Veikko Huuska

Mitä tapahtuu todella? Britannian myrkytysskandaalin taustavoimista

Mitä tapahtuu todella? Britannian myrkytysskandaalin taustavoimista

*

Suomen saama lisätieto

Mitä lisätietoa Suomi sai viikonlopun aikana läntisiltä kumppaneiltaan, jonka turvin se rohkeni pikavauhdilla maanantaina 26.3.2018 ilmoittaa karkottavansa yhden (1) venäläisen diplomaatin maasta, harvinainen teko Suomelta, itseasiassa ainutlaatuinen?  Joidenkin mielestä ratkaisevan lisän. 

Mutta miksi Länsi, siis Britit, Saksa etc. eivät ole kertoneet sitä julki – luulisi niiden vähintäinkin vuotavan tiedon alta aikayksikön, kun se niille selkiää.  Mutta ei.  Sitä tietoa ei ole, edelleenkään, ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät ei myöskään tule.

Kertoiko Merkel viikonloppuna suomalaisille, että tässä on kyseessä ”iso juttu”.  Wirklich groß..

Isompi kuin venäläinen kaksoisagentti, mutta kiitos tämän tapauksen, on avautumassa uusi polku, uusi tiekartta ”Euroopan yhtenäisyyden turvaamiseen”?  Mutta kun sitä ei saa kertoa.  Ei missään nimessä.  Ei saa.  Wir verstehen.

Tarkoittaa, kuten alempana ilmenee, mahdollisuuksia lapioida syntynyttä exit-kuilua umpeen, ja jopa ehkä vielä enemmän. 

Siksi Suomi ymmärsi, kiirehti ja karkotti.

*

Brexit ei ole mikään raastuvanoikeudessa käsiteltävä asia vaan..

Hirvittäähän se, mutta politiikassa ja diplomatiassa pelataan todennäköisyyksillä. Ei ole kyse käräjäoikeudesta. Näyttö Venäjän syyllisyydestä on niin varma kuin tällaisissa tapauksissa yleensä voi olla”, sanoo professori Pekka Pihlanto.

Mietteliääksi vetää, jos pelataan todennäköisyyksillä miten voidaan olla varmoja (aloittamaan _toimenpiteita_.)  Tuskinpa suomalaisissa tuomioistuimissa annetaan paljoa tuomioita todennäköisyyksien mukaan.  Näyttö teosta täytyy olla kova.

Nyt on kyseessä viime kädessä satoja miljoonia ihmisiä koskevat päätökset”, kommentoi Jorma Moll.  http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252914-hankalassa-asemassa-oleva-suomikin-karkottaa-venalaisen-diplomaatin?ref=poiminnat

Juuri näin.  Länsimainen oikeusjärjestys.  Kukaan tai mikään ei ole syyllinen, ennen kuin todisteet, näyttö, oikeuden päätös.  Ei niin pientä rikollista ettei oikeusavustaja opeta sille: Älä tunnusta mitään, älä sano mitään. Syyttäjä kootkoon näytön, minä kehitän lieventävät asianhaarat ja painan niillä.  Tämä otetaan annettuna ja sovelletaan tunnollisesti, muttei Venäjään.  Sen vaaditaan tunnustavan kaiken, tekemättömänkin.

*

Kuka hyötyy Salisburyn incidentistä? 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sergei_Skripal

Ensikatsomalla ei kukaan, kaikki häviävät.

Paitsi, että Putin, jos Länsi osoittautuu bluffaajaksi.  Jos myrkyn venäläisperäisyys ei pidä loppuun asti, tai osoittautuu, että Länsi muuten on ”peukaloinut” tapahtumia.  Silloin Länsi pelaa tammea ja Putin mestariluokan shakkia.  Siksi vois panna pienen panoksen ”Putinin Gambiitin” puolesta.

(Gambiitti: shakkitermi, joka tarkoittaa; Uhraus avauksessa (yleensä sotilaanuhraus), jolla saavutetaan esimerkiksi kehitysetu, aloite, tai joku muu uhrausta kompensoiva tekijä. Entisaikaan pelattiin enemmän gambiittiavauksia kuin nykyään, ja tämän päivän gambiitit ovat usein asemallisempia laadultaan. (wikt))

*

Toisaalta

Britannia yrittää hyödyntää Salisburya kaksin käsin.  Britannia on kusessa. 

David Cameronin hätäinen vaalitemppu johti kansanäänestykseen ja kansanäänestys Brexitiin, jota ”kukaan” ei ”todella” halunnut.  Nyt se on valjennut hitaammillekin: kallis, pitkä, energiaa ja ihmisiä sitova ”käänteinen Houdini-temppu”, jossa vapaa mies ottaa kahleet ja säkin ja kahlitsee itsensä ja sulkeutuu säkkiin ja hyppää veteen.

Kuilun reunalla hoiperteleva May ja Britannia on valmis epätoivoisiinkin tekoihin, miksei sitten Salisburyyn, jonka siirrot jopa May pystyy ennakoimaan vähintään kolmanteen siirtoon saakka. 

Eli Britannia on uhri, joka syyttää pahaa Venäjää rumasta tempusta, ja hakee Euroopan Unionia henkilökohtaiseksi tukihenkilökseen, EU:ta, josta se on riitaisesti ja tylyttäen eroamassa. 

Avioeron draamaa. 

Käyttämällä myrkkynä leimallisesti Venäjään viittaavaa myrkkyä ulkomaanpalvelu voi uhrata erään kaksoiagentin syyllistymättä klassieen murhaan (kaipa Skripal-isä ja –tytär selviävät hengissä keikasta?), ja ennen kaikkea Länsi saa jälleen syyn osoittaa syyttävällä sormella Venäjää, ja koota rivinsä kollektiivisten sylkijäisten merkeissä. 

Tässä suhteessa Britit, jos ketkä, osaavat lukea Euroopan Unionin johdon pavlovilaisia refleksejä, melkein yhtä terävästi kuin Putin.  Siispä Vorwärts!

*

Toisaalta

Eihän Brittien lähtö ole Euroopan Unioninkaan etu, kaukana siitä, varsinkaan puolustuksellisesti, silkkaa höperehtimistä. 

Ranska jäisi ainoaksi ydinvallaksi kukkoilemaan EU:n kamareihin, sitähän ei katsoisi vanha Helmutkaan irvistämättä. 

Jos syttyisi sota julma, jota ajatusta nykytilanteessa ei kellään ole varaa täysin jättää huomiotta, Britannia tietää, sille lankeaisi merten suojelijan rooli, eikä se pysyisi mitenkään puolueettomana, Venäjä on sen verran halkonut lähivesien pintoja ja syvyyksiä. 

Mutta miten valmistaa maata ja mieliä kääntämään ”kaikki”?  (Kuten esimerkiksi Brexit)

Tietenkin pieni sota tai muu ”vaaran maku”, sellainen auttaa aina, se kokoaa rivejä, ja saa tuntemaan yhteenkuuluvuutta. 

Nyt ollaan hakemassa askelmerkkejä Brekxitin olennaiselle liudentamiselle, siitä kyse.  Tilaisuus tuli joko järjestettynä tai tilaamatta ja odottamatta.

*

Toisaalta

Salisbury haiskataa jo kauas järjestetyltä spektaakkelilta. 

Mutta kenen aivoista?  Kuka on niin taitava, tai taitamaton, riippuu näkökulmasta.

Nyt kun Britannia yhdessä Saudien kanssa jo jakaa ja kolonisoi Jemeniä, voisi luulla, että pikku-incidenssi on järjestetty vain tätä liikettä varten.  Kukaan ei kuitenkaan ole huomannut koko Jemeniä, paitsi ehkä Tuula Haatainen, mutta 22 miljoonaa ihmistä on saatu järjestymään aliravitsemuksen tilaan, nälkäiseksi, ja nääntyneitä kaatuneita kärsiviä on paljon.  Kuka nyt moneen kertaan suurvaltojen kesken jaettua kulmakuntaa kukaan huomaisi, vaikka niiden maita jaetaan taas ja kauppakomppanioille tallotaan polkua.

Lähde; https://yle.fi/uutiset/18-193621

Britannia ja Saudi-Arabia ovat solmineet yli 112 miljoonan euron avustussopimuksen.  Britannian oppositio ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kritisoivat maiden tekemää avustussopimusta. > YLE, 9.3.2018; https://yle.fi/uutiset/3-10110905

YLE, Radio 1, Ykkösaamu, 27.3.2018; Kuuntele tämä osio: Jemenissä on sodittu neljä katastrofaalista vuotta. Jemen-asiantuntija Susanne Dahlgren ja kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi SPR:stä. https://areena.yle.fi/1-4361190?autoplay=true

*

Iso peli käy

Samaan aikaan kun Yhdysvallat juoksuttaa EU:ta Venäjän nyrkkiin, Trump valmistautuu tapaamaan Pohjois-Korean johtajan.  - 

Yhdysvallat ei ole ottanut kertaakaan takkiinsa Venäjä-pakotteiden kohdentamisessa, ja jos rajaukset osuvat vikaan, luova sopiminen korjaa virheet. 

Vain Eurooppa ja – Suomi – kärsivät tappionsa nurkumatta. 

Maailmanrauhan vihollinen n:o 1 Pohjois-Korea liennyttää nyt ainakin näön vuoksi, mutta kuka muistaa, miten tämä näytös on kuultu ja nähty jo ties miten monta kertaa?  Pohjois-Korea uhittelee, uhkaa ja uljailee. Sitten se sopii, ja saa rahaa sitoakseen itsensä puuhun kiinni, ettei lähtisi… Ainakin yhdeksän kertaa. Niin myös jälleen tällä kertaa.  Pohjois-Korea ottaa koko maailman panttivangikseen ja saa lunnaat, kun hellittää hetkeksi.

Yhdysvallat antaa ja maksaa jotain, Trump kerää mainetta ”maailman pelastajana”. 

Mutta Kiina jo ehti huolestua jäävänsä sivuun, mutta lupasi ruokaa, rahaa ja teknistä asiantuntemusta jmpp.  Ja niin järjestyi tapaaminen ”Rocket-Manin” kanssa. 

CNN, tunti sitten, 27.3.2018 klo 15:40. https://edition.cnn.com/2018/03/27/asia/china-north-korea-train-intl/index.html

*

Tämä pistää luultavasti lisää kierroksia Trumpiin.  Mutta paikalla siis Yhdysvallat ja Kiina. 

Missä EU, maailman suurin talousmahti?

EU vänkkää toisen luokan kaksoisagentin nahalla.  Eurooppa sulkee ovia.  Järjen valon se onkin sammuttanut jo aikaa sitten.

Kyllä minä niin säälin vanhaa Eurooppaa, miten kertakaikkiaan alas se on kyennyt vajoamaan?

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Reaktioita Suomessa:
Erkki TUOMIOJA arvostelee venäläis¬diplomaatin karkotusta: ”Emme halua laskea standardeja Venäjän tasolle”;
IS, 27.3.2018: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005619399.html
*
HALLITUSRIVEISTÄ vastaus Erkki Tuomiojalle: ”Haluaako SDP tehdä Suomesta moraalittoman sivustakatsojan?”
Lähde: US, 27.3.2018: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245019-erkki-tuom...
*
Ilkka KANERVA diplomaatin karkotuksesta: Erkki Tuomiojan kritiikki hämmentää
Verkkouutiset, 27.3.2018: https://www.verkkouutiset.fi/ilkka-kanerva-diploma...
*
Puuttuu enää:
Mitä Kekkonen olisi sanonut?
*

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Veikko Huuska: "Siksi Suomi ymmärsi, kiirehti ja karkotti."

"Juuri näin. Länsimainen oikeusjärjestys. Kukaan tai mikään
ei ole syyllinen, ennen kuin todisteet, näyttö, oikeuden päätös."

Huuska ilmeisesti yrittää laajan tekstivyörytyksen ja ympäripyörittelyn kautta tuoda ilmi kantansa, jonka mukaan Suomen EI olisi tullut osallistua diplomaattien karkotuspäätöksiin EU:n 16 jäsenvaltion, USA:n, Naton ja Australian kanssa.

Mihin oikeusistuimeen Veikko Huuska arvelee Venäjän olleen mahdollisesti valmis tulemaan ennen karkotuspäätöksiä? Oikeuskäsittelyn haikailu kyseisessä tapauksessa siten, että Venäjä olisi osallistunut "epäiltynä" oikeusprosessiin, kuuluu sarjaan "pia desideria".

Suomen tasavallan presidentille ja valtioneuvostolle on nostettava reilusti hattua sen johdosta, että niiden kantti kesti ainakin hennosti osallistua varoituksen antamiseen Venäjälle sen siviilejä murhaavaa politiikan johdosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Juuri näin. Sille politiikalle, jota Huuska näköjään kannattaa, on nimikin: Finlandisierung. (Osaan minäkin heitellä saksankielisiä sanoja.)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minä kutsun sitä suomen kielellä typeryydeksi.

Tuolla aiheesta lisää: https://www.theatlantic.com/international/archive/...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Jemen Jemen Jemen
Saudi-Arabian kruununprinssi Salman kävi pari viikkoa sitten näkyvästi Lontoossa sopimassa Iso-Britannian kanssa yli sadan miljoonan dollarin kehityssopimuksen.
Tämän kehityssopimuksen myötä Saudi-Arabia ja Briannia sopivat että ne yhdessä osallistuvat alueen kehityssopimuksen toteutukseen (ensisijaisesti Jemenissä). Tämän kautta ne saavat vapaat kädet sotkeutua itsenäisen Jemenin asioihin ehkä kymmeniksi vuosiksi.
*
Tämän röyhkeän kädenlyönnin jäljiltä kukaan ei protestoi.
Maailma on hiljaa. Suomi on hiljaa. Suomi, tuo takapihan kunkku, karkottaa Venäjän diplomaatin, ja kohisee tuollaisen toisen luokan virkaheiton (evp) venäläisen kaksoisagentin puolesta.
Kaksoiagentti on alkuperäisen toimeksiantajansa kannalta petturi, eikä kovin vahvasti suojeltava.
Mutta sellainen kaksoisagentti nousee Britannian, Euroopan Unionin ja Suomen silmissä paljon tärkeämmäksi ja enemmän huomiota ja SUOJELUA kaipaavaksi, kuin miljoonat Jemenissä.
Jemenin asema Arabian niemimaalla Punaisen meren ja Suezille johtavan kauppaväylän partaalla tekee siitä kiinnostavan.
Siksi Länsi ostaa SAaudi-Arabian tarinan. Siksi me unohdamme Jemenin ja Jemeniläiset, nuo miljoonat. Sitä paitsi Saudi-Arabia operoi kaikkiaan sen pienen kyltin takana, jossa lukee: Me taistelemme Irania vastaan.
Siis Terrorismia vastaan ja al Quaidaa vastaan.
*
Samalla tämän ohella Yhdysvallat käy Yhdysvalloista käsin etäsotaa lennokeilla, räjäyttäen ja ruhjoen ihmisiä, taloja, rakenteita, sortamalla miljoonia.
Yhdysvallat testaa ja kehittää lennokkitekniikkaansa, sen uusinta sukupolvea, ja valmistautuu rakentamaan seuraavan sukupolven dronit. Siis strateginen asema. Siksi oikeutus. Länsi turvaa itsensä.
*

SPR:n Kalle Löövi vahvistaa että noin 7 miljoonaa Jemenissä potee nälänhätää. Mutta kaikkiaan maan 30 miljoonasta asukkaasta lasketaan 22 miljoonan ihmisen elävän aliravitsemuksen tilassa.

Kuuntele:
YLE, Radio 1 Ykkösaamu, 27.3.2018 klo 7.30 (Areena: Jemen-aihe ajassa 59:10 >> 1.10.40). https://areena.yle.fi/1-4361190?autoplay=true
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Miksi Jemeniä ei huomata?

Jemenin sota ei ole uutisissa eikä otsikoissa. Jemen on vaiettu. Sitä ei kerrota. Se ei ole mediassa. Kun se ei ole Mediassa, sitä ei ole olemassa.

Jemen on alikerrottu aihe.
*

Samaan aikaan toisaalla:

Kaksoisagentti Skripal ja hänen tyttärensä on uutisissa. POäivittäin. Uutisissa ja otsikoissa. Sille sataa minuutteja ja ruutuaikaa. Siksi se on mielissä ja tajunnssa.

Siksi Suomi karkottaa venäläisen diplomaatin. Mutta miksi? Mitä varten?
Mikä on karkottamisen tavoite?

Seistä rivissä! Olla harmaana EU:n rivissä. Ei poiketa rivistä.
Rivissä on helppo olla. Helpompi kuin rivin ulkona.

Seistä yksin. Se se on vaikeaa. Puolustaa yksin Lännen oikeusjärjestystä:

Kukaan eikä mikään ei ole syyllinen, ennen kuin todisteet, näyttö ja oikeudellinen käsittely: tuomio.

Mutta nyt pelataan todennäköisyyksillä, ja sillä ”että ei ole esitetty varteenotettavia vaihtoehtoja”.
*

Skripall-story on ylikerrottu tarina.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Huuska innoissaan yrittää demonisoida "lännen" jokseenkin hienovaraisia pyrkimyksiä asettaa Venäjän ekspansiiviselle ja aggressioita kaihtamattomalle politiikalle rajoja. Miksi?

Venäjän päivänpolitiikka ei kaihda alueiden haltuunottoa, ei myöskään siviilikohteiden raakalaismaista pommittamista Syyriassa, ei ihmisten salamurhaamista koti- ja ulkomailla. Nämäkö Venäjän toimet ansaitsevat Veikko Huuskan varauksettoman ihailun ja puolustelun?

EDIT:
Korostan vielä auf deutsch: Ganz ehrlich, Veikko, ist es wirklich so? :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Skripall-story on ylikerrottu tarina."

Eihän sitä vielä sitä tiedetä, ja Venäjällä sitä totuutta kerrotaan säästeliäästi, jos ollenkaan.

Tragedy as dozens of children among dead in shopping mall inferno in black day for Siberia

The latest official death toll was 64 with 38 injured - and many still unaccounted for.

Sources in the emergency services indicate that 96 bodies have been found - many of them children - although the number was not officially confirmed.

http://siberiantimes.com/other/others/news/tragedy...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Mutta Eurooppa pelaa jo Brexit 2.o peliä.

Peliä jossa haetaan tietyn uhan alla läheisyyttä, yhteistä kohtaloa, skenarioita, joiden nojalla ja tiekartalla voidaan Brexit 1.o jotenkin deletoida.

Jos kohta ei muodollisesti, niin tosiasiallisesti.
De Facto.

Bryssel on melko taitava sorvaamaan illusioita.
*

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Seistä yksin. Se se on vaikeaa. Puolustaa yksin Lännen oikeusjärjestystä:"

Hienoa tekstiä jälleen huuskalta, tämä lännen käsitys oikeudenmukaisuudesta kuulostaisi lähinnä vitsiltä jos ei kyse olisi vakavista asioista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-16...

Britit päättivät taannoin tutkia venäläisen rahan alkuperää ja estää rahanpesun.

Sattumoisin hermomyrkky nousi otsikoihin pian tämän päätöksen jälkeen.

Kyllä varmasti EU:n pääministereillä on hyvä käsitys siitä, mitä tapahtui ja millaisin motiivein. Arkaluontoista tietoa ei nähtävästi voida julkistaa - ainakaan vielä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suuret sodat ovat syttyneet pienistä asioista, jotka laukaisevat lumivyöryn pysähtymättömästi liikkeelle.

Lumipalloja on heitelty jo riskirajoille saakka ja joku niistä vielä laukaisee avalanchen.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Liittokansleri Markelin suuri hanke neljännellä kaudellaan on "pitää Eurooppa kasassa".

Hänen edeltäjänsä edeltäjä jäi historiaan Saksan yhdistäjänä.

Merkel ei halua jäädä historiaan kanslerina ja EU:n tosiasiallisena päällikkönä.

Mutti tekee kaikkensa, jotta nykyinen hajoamisprosessi hidastuisi ja tyrehtyisi. Yhtenä avainkeinona on vanha koeteltu keino, ulkoinen uhka, jonka katveessa haetaan yhdistäviä tekijöitä; pieniä punnuksia koheesion koppaan.

Nyt hänellä on tilanteen tuoma vipu, myrkkymurhayritys, josta on otettava irti kaikki.

Sen Mutti tekee. Miten vahvan coperaation hän saa tälle liikkeelle?
Uskon attä May on sisäistänyt tämän mahdollisuuden.

Prosessi on käynnissä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Turhaa Merkeliä on syyttää, sillä May piti yhteisen kokouksen Merkelin ja Macronin kanssa ja

Federica Mogherini, the EU’s foreign affairs chief, said EU leaders would “express our strongest possible solidarity with the United Kingdom after the attack in Salisbury, as well as we have done with the foreign ministers on Monday”.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/eu-...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Nyt on Huuskan mielikuvitus päässyt pahasti valloilleen. Angela Merkel on jo saatu primus motoriksi Salisburyn myrkkyjupakkaan. Onko Veikko ottanut liian tosissaan tutun sanonnan: 'kaikkea se saksalainen keksii'.

"Kaikkee ne saksalaiset keksii, sano akka kun apinan näki."
https://www.urbaanisanakirja.com/word/kaikkea-ne-s...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On se Merkel vaan aikamoinen kun sai Trumpin ja Macroninkin mukaansa.

Trump, May, Merkel and Macron issue joint statement blaming Russia for Sergei Skripal poisoning.

http://nordic.businessinsider.com/trump-may-merkel...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ollaan nyt vain hissuksiin. Kotimaassamme ja muualla lännessä on viimeinkin tajuttu, että juuri nyt on aika tehdä vääriä päätöksiä. :) Ja kyllä niitä vielä tulee lisää.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Edellä tekstistä putosi tämä: Merkel ei halua jäädä historiaan kanslerina ja EU:n päällikkönä de facto, jonka aikana Unioni hajosi (Brexit).

Siksi Merkel tekee kaikkensa, jotta Brexit ei sittenkään toteutuisi.

En sanoisi, että Mutti operoisi tuollaisten myrkyttsmurhayritysten sektorilla, mutta kun tällainen tapaus on sattunut ja käsillä, hän epäilemättä käyttää keinoarsenaalin vahvoja keinoja vaikuttakseen Unionin yhtenäisyyden hyväksi.

En tiedä mitä mielikuvituksellista tässä on. En pysty sellaista näkemään. Päinvastoin pidän hänen toimintaansa rationaalisena ja täysin odotusten mukaisena.

Arvioin, että Suomen kannanmuodostus ei ollut aivan yksinkertainen, eikä helppo prosessi. Enkä väitä että Mutti toi viikonlopun kontakteissa tätä aspektia suoraan julki, mutta koheesioon voi vedota monin keinoin. Konteksti ratkaisee. Huoli Britannian lähdöstä on selviö, ja sen todellinen ongelmallisuus eri muodoissaan on vasta alkanut hahmottua päättäjille..

Mutta siitähän emme pääse yli eikä ympäri, että Suomi teki tässä asiassa viikonlopun aikana ( itseasiassa maanantai-aamun aikana)
täydellisen lehmänkäännöksen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ilman mitään kummempia kommervenkkejä kannattaa lähteä siitä, että Skripal/Salisbury case merkitsee suoraan Englantiin kohdistuvaa turvallisuusintressiä. Aleksandr Litvinenkon tapaus on edelleen kipeä asia briteille. Jäljet pelottavat. Britannia ei halua, että Venäjän kuolemanpartiot jatkavat operointia heidän alueellaan. Ei Suomikaan halua. Eikä Saksa. Eikä Ranska..

On päivänselvää, että lukuisat Euroopan valtiot ja myös monet muut (USA, Nato, Australia..) osoittavat solidaarisuutta Britanniaa kohtaan. Uhka on yhteinen.

Ei hyödytä ketään lähteä fantasioimaan eurooppalaisia intriigejä Venäjää vastaan. Venäjän uhka on todellinen. Putin on ylittänyt kohtuullisuuden rajat. Suuri yleisö ei tiedä tarkkaan taustoja, mutta kokonaistilanne on riittävän selvä jokaiselle, joka viitsii seurata uutisvirtaa laajemmin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Britannia ei halua, että Venäjän kuolemanpartiot jatkavat operointia heidän alueellaan."

Ketään ei Euroopassa sensijaan huoleta äärimuslimien kuolemanpartiot, viimeksi muutama päivä sitten Ranskassa tappoi neljä ranskalaista. Vähän logiikkaa näihin huolenaiheisiin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #21

Äärimuslimien toistuvat raakuudet huolettavat takuulla jokaista tervejärkistä ihmistä.

Tässä viime päivien karmein tapaus Ranskasta: "The Paris prosecutor’s office is investigating whether anti-Semitism was a motivation for the killing of an 85-year-old Holocaust survivor that has outraged France’s Jewish community.

Mireille Knoll was stabbed 11 times and left in her burning Paris apartment Friday, French government spokesman Benjamin Griveaux announced Monday afternoon on Twitter."

https://www.washingtonpost.com/world/europe/france...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Venäjä tappaa myrkyttämällä Putinin vihollisia vieraalla maaperällä, mutta WHATABOUT the muslims?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #24

Äärioikeisto ja muslimit löytävät toisensa juutalaisvihassaan?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei se brexit EU:a tuhoa, vaan Saksan oma ylivalta vientiylijäämineen aikanaan. Brexitin juuret ovat syvällä brittien saksalaisuusinhossa ja myös ranskalaisuusmyötähäpeässä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tämänkin blogin opetus on havaita se miten niin moni suomalainen on kritiikittä valmis papukaijan tavoin toistelemaan Venäjän narratiivia. Persut ja muut isänmaalle vihamieliset tahot etunenässä.
Ikäänkuin näissä asioissa todisteet annettaisiin netin punakaartien hyväksyttäviksi.

Suomi ei tarvitse unionia karkoittaakseen diplomaatteja, osoittaakseen että tuonkaltainen toiminta saa seurauksena. Moni suomalainen on Venäjää tullessaan näinä päivinä pilanneet maineensa ja uskottavuutensa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Persujen sisällä onkin melkoinen sekametelisoppa liittyen Venäjään.

Mestari on Venäjä -vastainen, Tsaaritar -myönteinen. Dosentti on vastaan ja Sahuri on kännissä. Tekstailijan ja Kuolleistaherättäjän kantoja emme tiedä.

Ja kannattajakunta on muiden vietävissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi ei tarvitse unionia karkoittaakseen diplomaatteja"

Täälläkin median puhuvat papukaijat jatkavat tyhjyyksien jakoa. Opetelkaa ajattelemaan itsenäisesti, jäisi kognitiivinen dissonanssi vähemmälle.

Juha Hämäläinen

Yksi Skripal sinne tai tänne ei meidän turvallisuuteemme mitään vaikuta.

Minä haluan, että Suomi tarjoaa turvapaikan Snowdenille ja Assangelle. He ovat sen ansainneet jos kuka.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minua jaksaa ihmetyttää se seikka, etteivät "Putsku kaiken takana - aina"-tietävät koskaan kerro mistä tämmä myrkky on kotoisin?
Juu, kuulemma kazakstanilaisesta labratoriosta, jonka lopettamis- ja myrkynhävittämisprosessista vastasi USA.

On totta, että Kazakstan kuului aikanaan Neuvostoliittoon, muttei enää Venäjään.
On myös totta, että myrkyn kaaava on tiedossa.
Jonkun uutisen mukaan sitä on voitu "helpohkosti" valmistaa seitsemässä eri valtiossa. Tiedä häntä.
Sen kuitenkin tiedämme, ettei täällä olevat kommentoijat tiedä sen enempää kuin mitä lööppilehet kirjoittavat.

Jäljelle jää vain Huuskon kysymys: Miten joku voidaan tuomita ilman vakuuttavia todisteita?
Sen vastaamiseen käytetään Putinisti-leimakirvestä. McCarthy olisi heistä kovin ylpeä.

Henry

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kansallisen itseymmärryksen vuoksi on ensiarvoista, että valtiojohto viipymättä kertoo, mikä tekijä sai Suomen viikonlopun yhteydessä tekemään tämän nyt nähdyn lehmänkäännöksen suhtautumisessa diplomaattikarkotukseen.

Käännös tapahtui. Se on selvä. Syy ja peruste tulee avata. Muutoin arvailujen ja projektioiden vyöry tulee vellomaan ei niin rakentavin seurauksin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Btw.
Annoin edellä syötän suoraan keskustelijoiden lapaan.

Yksikään arvoisista pohdiskelijoista ei ottanut syöttöön kiinni.

Tarkoitan Jemeniä , Jemenin raiskaavaa paljolti ulkoa ruokittua sisällissotaa, jossa jälleen telotaan yksi kansakunta erilaisin vähemmän kunniallisin motiivein. Särjetään vähätkin valtiollis-yhteikunnalliset rakenteet ja syöstään 30-miljoonainen kansa kodittoman nomadin päättymättömälle kivipolulle.

Sitäpaitsi Saudiarabia ja juuri meidän lojaliteettimme kohde, Britannia solmivat Lontoossa parisen viikkoa sitten huoltosopimuksen, jolla ne ottivat, tai oikeamminkin lujittivat keskinäistä lähtökohtaisesti oikeudetonta kolonialistis-imperialistis-strategista hallinta-asemaansa tuhotussa Jemenissä. Näennäisen auttamisen nimissä ne vain turvaavat strategisia intressejään.

Mutta kaikki tuo on tyhjää ja merkityksetöntä kun vain päästään näyttämään Venäjälle "kaapin paikka" ja osoittamaan Lännen ylivertaisuutta sen vahvuusalueilla.

Kaksoisagentiksi ryhtyvä ottaa omia henkilökohtaisia riskejä. Niin tietysti tekee tahtomattaankin jokainen, jolle kohtalon arpa on langettanut elämänosakseen syntyä Jemeniin.

Jotenkin suhtaudun hieman suuremmalla lämmöllä jälkimmäisiin, kuin Länttä vastaan - ja lopulta omaa isäntäänsä vastaan operoineeseen doubleagenttiin, en vain voi mitään sille, että sydän sanoo niin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jemen on ollut epävakaa ja sisällissotien näyttämö jo vuosikymmenien ajan, joten maassa on hurjasti jännitteitä eri väestönosien kesken. Perinteinen vastakkainasettelu on pitkälti perintöä pohjoisen siiojen ja etelän sunnien keskinäisessä vanhassa vihanpidossa.

Strategisesti maa on tärkeä ahtaan Afrikan sarven välisen salmen takia, joka selittää ulkovaltojen mielenkiinnon alueella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eivät nämä lynkkaajat halua nähdä kokonaisuutta, heille riittää tarina jonka media on rakentanut. Mikäli keskustelu viedään Irakiin, Jemeniin tai Vietnamiin saa kuulla höpisevänsä whataboutmismia ja asia on sillä kuitattu, eli sama menetelmä kuin maahanmuuttokeskusteluissakin, sanalla rasismi voi nollata toisen näkemyksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset