YK:n pääsihteeri António Guterres Ruotsin televisiolle: Uusi Kylmä Sota

YK:n pääsihteeri António Guterres Ruotsin televisiolle: Uusi Kylmä Sota

YK: n pääsihteeri António Guterres tunnusti turvallisuusneuvoston tehottomuuden ja puhui uuden kylmän sodan alkamisesta. Hän totesi tämän ruotsalaiselle tv-kanavan SVT:lle antamassaan haastattelussa.
Syyriassa suoritettujen läntisten Ilma-iskujen laillisuuden selvittämisestä ja  Douman kaupungin väitetystä kemiallisesta hyökkäyksestä saaduista tiedoista hän totesi, että "meillä on selkeät säännöt tällaisten tilanteiden ratkaisemiseksi, mutta nyt on tärkeää, ettei katsoa taaksepäin”.

"Kylmä sota on palannut", – hän jatkoi ja huomautti, että verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuosisadalla, on havaittavissa merkittäviä eroja.

"Sitten oli vakava ristiriita suurvaltojen Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä. Nyt Washington ja Moskova eivät hallitse kaikkia, sillä se aika on mennyt. Nyt monet maat ovat hyvin aktiivisia alueella: Turkki, Iran, Saudi-Arabia ja muut, eikä ole kahta homogeenista yksikköä, "- hän selitti.

"Kylmän sodan aikana oli olemassa toimintoja vuoropuhelulle, valvonnalle ja viestinnälle sen varmistamiseksi, että silloin, kun konflikti uhkaa, tapahtumat eivät karkaa hallinnasta. Nyt tähän ei ole enää mekanismeja. Siksi tilanne oli korostuneen vaarallinen, ja olen iloinen siitä, jos kaikki tämä rauhoittuisi", pääsihteeri sanoi.

Guteres kutsuu vallitsevaa tilannetta "vakavaksi konfliktiksi Venäjän ja lännen välillä”.
"Meidän on tehtävä kaikkemme vuoropuhelun palauttamiseksi, jotta osapuolet voisivat voittaa viime viikolla lisääntyneet jännitteet", YK:n pääsihteeri totesi.

*

Lähteitä;

Expressen, 23.4.2018; https://www.expressen.se/nyheter/fns-antonio-guterres-kalla-kriget-ar-tillbaka/?site=mobile FN:s generalsekreterare António Guterres menar att läget i världen påminner om kalla kriget. Han menar också att det är naivt att tro att FN kan ”lösa alla problem”, säger han till SVT:s ”Agenda”.

Och Samma på SvD; https://www.svd.se/antonio-guterres-kalla-kriget-ar-tillbaka

Original; svtplay.se; https://www.google.fi/search?ei=2H_dWuiOBYmOmgXPgISgBw&q=STV+gutteres+kalla+kriget+2018+f%C3%B6renta+staten&oq=STV+gutteres+kalla+kriget+2018+f%C3%B6renta+staten&gs_l=psy-ab.12..33i160k1l2.19117.21275.0.22758.15.14.0.0.0.0.231.1446.3j8j1.12.0….0…1c.1.64.psy-ab..3.9.1124…35i39k1j33i21k1.0.EzD_U-uybho

Myös: https://news.rambler.ru/world/39681701-gensek-oon-obyavil-o-nachale-novoy-holodnoy-voyny/  

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu