotien äiti”.

Rouhani kehotti USA:n presidentti Donald Trumpia lopettamaan ”leijonan hännän kanssa leikkimisen” ja Iranin uhkaamisen ”tai muuten saatte katua sitä”.

Donald Trump vastasi Twitterissä aikaisin maanantaina Suomen aikaa. Hän kirjoitti suuria kirjaimia käyttäen näin:

– Iranin presidentti Rouhanille: Älkää ikinä, ikinä uhatko Yhdysvaltoja uudelleen tai kärsitte seuraukset, joiden kaltaisista harvat historiassa ovat aiemmin kärsineet. Emme ole enää maa joka seisoo teidän dementoituneiden väkivallan & kuoleman sanojenne takana. Olkaa varovaisia!

DJT:n tikkerin käänsi Juha-Pekka Tikka/Verkkouutiset, 23.7.2018 klo 07:12

https://www.verkkouutiset.fi/donald-trump-iranin-presidentille-uhatkaa-uudestaan-ja-karsitte/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin kauan kuin Trump on vallassa, Iran voi nukkua yönsä rauhassa, sillä Putin ei salli USA:n interventiota Iraniin. (Ellei sitten Pentagon suorastaan kävele Trumpin yli).

Iran on tässä vaiheessa kuitenkin hyvä kohde lähettää uhoavia viestejä, kun on tarve osoittaa kotiyleisölle itsenäistä ja tiukkaa amerikkalaisia puolustavaa politiikkaa. Mutta kyllä Trump jonkun sodan kohta puoleen tarvitsee. Sen verran tukalaksi hänen asemansa kotinurkissa alkaa käydä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tämä onkin hyvin mielenkiintoinen kysymys, sillä onko Putininkaan etu sallia Kiinan kasvava vaikutusvalta Iranissa tai ylipäätänsä Keski-Aasiassa ja Lähi-Idässä? Lyhyellä aikajänteellä Putin ei luovu Iranin tukemisesta, mutta voisiko siinä tapahtua vaivihkainen käänne?
USA:ssa Trumpia vastaan toimivat voimat pelaavat joko tietoisesti tai tiedostamattaan Kiinan pussiin. Ehkä se on heille edullista. Venäjä on Kiinaan verrattuna geopolitiikan pikkutekijä, jota tarvitaan mm. Naton hirmuiseksi vastustajaksi varmistamaan järjestön jatkuva kasvu ja USA:n sotilasteollisen kompleksin kauppa tälle organisaatiolle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista pohdintaa. Jos Putin haluaa käännettä Iranin kohdalle ilman, että joutuu likaamaan käsiään, niin Trump olisi tietysti yksi vaihtoehto.

(Mielenosoitus Valkoisen Talon edessä jatkunut jo viikon päivät: https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/ent...)

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Iranin kanssa liittoutuminen antaa suojaa Venäjälle USA:n imperiumin laajentumispyrkimyksille. Iranin vakaus palvelee myös Kiinan intressejä Silkkitiehankkeen edistämisessä.

En osaa sanoa miten Venäjä suhtautuu tulevaisuudessa Kiinan vaikutusvallan kasvuun. Nyt molemmilla mailla on yhteinen akuutti uhka eli Yhdysvallat. Yhdysvallat haastaa riitaa molempien maiden kanssa niiden lähialueilla. Kiinan kanssa Yhdysvallat riitelee Etelä-Kiinan merellä parin pienen saaren takia.

Yhdysvaltojen todellinen kansallinen intressi olisi Iranin vakaus mutta maan "pikkuisäntä" Israel vaatii jatkuvasti toimia kilpailijaksi kokemaansa maata kohtaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tarkoitatko että Trump on huono presidentti ellei aloita yhtään sotaa kuten aikaisemmat pätevät presidentit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voihan se niinkin olla, että hän on delegoinut asian toisaalle:

https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sponttaanit huutonaurut meni sinne. Väitätkö pokerinaamalla että Putinilla on jenkeissä enemmän vääntövoimaa kuin Israelilla, joka on himoinnut Iranin tuhoa melkein koko olemassaolonsa ajan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun linkkaamasi tweetin kommentteja lukee, niin jokainen voi tykönään miettiä missä määrin jotain Hesarin possunaamakuvaa jaksetaan noteerata, kuten Päivi Räsänen "pelkäsi". Ja moinen on todellakin vyörytyksenomaista "peruskauraa" Amerikassa ollut jo kuukauden päivät. Tahti sen kuin kiihtyy.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Alkaa olla edelleen vaikeampaa ja vaikeampaa analysoida tätä pötsimäihettä, mutta kyllä tässä on sisäpoliittisen kohdennusliikkeen ohella edelleen kysymys myös nilkkapotkusta edeltäjänsä BHO:n suuntaan, myöskin.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Toivottavasti trump ei käytä sotia sisäpolitiikan välineenä niinkuin moni muu aikaiswmpi potus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten tässäkin ketjussa olen jo maininnut, niin moinen mahdollisuus on olemassa ja se kasvaa päivä päivältä.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Emme tiedä, miten paljon "oikeasti kovaa kamaa" syyttäjällä on jo DJT:tä vastaan, mutta kaikkea säkinpohjaa ei ole paljastettu kaiketikaan.

Trump saattaa lähiaikoina tukeutua koeteltuun konventionaaliseen keinoon: "pieni voitokas sota" - joka ei läheskään aina ole ollut sitä, mitä tihenevästä kuplasta katsoen saattaa näyttää.

Mitä kaikkea Trump on ehtinyt 18 kuukauden aikana ikinä tehdäkään, yhtään sotaa hän ei ole aloittanut, ellei näitä kaikkia viriteltyjä tulia sellaisiksi lasketa, ja ehkäpä pitää laskea.

Mutta oikeiden sotien suhteen BHO johtaa yhtä DJT:tä - ja sekös häntä saattaa kismittää, koska haluaa kaikessa "panna paremmaksi" kuin nimenomainen edeltäjänsä.

...

Oliko maailman kallein illallinen?

Valkoisen Talon kirjeenvaihtajien vuotuinen illallinen 2011..
https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Trump-j%C3%A4...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Joukkotuhoaseet ja kansannousu on toimiva tekosyy sodalle kuin sodalle. Trumpin tuntien, YK ei taida olla se kanava, minkä kautta hyväksyntä haetaan. Putinin kahden kesken annettu suullinen lupaus riittänee.

Mahdettaisiinko saada uusi kansainvaellus Eurooppaan aikaiseksi Iranissa käyvän sodan avulla? Vaikka Iran onkin Venäjän liittolainen, onko tuollaiset asiat ennenkään Venäjää liikuttaneet. Luulen Kremlissä asia pohditun pidemmälle.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

The NewYork Times on ennakoinut Trumpin ja Putinin tulevan vierailua ohjelmaa seraavassa linkissä:
https://www.nytimes.com/2018/07/21/opinion/sunday/...

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

New York Times on agendamedia. Heidän agenda on ollut jo yli sadan vuoden ajan kommunismin edistäminen kaikin tavoin myös sodan avulla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On se ihme, ettei sadassa vuodessakaan ole saanut kommunismia aikaan vaikka on edistänyt sitä niin tarmokkaasti, että on tullut saaneeksi useita kansainvälisiä palkintoja maailman laadukkaimman lehden toimittajana.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir Vastaus kommenttiin #17

New York Times kirjoitti aikanaan ylistävästi Venäjän vallankumouksellisista ja kun kommunistit astuivat valtaan lehti pimitti Neuvostoliiton hirmutekoja ja kirjoitti asiat kommunistien kannalta edullisessa valossa.

Lehti oli osa lobbauskampanjaa jolla kannustettiin Yhdysvaltoja hyväksymään Neuvostoliiton valtion ja avaamaan kaupankäynti maiden välillä vaikka samaan aikaan kommunistit murhasivat maan omia kansalaisia tuhansittain.

Samoin lehti edisti kirjoituksillaan Kuuban kommunistista vallankumousta ja se oli mahtava lobbari sille että Yhdysvallat ryhtyi tukemaan Kuuban kapinallisia (Fidel Castron rosvojoukko) noita romanttisia vallankumouksellisia vapaustaistelijoita.

Esimerkkejä on historiasta vaikka kuinka paljon.
Sulzbergien määräysvalta on ehdoton lehden linjaan ja se on myös yllyttänyt Yhdysvaltoja mukaan lukuisiin sotiin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

NYT:n agenda (itse lausuttu):

The truth demands our attention.
New York Times journalists are committed to reporting deeply, so you understand the issues and their implications for the world.

*
Voisiko sen kääntää vaikkapa näin:

"Totuus vaatii huomiomme.

New York Times -median toimittajat ovat sitoutuneet raportoimaan syvällisesti, jotta ymmärtäisit aihekokonaisuuksia ja niiden vaikutuksia maailmalle."

Mutta. Mutta. Mikä on totuus?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voihan Trumpista vielä tulla hyvä ystävä Hassan Rouhanin kanssa, kaikki viittaa siihen:

https://www.yahoo.com/news/trump-real-friends-foes...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Arvon naiset ja herrat, medioiden edustajat ynnä muut öyhöttäjät: saanko esitellä, oikea syy kritisoida Trumpia!

Ennen vaaleja Trump twiittaili kuinka Obama on sotahullu ja ajaa yhdysvallat konfliktiin Iranin kanssa. Nyt hän on itse lupaamassa kuolemaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten aiemmassa kommentissani viittasin, on odotettavissa, että pian järjestetään tapaaminen Trumpin ja Rouhanin kanssa jossain Islamabadissa ja sen jälkeen Trump kehuu: "he has become my best friend!"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hups, löytyi juuri samasta asiasta nettiin pukattu meemitwiitti:

https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

Tuota en ollut nähnyt ennen kommenttiani.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #24

Voi olla että kyseessä on pelkkä neuvottelutaktiikka. Ensin näytetään ettei olla pelleilemässä, sitten neuvotellaan ja jos tulee toivottu tulos, ollaan taas parhaita kavereita.

Trump kuitenkin kovin sanoin kritisoi Obamaa samanlaisesta käytöksestä. Aika hölmöä valittaa ensin ja käyttäytyä sitten itse samalla tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset