Presidentti Niinistö Financial Timesille: ”Putin ei unohda ystäviään”

Haastattelu FT:lle;

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Financial Timesille suorin sanoin vallitsevaa maailmanpoliittista tilannetta. Presidentin keskeinen huolenaihe on edelleen Vladimir Putinin johtama Venäjä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käy läpi EU:n ja Suomen globaaleja uhkia Financial Timesille antamassaan haastattelussa. Haastattelussa keskeiseen asemaan nousevat maailmanpolitiikan haltuunsa kaapanneet vahvat johtajat, joille EU on Niinistön mukaan jäämässä toiseksi (kurs. vh).

Kiinan Xi Jinpingin, Yhdysvaltain Donald Trumpin ja Venäjän Vladimir Putinin kaltaiset johtajien aikana pelkkä neuvottelupöytiin pääsy on Niinistön mukaan hankalaa.

–On vaikea saada paikkaa pöydässä, sillä pöytä on varattu vahvoille ja vaikutusvaltaisille, Niinistö sanoo.

Niinistön mielestä EU:n tulisi herätä kasvavaan geopoliittiseen riskiin, sillä puheisiin ovat palanneet sellaiset sanat kuin sota, ohjukset ja ydinaseet.

Jutun mukaan Niinistö ei peittele yhtä suurimmista huolenaiheistaan, joka on Vladimir Putinin johtama Venäjä. Venäjän suhteen on hänen mukaansa oltava selkeät mielipiteet ja ne on esitettävä suoraan.

Presidentti kertaa haastattelussa pitkää historiaansa Putinin kanssa. Hän muistelee Pietarin kaupungin edustajana toimineen Putinin vierailua Turkuun 1990-luvun alussa. Putin kutsuu tapaamisessa mukana olleita edelleen vierailulle Moskovaan, vaikka he ovat jo eläkkeellä.

–Hän ei unohda ystäviään, jos häntä on kohdeltu kunnioittavasti, Niinistö muistuttaa.

*

Lähde/Lue koko artikkeli täältä:

msn/Minna Karkkola;

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/turvallisuudesta-huolestunut-sauli-niinist%C3%B6-ftlle-%E2%80%9Dputin-ei-unohda-yst%C3%A4vi%C3%A4%C3%A4n%E2%80%9D/ar-AAycIi9?li=AAaDcIL&ocid=ientp

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu