Mikko Paasi – sinä olet tähti!

Mikko Paasi – sinä olet tähti!

Thaimaan ”luolapojat” on saatu päivänvaloon, ilmeisen hyväkuntoisina ja melkein terveinä.  Valtaisan maailmanshown muodot saanut pelastusoperaatio on ohi, mutta jatkuu monin tavoin.

Suomalaisen kovanluokan konkari-ammattisukeltajan Mikko Paasin rooli on ilmeisen keskeinen koko projektissa.  Mikko on antanut säästeliäästi haastatteluja, koska on muiden pelastustiimin ensirintaman ryhmään kuuluvien kanssa tehnyt toista viikkoa ympärivuorokautista työtä pelastustoimien eteen.

Mikko Paasi on antanut maanantaina haastattelun CNN:lle.  Se, että megayhtiö jututti juuri Mikkoa ei ollut sattuma, vaan vahvistaa oletettua keskeistä roolia pelastusoperaatiossa.

*

Kokeneet pelastussukeltajat ovat kuvailleet luolaston olosuhteita äärimmäisiksi, missä he ovat koskaan sukeltaneet.  Tehtävää oli alun alkaen arvioitu vaikeaksi.  Mutta sitten perjantain Thaimaan Navy SEAL-joukkojen kokenut sukeltaja menehtyi palatessaan takaisin luolastosta toimitettuaan happipulloja jalkapallojoukkueelle, näin kertoo CNN.

Suomalainen vapaaehtoinen sukeltaja Mikko Paasi, joka on pitkään oleskellut Thaimassa, kertoi, miten kokeneen Thai Navy SEAL –sukeltajan kuolema pani homman uuteen uskoon ja todensi kaikki ne vaarat ja riskit, jotka tähän pelastustoimenpiteeseen sisältyivät. 

“Tottakai, jokainen tuntee miten se painaa mieltä, mutta meidän on toimittava.  Jokainen meistä on ammattilainen ja sellaisena me pyrimme painamaan ikävän turman mielestä ja välttämään ettei sellaista enää tapahtuisi”, Paasi kertoi CNN haastattelijalle.  ”Jokainen keskittyy saamaan pojat kotiin – pitämään heidät hengissä ja saamaan heidät ulos luolasta”, Paasi jatkoi. 

Lähde: CNN News 9.7.2018;

“Finnish volunteer diver Mikko Paasi, a long-term resident of Thailand, said the death of the Thai Navy SEAL had changed the mood on the ground and made real for rescuers just how dangerous the mission had become.

"Definitely, you can feel it that it has an effect, but we're moving on. Everyone is a professional so we're trying to put it away and avoid it happening again," he said, adding: "Everybody is focusing on getting these boys out — keeping them alive or getting them out." 

https://edition.cnn.com/2018/07/08/asia/thai-cave-rescue-mission-intl/index.html

*

LovinMalta teki oikein hulppean jutun aiheena: Mikko Paasi.

“Malta-Based Scuba Instructor Part Of Daring Mission To Rescue Thai Boys From Cave

On his wedding anniversary no less”

https://lovinmalta.com/news/news-human-interest/malta-based-scuba-instru…

*

YLE News sai haastattelun viime keskiviikkona 4.7.2018;

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finnish_diver_helping_thai_rescuers_says_possible_crack_in_cave_may_save_boys/10287736

*

Ilta-Sanomat tänään taustoista: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005750333.html

*

Daily Mail –lehden laaja kuva ja video-reportaasi.  Mikko Paasi mainittu ja kuvattu.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5930075/18-divers-enter-Thai-cave-deadline-looms-save-trapped-soccer-team.html

*

Daiver Mikko Paasi, kuvaa on  – ja lisää pukkaa:  https://www.google.fi/search?tbm=isch&q=thai+cave+Mikko+Paasi&chips=q:thai+cave+mikko+paasi,online_chips:diver+mikko&sa=X&ved=0ahUKEwiRq7yT3pTcAhVHjywKHZxlCQQQ4lYIJygC&biw=1536&bih=745&dpr=1.25

*

Mikko Paasi – sinä taidat olla tähti.  Maailmantähti.

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu