Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta
Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta
Uutiset, 19.3.2018
Presidentti Niinistö onnitteli Venäjän presidentiksi uudelleenvalittua Putinia
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt onnittelunsa presidentinvaalit voittaneelle Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinille. Onnitellessaan hän samalla toivoi toimivaa ja rakentavaa vuoropuhelua sekä kiinnitti huomiota jännittyneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen maailmassa. Presidentti Niinistö kirjoitti myös, kuinka yhtenä YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä Venäjällä on erityisvastuu, mutta myös vaikuttamismahdollisuus sodan ja rauhan kysymyksissä kaikkialla maailmassa.
Lähde: Tasavallan presidentin kanslia; http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=373173&culture=fi-FI
*
Venäjän presidentinkanslian sivusto Kreml:
Ulkomaiden johtajat onnittelivat Vladimir Putinia hänen voitostaan presidentinvaaleissa;
Foreign leaders congratulated Vladimir Putin on his victory in presidential election
March 19, 2018, 20:00
Vladimir Putin had telephone conversations with President of Armenia Serzh Sargsyan Sargsyan SerzhPresident of Armenia, President of Azerbaijan Ilham Aliyev
Aliyev IlhamPresident of Azerbaijan, President of Belarus Alexander Lukashenko
Lukashenko AlexanderPresident of Belarus, President of the People’s Republic of China Xi Jinping
Xi JinpingPresident of People's Republic of China, Prime Minister of the Republic of India Narendra Modi
Modi NarendraPrime Minister of India, Prime Minister of Japan Shinzo Abe
Abe ShinzoPrime Minister of Japan, President of Kyrgyzstan Sooronbay Jeenbekov
Jeenbekov SooronbayPresident of Kyrgyzstan, President of Tajikistan Emomali Rahmon
Rahmon EmomaliPresident of Tajikistan and President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev
Mirziyoyev ShavkatPresident of Uzbekistan.
Johtajat onnittivat Vladimir Putinia tästä vakuuttavasta voitosta Venäjän presidentinvaaleissa ja toivoivat hänelle menestystä tässä vaativassa tehtävässä. He keskustelivat yhteydenotoissaan ajankohtaisista asioista kahdenvälisissä toimintasuunnitelmissa ja kansainvälisissä suhteissaan.
The leaders congratulated Vladimir Putin on this convincing victory in the presidential election in Russia, and wished him further success in this demanding post. In their conversations, they touched upon topical matters on their respective bilateral agendas and international relations.
* * *
Vladimir Putin continues to receive written congratulations from foreign leaders on this re-election as President of Russia.
Messages of congratulations have been received from President of the People’s Republic of China Xi Jinping, President of the Republic of Abkhazia Raul Khadjimba Khadjimba RaulPresident of the Republic of Abkhazia, President of Armenia Serzh Sargsyan, President of Azerbaijan Ilham Aliyev, President of Belarus Alexander Lukashenko, President of the Plurinational State of Bolivia Evo Morales
Morales EvoPresident of Bolivia, President of the State Council and the Council of Ministers of Cuba Raul Castro
Castro RaulPresident of the State Council and the Council of Ministers of Cuba, Federal Chancellor of the Federal Republic of Germany Frank-Walter Steinmeier
Steinmeier Frank-WalterPresident of the Federal Republic of Germany, President of Hungary Janos Ader and Prime Minister of Hungary Viktor Orban
Orban ViktorPrime Minister of Hungary, President of the Italian Republic Sergio Mattarella
Mattarella SergioPresident of Italy, President of Kazakhstan Nursultan Nazarbayev
Nazarbayev NursultanPresident of Kazakhstan, President of Kyrgyzstan Sooronbay Jeenbekov, President of the Lao People's Democratic Republic Bounnhang Vorachith, President of Moldova Igor Dodon
Dodon IgorPresident of Moldova, President of the Republic of Serbia Aleksandar Vucic
Vucic AleksandarPresident of the Republic of Serbia, President of the Republika Srpska of Bosnia and Herzegovina Milorad Dodik, President of the Republic of South Ossetia Anatoly Bibilov
Bibilov AnatolyPresident of South Ossetia, President of Tajikistan Emomali Rahmon, President of Turkmenistan Gurbanguly Berdimuhamedov
Berdimuhamedov GurbangulyPresident of Turkmenistan, President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev and President of the Bolivarian Republic of Venezuela Nicolas Maduro
Maduro NicolasPresident of the Bolivarian Republic of Venezuela.
(Kremlin.ru –sivuston päivitys eilen maanantaina 19.3.2018 klo 20:oo)
Linkki: http://en.kremlin.ru/events/president/news/57091
*
Puuttuuko joku?
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)
Presidentti Niinistö olisi hyvin voinut jättää onnittelemattakin, "vaalit" olivat sen verran epäreilut. Onnittelut jäivät tulematta Ranskasta ja käsittääkseni Ruotsista, Saksastakin saatiin epäselvä viesti.
Donald Trump ei näköjään myöskään onnittele.
https://www.cbsnews.com/video/white-house-says-tru...
Onnittelut jäivät siis tulematta Ranskan presidentti Macronilta, pölhöpopulisti Le Pen äityi suorastaan ylistämään Putinia.
Maantieteelle emme voi mitään, sanoi Molotov.
Näin on näreet.
Onnittelut eivät maksa mitään, mutta niiden tekemättä jättäminen voisi pitkässä juoksussa tulla hyvinkin kalliiksi.
Kyllä nykyäänkin kritisoidaan monia suomalaisia aiempia valtiomiehiä siitä, että he ovat onnitelleet Hitleriä aikoinaan milloin mistäkin syystä. Putin on samanlainen tapaus.
Kyllä näitä seurataan tarkasti. Kremliä lähellä oleva Vzgljad-lehti uutisoi sen, ettei Puolan presidentti Andrzej Duda onnitellut Putinia. Ei kuulemma ollut oikea ajankohta onnitteluille.
Yhdyn Kososeen vaikka onkin mies.
Aika erikoistahan tuo olisi, jos naapurimaan kollega ei huomaisi uudelleenvalintaa ollenkaan.
Syystä tai toisesta tuli mieleeni muistella, miten Suomen johto suhtautui generalissimus J. V. Stalinin kuolemaan maaliskuussa 1953.
Presidentti J. K. Paasikivi sanoi julkilausumassaan, että Stalinin kuolema "herättää kansassamme vilpitöntä surua". Eduskunnan puhemies K.-A. Fagerholm totesi, että "Suomen kansa tietää menettäneensä ystävän".
Stalinin varsinainen kollega, pääministeri Urho Kaleva Kekkonen, piti 12 minuutin radiopuheen, josta on vaikea poimia yksittäistä sitaattia. Selväksi tulee, että maailmanhistorian suurimmasta valtiomiehestä ja Suomen itsenäisyyden varsinaisesta luojasta, Isä Aurinkoisesta, on kyse:
En ole huomannut Viron, Latvian tai Liettuan päämiesten onnitelleen. Enkä tosiaan Ruotsin ja Puolan. Tässä ollaan suomettumisen henkisessä alkukodissa, joka on suuriruhtinaskunnan aika. Suomalaiset kokevat alitajuisesti, että Venäjän päämies on vähän meidänkin päämiehemme.
Hiukan mietityttää kuitenkin miksei Niinistön onnittelua ole mainittu tuossa listassa onnittelijoista, jonka Kreml on julkaissut. Vainoharhaisesti voisi ajatella, että siellä ehkä mietitään sopivan konfliktin järjestämistä ...
"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto."
vanha suomalainen sanonta.
"Vihanpito ei edistä rauhaa."
vanha kiinalainen sananlasku.
Asiaa ymmärtämättömille selvennettäköön, että asumme suurvallan naapurissa, halusimme sitä tai emme ja kyseinen suurvalta vaikuttaa myös meidän elämäämme tavalla tai toisella, halusimme sitä tai emme.
Yhtymällä kaikenlaiseen boikotointiin ja sanktioihin Venäjää vastaan varmistamme vain sen, että naapurin tontille ei ole sitten mitään muutakaan asiaa.
Veikko Huuska historioitsijana tietää Mannerheimin olleen kaukaa viisas ja ymmärtäneen sen, että voimme selvitä ottamalla Venäjältä vain sen mikä Suomelle kuuluu, mutta ylimääräisen vaatiminen koituisi Suomelle tuhoksi.
Suomen ja Venäjän diplomaattiset välit ovat jotain, mitä länsimaissa ei ymmärretä eikä tulla ymmärtämään. Ne ovat peruja vuosituhantisesta yhteisestä historiasta, jonka katkaisi hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen.
"Asiaa ymmärtämättömille selvennettäköön, että asumme suurvallan naapurissa, halusimme sitä tai emme ja kyseinen suurvalta vaikuttaa myös meidän elämäämme tavalla tai toisella, halusimme sitä tai emme."
Eiköhän Viro, Latvia ja Liettua ymmärrä tuon vielä paremmin, mutta toimivat silti toisin.
"Yhtymällä kaikenlaiseen boikotointiin ja sanktioihin Venäjää vastaan varmistamme vain sen, että naapurin tontille ei ole sitten mitään muutakaan asiaa."
Suomi ei ole yhtynyt mihinkään boikotteihin, vaan EU on määrännyt tietyt boikotit. EU maat ovat tuon määräyksen alaisia ilman yhtymisiä. Mitä tarkoitat, ettei "naapurin tontille ole asiaa"?
"... Mannerheimin olleen kaukaa viisas ja ymmärtäneen sen, että voimme selvitä ottamalla Venäjältä vain sen mikä Suomelle kuuluu, mutta ylimääräisen vaatiminen koituisi Suomelle tuhoksi."
Mannerheimin mistään lausumasta tai toiminnasta tuskin voidaan juuri tuollaista johtopäätöstä tehdä.
"Ne ovat peruja vuosituhantisesta yhteisestä historiasta, jonka katkaisi hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen."
Tuo on ikävä kyllä täyttä soopaa. Tuo hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen alkoi joskus 1000-luvulla ja silloin ei ollut juuri minkäänlaista Venäjän valtiota olemassakaan. Ei myöskään Suomea. Venäläiset olivat pieni slaavilaisväestö jossain aika kaukana. Nykysuomea ympäröivät suomalaisugrilaiset kansat. Myöhemmin perustettiin sitten Novgorodin tasavalta, jonka kanssa Ruotsikin ehti jonkin verran sotia ennen Venäjän valtion perustamista.
Viro, Latvia ja Liettua ovat olleet osa Neuvostoliittoa, joka tekee niiden perspektiivistä hieman erinäköisen.
Pitämällä yllä keinotekoista vihanpitoa Venäjään varmistetaan se, että suomalaisilla ei ole mitään asiaa esim. bisneksentekoon Venäjällä, tosin ei se tunnu onnistuvan nykyisinkään. Venäjä voisi mm. romahduttaa Finnairin talouden estämällä siltä ilmatilansa käyttämisen.
Jos et Mannerheimin tekoja tai tekemättä jättämisiä tunne, älä huuda sitä julki täällä.
Itä on henkisesti ollut aina lähempänä suomalaisia kuin etäinen länsi. Niin vihassa kuin rakkaudessa.
Vertailu siitä, onko jokin myyttinen "itä" lähempänä kuin myyttinen "länsi" on vähän tarpeetonta.
Sinänsä on hyvä, että Suomi kuuluu mieluummin samaan porukkaan Japanin, Kiinan, Intian, Saksan, Puolan ja Unkarin kanssa kuin Viron, Latvian ja Liettuan.
Ja tämä nyt ei liity vähääkän siihen, minkälainen hallitus Intiassa tai Unkarissa juuri nyt sattuu olemaan Viroon verrattuna.
Haloo! Ei se Putin kuitenkaan ihan yksin näitä "porukoita" päätä. Ja Viron, Liettuan ja Latvian "porukkaan" kuuluivat Yhdysvallat, Puola, Ruotsi ja Ranska, katso tarkemmin.
Juuri nyt: Putinin luottotoimittaja Dimitri Smirnov tietää Twitterissä, että Trump soitti Putinille onnitellakseen tätä vaalivoitosta.
"Jos et Mannerheimin tekoja tai tekemättä jättämisiä tunne, älä huuda sitä julki täällä."
Et näköjään pystynyt tuosta ensikertaa lukemastani Mannerheimin filosofiasta esimerkkiä antamaan. Jos olet jostain muusta lähteestä löytänyt tuollaisen luonnehdinnan Mannerheimista, niin pukkaa sitten siihen linkki edes.
Mitä tarkoitat kirjoittamalla, että Suomi ottaa vain sen mikä sille kuuluu? Mannerheim oli päävastuussa Suomen sodanjohdossa. Ennen talvisotaa hän tiettävästi oli valmis harkitsemaan alueluovutuksia Suomelta Neuvostoliitolle. Jatkosodassa hän puolestaan johdatti Suomen armeijan kauas Itä-Karjalaan satakuntakilometriä entisestä Tarton rajasta idemmäksi. Vannoi vielä päiväkäskyssään lojaalisuutta Suomen veljeskansoille.
Missä kohden hän siis oli noudattanut kuvailemaasi filosofiaa "Suomi ottaaa sen mikä sille kuuluu?" Eritoten, kun ottamatta jäi!
Mannerheim KIELSI katkaisemasta pysyvästi Muurmannin rataa, joka oli Neuvostoliiton elämänlanka, vaikka Suomen Karjalan armeija todennäköisesti olisi siihen kyennyt.
Mannerheim KIELSI Suomen armeijaa osallistumasta Leningradin piiritykseen saksalaisten lukuisista pyynnöistä huolimatta ja suomalaisilta lentokoneilta kaupungin ilmatilassa lentämisen. Leningradin ilmatorjunta tosin muodosti jo itsessään järkevän syyn pysytellä poissa sieltä. Suomalainen tykistö ei tulittanut Leningradia, vaikka se oli kantaman sisällä eikä Suomen armeija pyrkinyt estämään Leningradin huoltoa Laatokalla, vaikka se olisi siihen kyennyt.
Suomi ei avustanut Saksan pohjoista armeijakuntaa kovinkaan vahvasti, vaikka saksalaisilla oli suunnattomia vaikeuksia hetkittäin jopa pitää asemiaan pohjoisessa.
Taustalla Mannerheimin käyttäytymiseen saattaa olla syitä, joiden tässä esille tuominen lienee tarpeetonta. Eräiden teorioiden mukaan kieltojen taustalla saattaisi olla jopa Mannerheimin ja Kremlin salainen sopimus tai tietojen vaihto. Karjalan valtaaminen liittyisi teorioiden mukaan tähän salaiseen sopimukseen.
Älköön kukaan koskaan unohtako, että Mannerheim oli Venäjän armeijan entinen kenraali-arvoinen upseeri, jolla taatusti oli yhteyksiä myös Neuvostoliiton aikaiseen upseeristoon.
Nämä tiedot eivät saa vahvistusta kirjallisuudesta, koska kyse olisi ollut maanpetoksellisesta toiminnasta sekä Suomessa että NL:ssa. Jos jotain dokumentteja on ollut, niin ne on taatusti hävitetty.
Jotain asiatodisteita saattaisi löytyä Rudolf Hessin papereista, mutta ne julistettiin sadaksi vuodeksi salaisiksi heti jouduttuaan brittien haltuun ja Hess itse eristettiin loppuiäkseen siten, ettei hän nähnyt edes perhettään ennen 60-lukua.
Siitä saa Huuska kertoa enemmän.
Kommentoi 26 kommenttia