Veikko Huuska

Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta

Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta

Uutiset, 19.3.2018

Presidentti Niinistö onnitteli Venäjän presidentiksi uudelleenvalittua Putinia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt onnittelunsa presidentinvaalit voittaneelle Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinille. Onnitellessaan hän samalla toivoi toimivaa ja rakentavaa vuoropuhelua sekä kiinnitti huomiota jännittyneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen maailmassa. Presidentti Niinistö kirjoitti myös, kuinka yhtenä YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä Venäjällä on erityisvastuu, mutta myös vaikuttamismahdollisuus sodan ja rauhan kysymyksissä kaikkialla maailmassa.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia; http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=373173&culture=fi-FI

*

Venäjän presidentinkanslian sivusto Kreml:

Ulkomaiden johtajat onnittelivat Vladimir Putinia hänen voitostaan presidentinvaaleissa;

Foreign leaders congratulated Vladimir Putin on his victory in presidential election

March 19, 2018, 20:00

Vladimir Putin had telephone conversations with President of Armenia Serzh Sargsyan Sargsyan SerzhSargsyan SerzhPresident of Armenia, President of Azerbaijan Ilham Aliyev Aliyev IlhamAliyev IlhamPresident of Azerbaijan, President of Belarus Alexander Lukashenko Lukashenko AlexanderLukashenko AlexanderPresident of Belarus, President of the People’s Republic of China Xi Jinping Xi JinpingXi JinpingPresident of People's Republic of China, Prime Minister of the Republic of India Narendra Modi Modi NarendraModi NarendraPrime Minister of India, Prime Minister of Japan Shinzo Abe Abe ShinzoAbe ShinzoPrime Minister of Japan, President of Kyrgyzstan Sooronbay Jeenbekov Jeenbekov SooronbayJeenbekov SooronbayPresident of Kyrgyzstan, President of Tajikistan Emomali Rahmon Rahmon EmomaliRahmon EmomaliPresident of Tajikistan and President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev Mirziyoyev ShavkatMirziyoyev ShavkatPresident of Uzbekistan.

Johtajat onnittivat Vladimir Putinia tästä vakuuttavasta voitosta Venäjän presidentinvaaleissa ja toivoivat hänelle menestystä tässä vaativassa tehtävässä. He keskustelivat yhteydenotoissaan  ajankohtaisista asioista kahdenvälisissä toimintasuunnitelmissa ja kansainvälisissä suhteissaan.

The leaders congratulated Vladimir Putin on this convincing victory in the presidential election in Russia, and wished him further success in this demanding post. In their conversations, they touched upon topical matters on their respective bilateral agendas and international relations.

* * *

Vladimir Putin continues to receive written congratulations from foreign leaders on this re-election as President of Russia.

Messages of congratulations have been received from President of the People’s Republic of China Xi Jinping, President of the Republic of Abkhazia Raul Khadjimba Khadjimba RaulKhadjimba RaulPresident of the Republic of Abkhazia, President of Armenia Serzh Sargsyan, President of Azerbaijan Ilham Aliyev, President of Belarus Alexander Lukashenko, President of the Plurinational State of Bolivia Evo Morales Morales EvoMorales EvoPresident of Bolivia, President of the State Council and the Council of Ministers of Cuba Raul Castro Castro RaulCastro RaulPresident of the State Council and the Council of Ministers of Cuba, Federal Chancellor of the Federal Republic of Germany Frank-Walter Steinmeier Steinmeier Frank-WalterSteinmeier Frank-WalterPresident of the Federal Republic of Germany, President of Hungary Janos Ader and Prime Minister of Hungary Viktor Orban Orban ViktorOrban ViktorPrime Minister of Hungary, President of the Italian Republic Sergio Mattarella Mattarella SergioMattarella SergioPresident of Italy, President of Kazakhstan Nursultan Nazarbayev Nazarbayev NursultanNazarbayev NursultanPresident of Kazakhstan, President of Kyrgyzstan Sooronbay Jeenbekov, President of the Lao People's Democratic Republic Bounnhang Vorachith, President of Moldova Igor Dodon Dodon IgorDodon IgorPresident of Moldova, President of the Republic of Serbia Aleksandar Vucic Vucic AleksandarVucic AleksandarPresident of the Republic of Serbia, President of the Republika Srpska of Bosnia and Herzegovina Milorad Dodik, President of the Republic of South Ossetia Anatoly Bibilov Bibilov AnatolyBibilov AnatolyPresident of South Ossetia, President of Tajikistan Emomali Rahmon, President of Turkmenistan Gurbanguly Berdimuhamedov Berdimuhamedov GurbangulyBerdimuhamedov GurbangulyPresident of Turkmenistan, President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev and President of the Bolivarian Republic of Venezuela Nicolas Maduro Maduro NicolasMaduro NicolasPresident of the Bolivarian Republic of Venezuela.

(Kremlin.ru –sivuston päivitys eilen maanantaina 19.3.2018 klo 20:oo)

Linkki: http://en.kremlin.ru/events/president/news/57091

*

Puuttuuko joku?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

entä länsi?

Merkel kyllä onnittelee Putinia - mutta myös nostaa esiin ongelmia

Saksan liittokansleri Angela Merkelin tiedottaja kertoo, että kansleri onnittelee Vladimir Putinia vaalien voitosta, mutta samalla nostaa esiin kysymyksen maiden välisistä haasteista, kertoo AFP. On epäselvää, miten onnittelut tapahtuvat.
"En voi ennustaa onnittelujen sisältöä, mutta mielestäni sen yhteydessä hän myös mainitsee haasteet Saksassa ja Venäjän suhteissa", ilmoitti Merkelin tiedottaja Steffen Seibert toimittajille.

http://www.fplus.se/merkel-ska-gratta-putin-men-oc...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Presidentti Niinistö olisi hyvin voinut jättää onnittelemattakin, "vaalit" olivat sen verran epäreilut. Onnittelut jäivät tulematta Ranskasta ja käsittääkseni Ruotsista, Saksastakin saatiin epäselvä viesti.

https://www.afp.com/en/news/717/what-world-saying-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Donald Trump ei näköjään myöskään onnittele.

https://www.cbsnews.com/video/white-house-says-tru...

Onnittelut jäivät siis tulematta Ranskan presidentti Macronilta, pölhöpopulisti Le Pen äityi suorastaan ylistämään Putinia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Maantieteelle emme voi mitään, sanoi Molotov.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Näin on näreet.

Onnittelut eivät maksa mitään, mutta niiden tekemättä jättäminen voisi pitkässä juoksussa tulla hyvinkin kalliiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Kyllä nykyäänkin kritisoidaan monia suomalaisia aiempia valtiomiehiä siitä, että he ovat onnitelleet Hitleriä aikoinaan milloin mistäkin syystä. Putin on samanlainen tapaus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #5

Kyllä näitä seurataan tarkasti. Kremliä lähellä oleva Vzgljad-lehti uutisoi sen, ettei Puolan presidentti Andrzej Duda onnitellut Putinia. Ei kuulemma ollut oikea ajankohta onnitteluille.

https://vz.ru/news/2018/3/20/913381.html

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska Vastaus kommenttiin #5

#5.
Niinpä, kansainvälisen kanssakäymisen tietty muotosidonnaisuus, jota kutsutaan diplomatiaksi, on viimeinen josta kannattaisi tinkiä.
Mikä ihmeen "velvoite" Lännellä on alentaa omia standardejaan jos joku muu niitä ensin alentaa?
Mielestäni oli normaalia, asiallista ja hyvä, että Niinistö teki niin kuin teki. Se, että Kreml ei mainitse häntä onnittelijoiden joukossa on heidän asiansa.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Yhdyn Kososeen vaikka onkin mies.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

BTW.
Milloinkahan Alma/who viitsisi satsata US-sivuston tekniikkaan sen verran, että tultaisiin hieman lähemmäs nykyaikaa? vrt. Kremlin sivuston pastaaminen tälle sivustolle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aika erikoistahan tuo olisi, jos naapurimaan kollega ei huomaisi uudelleenvalintaa ollenkaan.

Syystä tai toisesta tuli mieleeni muistella, miten Suomen johto suhtautui generalissimus J. V. Stalinin kuolemaan maaliskuussa 1953.

Presidentti J. K. Paasikivi sanoi julkilausumassaan, että Stalinin kuolema "herättää kansassamme vilpitöntä surua". Eduskunnan puhemies K.-A. Fagerholm totesi, että "Suomen kansa tietää menettäneensä ystävän".

Stalinin varsinainen kollega, pääministeri Urho Kaleva Kekkonen, piti 12 minuutin radiopuheen, josta on vaikea poimia yksittäistä sitaattia. Selväksi tulee, että maailmanhistorian suurimmasta valtiomiehestä ja Suomen itsenäisyyden varsinaisesta luojasta, Isä Aurinkoisesta, on kyse:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/suomalais...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En ole huomannut Viron, Latvian tai Liettuan päämiesten onnitelleen. Enkä tosiaan Ruotsin ja Puolan. Tässä ollaan suomettumisen henkisessä alkukodissa, joka on suuriruhtinaskunnan aika. Suomalaiset kokevat alitajuisesti, että Venäjän päämies on vähän meidänkin päämiehemme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hiukan mietityttää kuitenkin miksei Niinistön onnittelua ole mainittu tuossa listassa onnittelijoista, jonka Kreml on julkaissut. Vainoharhaisesti voisi ajatella, että siellä ehkä mietitään sopivan konfliktin järjestämistä ...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto."

vanha suomalainen sanonta.

"Vihanpito ei edistä rauhaa."

vanha kiinalainen sananlasku.

Asiaa ymmärtämättömille selvennettäköön, että asumme suurvallan naapurissa, halusimme sitä tai emme ja kyseinen suurvalta vaikuttaa myös meidän elämäämme tavalla tai toisella, halusimme sitä tai emme.

Yhtymällä kaikenlaiseen boikotointiin ja sanktioihin Venäjää vastaan varmistamme vain sen, että naapurin tontille ei ole sitten mitään muutakaan asiaa.

Veikko Huuska historioitsijana tietää Mannerheimin olleen kaukaa viisas ja ymmärtäneen sen, että voimme selvitä ottamalla Venäjältä vain sen mikä Suomelle kuuluu, mutta ylimääräisen vaatiminen koituisi Suomelle tuhoksi.

Suomen ja Venäjän diplomaattiset välit ovat jotain, mitä länsimaissa ei ymmärretä eikä tulla ymmärtämään. Ne ovat peruja vuosituhantisesta yhteisestä historiasta, jonka katkaisi hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

"Asiaa ymmärtämättömille selvennettäköön, että asumme suurvallan naapurissa, halusimme sitä tai emme ja kyseinen suurvalta vaikuttaa myös meidän elämäämme tavalla tai toisella, halusimme sitä tai emme."

Eiköhän Viro, Latvia ja Liettua ymmärrä tuon vielä paremmin, mutta toimivat silti toisin.

"Yhtymällä kaikenlaiseen boikotointiin ja sanktioihin Venäjää vastaan varmistamme vain sen, että naapurin tontille ei ole sitten mitään muutakaan asiaa."

Suomi ei ole yhtynyt mihinkään boikotteihin, vaan EU on määrännyt tietyt boikotit. EU maat ovat tuon määräyksen alaisia ilman yhtymisiä. Mitä tarkoitat, ettei "naapurin tontille ole asiaa"?

"... Mannerheimin olleen kaukaa viisas ja ymmärtäneen sen, että voimme selvitä ottamalla Venäjältä vain sen mikä Suomelle kuuluu, mutta ylimääräisen vaatiminen koituisi Suomelle tuhoksi."

Mannerheimin mistään lausumasta tai toiminnasta tuskin voidaan juuri tuollaista johtopäätöstä tehdä.

"Ne ovat peruja vuosituhantisesta yhteisestä historiasta, jonka katkaisi hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen."

Tuo on ikävä kyllä täyttä soopaa. Tuo hetkellinen Ruotsin vallan alle jääminen alkoi joskus 1000-luvulla ja silloin ei ollut juuri minkäänlaista Venäjän valtiota olemassakaan. Ei myöskään Suomea. Venäläiset olivat pieni slaavilaisväestö jossain aika kaukana. Nykysuomea ympäröivät suomalaisugrilaiset kansat. Myöhemmin perustettiin sitten Novgorodin tasavalta, jonka kanssa Ruotsikin ehti jonkin verran sotia ennen Venäjän valtion perustamista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #15

Viro, Latvia ja Liettua ovat olleet osa Neuvostoliittoa, joka tekee niiden perspektiivistä hieman erinäköisen.

Pitämällä yllä keinotekoista vihanpitoa Venäjään varmistetaan se, että suomalaisilla ei ole mitään asiaa esim. bisneksentekoon Venäjällä, tosin ei se tunnu onnistuvan nykyisinkään. Venäjä voisi mm. romahduttaa Finnairin talouden estämällä siltä ilmatilansa käyttämisen.

Jos et Mannerheimin tekoja tai tekemättä jättämisiä tunne, älä huuda sitä julki täällä.

Itä on henkisesti ollut aina lähempänä suomalaisia kuin etäinen länsi. Niin vihassa kuin rakkaudessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Vertailu siitä, onko jokin myyttinen "itä" lähempänä kuin myyttinen "länsi" on vähän tarpeetonta.

Sinänsä on hyvä, että Suomi kuuluu mieluummin samaan porukkaan Japanin, Kiinan, Intian, Saksan, Puolan ja Unkarin kanssa kuin Viron, Latvian ja Liettuan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #17

Ja tämä nyt ei liity vähääkän siihen, minkälainen hallitus Intiassa tai Unkarissa juuri nyt sattuu olemaan Viroon verrattuna.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Haloo! Ei se Putin kuitenkaan ihan yksin näitä "porukoita" päätä. Ja Viron, Liettuan ja Latvian "porukkaan" kuuluivat Yhdysvallat, Puola, Ruotsi ja Ranska, katso tarkemmin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Juuri nyt: Putinin luottotoimittaja Dimitri Smirnov tietää Twitterissä, että Trump soitti Putinille onnitellakseen tätä vaalivoitosta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #17

Puolaa ei ole Kremlin julkaisemassa onnittelijalistassa, mutta se ei muuta mielipidettäni.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

"Jos et Mannerheimin tekoja tai tekemättä jättämisiä tunne, älä huuda sitä julki täällä."

Et näköjään pystynyt tuosta ensikertaa lukemastani Mannerheimin filosofiasta esimerkkiä antamaan. Jos olet jostain muusta lähteestä löytänyt tuollaisen luonnehdinnan Mannerheimista, niin pukkaa sitten siihen linkki edes.

Mitä tarkoitat kirjoittamalla, että Suomi ottaa vain sen mikä sille kuuluu? Mannerheim oli päävastuussa Suomen sodanjohdossa. Ennen talvisotaa hän tiettävästi oli valmis harkitsemaan alueluovutuksia Suomelta Neuvostoliitolle. Jatkosodassa hän puolestaan johdatti Suomen armeijan kauas Itä-Karjalaan satakuntakilometriä entisestä Tarton rajasta idemmäksi. Vannoi vielä päiväkäskyssään lojaalisuutta Suomen veljeskansoille.

Missä kohden hän siis oli noudattanut kuvailemaasi filosofiaa "Suomi ottaaa sen mikä sille kuuluu?" Eritoten, kun ottamatta jäi!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #19

Mannerheim KIELSI katkaisemasta pysyvästi Muurmannin rataa, joka oli Neuvostoliiton elämänlanka, vaikka Suomen Karjalan armeija todennäköisesti olisi siihen kyennyt.

Mannerheim KIELSI Suomen armeijaa osallistumasta Leningradin piiritykseen saksalaisten lukuisista pyynnöistä huolimatta ja suomalaisilta lentokoneilta kaupungin ilmatilassa lentämisen. Leningradin ilmatorjunta tosin muodosti jo itsessään järkevän syyn pysytellä poissa sieltä. Suomalainen tykistö ei tulittanut Leningradia, vaikka se oli kantaman sisällä eikä Suomen armeija pyrkinyt estämään Leningradin huoltoa Laatokalla, vaikka se olisi siihen kyennyt.

Suomi ei avustanut Saksan pohjoista armeijakuntaa kovinkaan vahvasti, vaikka saksalaisilla oli suunnattomia vaikeuksia hetkittäin jopa pitää asemiaan pohjoisessa.

Taustalla Mannerheimin käyttäytymiseen saattaa olla syitä, joiden tässä esille tuominen lienee tarpeetonta. Eräiden teorioiden mukaan kieltojen taustalla saattaisi olla jopa Mannerheimin ja Kremlin salainen sopimus tai tietojen vaihto. Karjalan valtaaminen liittyisi teorioiden mukaan tähän salaiseen sopimukseen.

Älköön kukaan koskaan unohtako, että Mannerheim oli Venäjän armeijan entinen kenraali-arvoinen upseeri, jolla taatusti oli yhteyksiä myös Neuvostoliiton aikaiseen upseeristoon.

Nämä tiedot eivät saa vahvistusta kirjallisuudesta, koska kyse olisi ollut maanpetoksellisesta toiminnasta sekä Suomessa että NL:ssa. Jos jotain dokumentteja on ollut, niin ne on taatusti hävitetty.

Jotain asiatodisteita saattaisi löytyä Rudolf Hessin papereista, mutta ne julistettiin sadaksi vuodeksi salaisiksi heti jouduttuaan brittien haltuun ja Hess itse eristettiin loppuiäkseen siten, ettei hän nähnyt edes perhettään ennen 60-lukua.

Siitä saa Huuska kertoa enemmän.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Diplomatiasta.

"The central point of Machiavelli's argument is that, no matter what, diplomacy will have a direct impact on the power and the reputation of the state."
Viite: https://gjis.journals.yorku.ca/index.php/gjis/arti...

Miksi valtiot harjoittavat diplomatiaa? Ei se ole pelkkää ajankulua ja coctailpartya; jotain hyötyä siitä on. Joillekin. Joskus. Harjoitettuna.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Voisin nähdä jotain pysyvää itua tämänkaltaisissa pointeissa:

*
”Perinteisistä muodoista diplomatiasta on myös hyötyä silloin kun hallinnollisesti, uskonnollisesti, poliittisesti tai kulturellisti toisistaan jyrkästi poikkeavat maat hoitavat keskinäisiä suhteita. Koskaan ei voi olla liian kohtelias tai huomaavainen, mutta törkeä käytös muistetaan aina.”

Lähde: Stefan Lindström: Diplomatian ABC, - ks: Diplomaattinen kielenkäyttö;https://blogit.ulkoministerio.fi/abc/diplomatian-abc/

"Puhekielessä tai sosiaalisissa ympäristöissä diplomatialla tarkoitetaan tavallisesti tahdikkuutta strategisen edun saavuttamiseksi."

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

I-S, 22.3.2018 klo 14:24

Kremlin tiedote vaikenee täysin Niinistön hermomyrkkyhuolesta – keskittyi Putinin saamiin onnitteluihin

IS-sivusto: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005613848.html

Kremlin tiedotteessa ei mainita lainkaan, että Sauli Niinistö otti Vladimir Putinin kanssa puhuessaan esille Sergei ja Julia Skripalin myrkytyksen.

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö kävivät torstaina puhelinkeskustelun, josta molempien presidenttien esikunnat ovat nyt kertoneet julkisuuteen.

Venäjän presidentin virallisilla nettisivuilla annetaan kuitenkin hyvin erilainen vaikutelma puhelinkeskustelun sisällöstä kuin mitä Suomen tasavallan presidentin kanslia on tiedottanut.

Kremlin mukaan keskustelu käytiin Suomen aloitteesta ja puhelun aikana Niinistö onnitteli Putinia vaalivoitosta. Tältä osin tiedotteiden sisältö on pääosin yhteneväinen, mutta sen jälkeen tullaan eroavaisuuksiin.

Kremlin mukaan puhelun aikana ”keskusteltiin Venäjän ja Suomen suhteista ja ajankohtaisista kansainvälisistä ongelmista”.

– Venäjän johtaja kertoi kollegalleen muun muassa puhelinkeskustelusta, jonka hän kävi 20. maaliskuuta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, Kremlin tiedotteessa lukee.

Puhelun aikana Putin ja Niinistö saavuttivat Kremlin mukaan myös yhteisymmärryksen.

– Päästiin sopimukseen yhteydenpidon jatkamisesta, Kremlin tiedote päättyy.

Tiedote on tullut Kremlin virallisille sivuille kello 13:45 Moskovan aikaa eli kello 12:45 Suomen aikaa torstaina.

Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan puolestaan, että Niinistö ”esitti Suomen vakavan huolen Isossa-Britanniassa tapahtuneesta hermomyrkkyiskusta ja totesi, että Venäjän myötävaikutus asian selvittämisessä on välttämätöntä”. Lisäksi Niinistön kanslia tiedotti, että ”presidentit keskustelivat pitkään kansainvälisestä turvallisuudesta ja strategisesta vakaudesta”.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Putin onnitteli Niinistöä tämän merkkipäivän johdosta.
Nyt lahja on saatu näytille:

Presidentin saamat Mannerheim-asiakirjat nyt kaikkien katsottavissa
Syyskuussa Kansallisarkistolle lahjoitettu noin 170 asiakirjan kokoelma on digitoitu kokonaan.
Carl Gustaf Emil Mannerheim
12.11.2018 klo 11:46
YLE https://yle.fi/uutiset/3-10503590

Kansallisarkisto/NationalArchiv:

"Mannerheim-suvun kokoelma"
KA: http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?sartun=402711.KA

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset